NBA

30 ομάδες του ΝΒΑ – 30 ερωτήματα

Ο Λεμπρόν Τζέιμς με αντίπαλο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από αγώνα τον Μιλγουόκι με τους Λέικερς
Ο Λεμπρόν Τζέιμς με αντίπαλο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Με την σεζόν 2020/21 του ΝΒΑ να ετοιμάζεται να ξεκινήσει, ο Στέφανος Μακρής θέτει 30 ερωτήματα, ένα για κάθε ομάδα της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη.

Η σεζόν 2020/21 του ΝΒΑ βρίσκεται προ των πυλών. Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού οι 30 ομάδες της κορυφαίας λίγκας του κόσμου βρίσκονται στην αφετηρία μίας ιστορικής σεζόν για μία σειρά από λόγους. Και καλούνται να απαντήσουν σε πολλά ερωτήματα

Το Sport24.gr βρίσκεται κι αυτό στην δική του αφετηρία και παρουσιάζει 30 ερωτήματα ενόψει της νέας σεζόν, ένα για κάθε ομάδα.

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ: ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ PLAYOFFS;

Οι Χοκς είχαν πολύ χώρο στο σάλαρι καπ και αποφάσισαν να τον... εξαντλήσουν, αποκτώντας τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Ντανίλο Γκαλινάρι, Ραζόν Ρόντο και Κρις Νταν, βάζοντάς τους δίπλα σε έναν ελπιδοφόρο νεανικό σύνολο, ενώ ως προσθήκη πρέπει να λογίζεται και ο Κλιντ Καπέλα, ο οποίος αποκτήθηκε πέρυσι με ανταλλαγή, αλλά δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Με δεδομένη λοιπόν την επένδυση που έκαναν τα "Γεράκια", ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Η είσοδος στα playoffs. Με την Ανατολή να είναι πιο δυνατή από ότι τα προηγούμενα χρόνια, ίσως αυτό να μην είναι τόσο εύκολο, ωστόσο οι Χοκς πλέον δεν έχουν επιλογή αν θέλουν να τους πάρει ο κόσμος στα σοβαρά.

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ: ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ 28 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ;

Ο Γκόρντον Χέιγουορντ αποχώρησε για τους Χόρνετς μέσω ανταλλαγής και άφησε ως παρακαταθήκη μία γιγάντια εξαίρεση ύψους 28 εκατ. δολαρίων. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν οι Σέλτικς το θελήσουν, μπορούν να αποκτήσουν μέσω ανταλλαγής έναν παίκτη χωρίς να στείλουν κάτι σε αντάλλαγμα, αρκεί αυτός να έχει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους έως 28 εκατ. δολαρίων. Κατά σύμπτωση, τόσες προβλέπεται να είναι οι αποδοχές του Μπράντλεϊ Μπιλ την φετινή σεζόν!

Το θέμα βέβαια δεν είναι ο Μπιλ, τον οποίο εξάλλου είναι αδύνατο να δώσουν οι Γουίζαρντς με αντάλλαγμα απλώς μία εξαίρεση 28 εκατ. δολαρίων. Το θέμα είναι αν οι Σέλτικς θα θελήσουν μέσα στην σεζόν να εκμεταλλευτούν αυτή την τεράστια εξαίρεση για να αποκτήσουν κάποιον παίκτη, αλλάζοντας τα δεδομένα. Για την ιστορία, ανάμεσα στους παίκτες που θα μπορούσαν – στην θεωρία πάντα – να στοχεύουν εκτός του Μπιλ είναι οι Αντρέ Ντράμοντ (Καβαλίερς) και Νίκολα Βούτσεβιτς (Ορλάντο Μάτζικ).

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ: ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΝΤΟΥΡΑΝΤ ΣΑΝ... ΝΤΟΥΡΑΝΤ;

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι Νετς έχουν από μόνοι τους κοντά στα 30 ερωτήματα. Από το αν θα αντέξουν το δράμα της Νέας Υόρκης και αν θα μείνουν υγιείς οι Ντουράντ και Ίρβινγκ, μέχρι το αν θα αποκτήσουν τον Χάρντεν μέσω ανταλλαγής αν ο ΛεΒέρτ θα γίνει ο τρίτος σταρ της ομάδας και ποιος θα είναι ο βασικός σέντερ (Τζόρνταν ή Άλεν;). Κακά τα ψέματα όμως, το μεγάλο ερώτημα για τους Νετς είναι ένα: Σε τι κατάσταση θα βρεθεί ο Κέβιν Ντουράντ;

Προερχόμενος από αποχή σχεδόν 18 μηνών μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη αχίλλειου τένοντα), ο Ντουράντ είναι δεδομένο ότι θα είναι σκουριασμένος. Το θέμα ωστόσο όταν βρει πατήματα είναι ποια εκδοχή του Ντουράντ θα εμφανιστεί στο παρκέ. Θα είναι ο προ τραυματισμού κυρίαρχος παίκτης που έμπαινε στην συζήτηση για τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου; Θα είναι ένας παίκτης επιπέδου All Star; Θα είναι απλώς καλός παίκτης; Αν είναι το πρώτο, τότε οι Νετς θα είναι διεκδικητές του τίτλου, αν όχι το φαβορί στην Ανατολή. Οτιδήποτε λιγότερο κατεβάζει τουλάχιστον ένα επίπεδο κάτω το ταβάνι της ομάδας.

ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΧΡΙΣΤΕΙ ΒΑΣΙΚΟΣ Ο ΛΑΜΕΛΟ ΜΠΟΛ;

Οι Χόρνετς εξέπληξαν κόσμο με την απόφασή τους να δώσουν 120 εκατ. δολάρια για τετραετές συμβόλαιο στον Γκόρντον Χέιγουορντ. Οι ίδιοι δικαιολόγησαν αυτή την απόφαση λέγοντας ότι μόνο με μία τέτοια πρόταση θα ερχόταν ένας σταρ στην ομάδα. Αρκετοί πάντως πιστεύουν ότι ο επόμενος σταρ της ομάδας υπάρχει ήδη στο ρόστερ και λέγεται ΛαΜέλο Μπολ, τον οποίο επέλεξαν στο Νο3 του ΝΒΑ Draft 2020. Μένει τώρα να φανεί πώς θα τον διαχειριστούν.

Είναι δεδομένο ότι ο Μπολ θα πάρει άπλετο χρόνο συμμετοχής και ευκαιρίες. Και είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα ξεκινήσει την σεζόν από τον πάγκο, με αποστολή να ξεκουράζει τους Γκράχαμ-Ροζίερ. Κάποια στιγμή πάντως θα πρέπει να είναι αυτός που θα πάρει την σκυτάλη και να χριστεί βασικός σε βάρος ενός εκ των δύο. Και τότε είναι που οι Χόρνετς θα μάθουν για τα καλά τι έχουν στα χέρια τους.

ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ: ΠΟΣΟ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ;

Έπειτα από μία απογοητευτική περσινή σεζόν, οι Μπουλς ξεκινούν την φετινή κανονική περίοδο με αισιοδοξία, κυρίως επειδή έφεραν τον Αρτούρας Καρνισόβας στην θέση του Προέδρου και ξεφορτώθηκαν τον Τζιμ Μπόιλεν, φέρνοντας στην θέση του στον πάγκο τον Μπίλι Ντόνοβαν. Τώρα πρέπει να τον αφήσουν και να δουλέψει.

Η τετράδα των Λάουρι Μάρκανεν, Γουέντελ Κάρτερ, Κόμπι Γουάιτ και Πάτρικ Γουίλιαμς (Νο4 στο ΝΒΑ Draft 2020) έχει τεράστια προοπτική. Θα χρειαστεί όμως όλοι αυτοί να δείξουν ότι μπορούν να δικαιολογήσουν τις απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτούς. Ειδικά δύο πρώτοι, που θα αγωνίζονται παρέα κάτω από το καλάθι και πέρυσι απογοήτευσαν, θα πρέπει οπωσδήποτε να εξελιχθούν, διαφορετικά το Σικάγο θα έχει πρόβλημα.

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΓΚΑΡΛΑΝΤ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΞΤΟΝ;

Ο Ντάριους Γκάρλαντ επιλέχθηκε πέρυσι από τους Καβαλίερς στο Νο5 του ΝΒΑ Draft, σε μία κίνηση που ξένισε πολλούς, αφού έναν χρόνο νωρίτερα το Κλίβελαντ είχε επιλέξει τον Κόλιν Σέξτον. Στους προβληματισμούς του κόσμου οι Καβαλίερς απάντησαν ότι από την στιγμή που τα κατάφεραν οι Λίλαρντ-ΜακΚόλουμ ως undesized δίδυμο στις θέσεις των γκαρντ, τότε θα τα καταφέρουν και οι Σέξτον-Γκάρλαντ. Είναι ασφαλές να πει κάποιος ότι πέρυσι δεν δικαιώθηκαν. Φέτος όμως;

Στις ΗΠΑ έχουν κάνει ειδική μνεία στο γεγονός ότι ο Γκάρλαντ έχει προσθέσει μυϊκά κιλά. Στα φιλικά ήταν καλός, αλλά σε αυτά απουσίαζε ο Σέξτον. Κάπως έτσι, οι δυο τους θα κληθούν έχοντας μόλις ένα παιχνίδι μαζί στην preseason και 9 μήνες αναμονή λόγω κορονοϊού να δείξουν ότι μπορούν να συνυπάρξουν. Βασικά, θα πρέπει ο Γκάρλαντ να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο πλευρό του Σέξτον, ο οποίος από πέρυσι έχει πάρει την... μπαγκέτα της ομάδας. Αν τα καταφέρει, τότε οι Καβαλίερς θα έχουν βρει δίδυμο γκαρντ για τα επόμενα 5 χρόνια. Αν όχι, τότε στο Κλίβελαντ θα έχουν πρόβλημα.

ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ: ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΠΟΡΖΙΝΓΚΙΣ;

Οι Μάβερικς κινούνται στον αστερισμό του Λούκα Ντόντσιτς. Για να φτάσουν όμως μακριά χρειάζεται το Νο2 της ομάδας, ο Κρίσταπς Πορζίνγκις δηλαδή, να γίνει All Star, αν όχι και κάτι περισσότερο. Προς το παρόν πάντως θα ξεκινήσει την σεζόν στα... πιτς λόγω της επέμβασης που υποβλήθηκε την περασμένη offseason στο δεξιό γόνατο.

Όταν ο Πορζίνγκις επιστρέψει, οι Μάβερικς θα μπορούν πάλι να ανοίξουν το γήπεδο για τον Ντόντσιτς τραβώντας τον Λετονό στην περιφέρεια. Για να φτάσουν το ταβάνι τους όμως θα πρέπει ο Πορζίνγκις να είναι τόσο καλός όσο στην “φούσκα” πριν τραυματιστεί στα playoffs κόντρα στους Κλίπερς. Αν παρουσιαστεί η περσινή – γεμάτη σκαμπανεβάσματα – εκδοχή του, τότε το Ντάλας θα βρεθεί στις θέσεις 5-8 στην Δύση. Αν όμως παρουσιαστεί όπως στους τελευταίους αγώνες του, τότε οι Μαβς θα κοιτάνε τετράδα. Και θα τρομάζουν κόσμο.

ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ο ΠΟΡΤΕΡ;

Έπειτα από μία μυθική postseason, όπου επέστρεψαν από το 1-3 διαδοχικά στα playoffs κόντρα σε Τζαζ και Κλίπερς πριν αποκλειστούν από τους Λέικερς στους τελικούς της Δύσης, οι Νάγκετς θέλουν να δείξουν ότι αυτό που πέτυχαν δεν ήταν πυροτέχνημα. Κι ας έχασαν στο μεσοδιάστημα τον πολύτιμο (στα playoffs) Τζεράμι Γκραντ. Μία απώλεια πάντως που δεν θα φανεί αν πάνε όλα βάσει πλάνου με τον Μάικλ Πόρτερ.

Προερχόμενος από μία μέτρια – προ κορονοϊού – ρούκι σεζόν πριν... εκραγεί στην “φούσκα” όταν απέκτησε μεγαλύτερο ρόλο, ο Πόρτερ είναι αυτός που εν πολλοίς θα κρίνει τις βλέψεις των Νάγκετς. Αν γίνει ο παίκτης που φαντάζονταν όλοι όταν βρισκόταν στο Κολέγιο (πριν υποβληθεί δηλαδή σε δύο εγχειρίσεις στην μέση) και γίνει ο τρίτος σταρ στο πλευρό των Γιόκιτς-Μάρεϊ, τότε το Ντένβερ θα κοιτάξει στα μάτια τα... θηρία. Αν όχι, οι Νάγκετς θα είναι και πάλι ανταγωνιστικοί, αλλά θα έχουν χαμηλότερο ταβάνι.

ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ: ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΪΖ Ο ΠΟΙΝΤ ΓΚΑΡΝΤ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ;

Οι Πίστονς έκαναν πολλές περίεργες κινήσεις στην offseason, με την απόκτηση των Τζεράμι Γκραντ και Μέισον Πλάμλι (αλλά και του Τζαλίλ Οκαφόρ) να κάνουν πολλά φρύδια να ανασηκωθούν. Αν ωστόσο υπήρχε μία κίνηση που έδειξε τις προθέσεις τους, αυτή ήταν η επιλογή του Κίλιαν Χέιζ στο Νο7 του ΝΒΑ Draft 2020, με το βλέμμα στο μέλλον.

Ο Χέιζ βρισκόταν στα ραντάρ του ΝΒΑ τα τελευταία δύο χρόνια. Οι Πίστονς προφανώς τον παρακολουθούσαν. Και φέτος σκοπεύουν να τον ρίξουν στα (πολύ) βαθιά χωρίς σωσίβιο, ελπίζοντας ότι θα αντέξει κόντρα στα... θηρία. Αν τα καταφέρει, τότε οι Πίστονς θα έχουν βρει τον επόμενο πόιντ γκαρντ τους.

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΤΟΜΠΣΟΝ;

Η σεζόν 2020/21 υποτίθεται ότι θα ήταν αυτή των μεγάλων επιστροφών για τους Γουόριορς. Οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον θα επέστρεφαν στην δράση σωματικά και ο Ντρέιμοντ Γκριν πνευματικά μετά τις περσινές... διακοπές που έκανε, όταν εμφανώς βαριόταν. Και μετά ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του Τόμπσον (ρήξη αχίλλειου τένοντα) και μαζί η προσγείωση, με το Γκόλντεν Στέιτ να δείχνει αντανακλαστικά με την απόκτηση του Κέλι Ούμπρε μέσω ανταλλαγής. Είναι η συνέχεια όμως που θα έχει ενδιαφέρον.

Οι Γουόριορς ξεκινούν την σεζόν ως ένα ισχυρό αουτσάιντερ για να κάνουν εκπλήξεις. Η απουσία του Τόμπσον τους περιορίζει, ωστόσο ο κόσμος τείνει να ξεχάσει πως όταν ο Κάρι είναι υγιής είναι από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ. Στο πλευρό του θα έχει έναν αναγεννημένο Γκριν, δύο φιλόδοξους περιφερειακούς (Γουίγκινς, Ούμπρε) και το Νο2 του φετινού ΝΒΑ Draft (Τζέιμς Γουάισμαν). Προπονητής της ομάδας παραμένει ο Στιβ Κερ. Το Γκόλντεν Στέιτ θα είναι καλό. Πόσο καλό όμως; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα ίσως την έχει ο Κάρι.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΝΤΕΝ;

Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτό που θα απασχολούσε τους Ρόκετς θα ήταν η κατάσταση του Τζον Γουόλ που έχει να παίξει μπάσκετ δύο χρόνια, η αντίστοιχη κατάσταση του ΝτεΜάρκους Κάζινς (έχει να παίξει έναν χρόνο) και το πόσο καλός θα είναι ο Κρίστιαν Γουντ (έχει παίξει σοβαρό μπάσκετ... δύο μήνες). Κάπου εκεί όμως είναι που μπαίνει στην εξίσωση ο Τζέιμς Χάρντεν και η απαίτηση του να παραχωρηθεί με ανταλλαγή.

Αν ο All Star γκαρντ δεν ζητούσε ανταλλαγή και ήθελε να μείνει στους Ρόκετς, τότε το Χιούστον θα είχε σίγουρα υψηλές βλέψεις, έστω και με (πάρα) πολλά ερωτηματικά να το ακολουθούν. Όσο ωστόσο το αίτημά του για ανταλλαγή ισχύει, τότε οι Ρόκετς θα πρέπει όλη την σεζόν να ζήσουν με τις φήμες, την γκρίνια και τον πιθανό αποπροσανατολισμό που θα υπάρχει. Αν τελικά παραχωρηθεί, τότε το Χιούστον θα μπορέσει να επικεντρωθεί σε ό,τι έχει.

ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ: ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΑΝΤΙΠΟ;

Προερχόμενος από έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ο Βίκτορ Ολαντίπο ήταν την περασμένη σεζόν η σκιά του εαυτού του. Δεδομένου όμως ότι το συμβόλαιό του λήγει φέτος το καλοκαίρι και οι Πέισερς ποντάρουν πολλά σε αυτόν, η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο Ολαντίπο ξέρει ότι λίγο-πολύ ο περισσότερος κόσμος τον έχει ξεγράψει και σίγουρα οι πρώτες εμφανίσεις του στην preseason δεν βοήθησαν ιδιαίτερα. Την ίδια στιγμή όμως ξέρει ότι όλοι θα έχουν το βλέμμα τους πάνω του, αφού μετά την απόφαση των Γιάννη Αντετοκούνμπο (Μπακς), Πολ Τζορτζ (Κλίπερς), Ρούντι Γκομπέρ (Τζαζ) να υπογράψουν πρόωρη επέκταση συμβολαίου με τις ομάδες τους, έχει την δυνατότητα να είναι ένα από τα πιο “καυτα” ονόματα της αγοράς το καλοκαίρι του 2021. Αν παίξει όπως πριν τον τραυματισμό του, τότε οι Πέισερς θα χτυπήσουν τετράδα στην Ανατολή και τον ίδιο θα τον περιμένει ένα μάξιμουμ συμβόλαιο, είτε στην Ιντιάνα, είτε κάπου αλλού.

Λ.Α ΚΛΙΠΕΡΣ: ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΧΗΜΕΙΑ;

Μετά το περσινό κάζο από τους Νάγκες στον δεύτερο γύρο των playoffs και τις φήμες ότι τα αποδυτήρια της ομάδας ήταν... διαλυμένα, οι Κλίπερς άλλαξαν προπονητή (Λου αντί Ρίβερς) διατήρησαν μεγάλο μέρος του κορμού τους, αντικατέστησαν τον Μοντρέζλ Χαρέλ με τον Σερτζ Ιμπάκα και ελπίζουν ότι η φετινή σεζόν θα είναι διαφορετική.

Στην πραγματικότητα οι Κλίπερς ελπίζουν ότι θα έχουν φέτος κάτι που δεν είχαν πέρυσι: Χημεία, κάτι που τους στοίχισε στα playoffs. Κατά πολλούς, η αποχώρηση του (μάλλον... γκρινιάρη) Χαρέλ θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, με τους Κλίπερς να έχουν πλέον πιο ξεκάθαρους ρόλους, αλλά και μπόλικο πείσμα για να αποδείξουν πράγματα.

Λ.Α ΛΕΪΚΕΡΣ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ;

Οι πρωταθλητές κατάφεραν με κάποιο τρόπο να μοιάζουν ακόμα πιο δυνατοί φέτος, αφού κράτησαν (και μάλιστα με πολυετή συμβόλαια) τους ΛεΜπρόν, Ντέιβις, Κάλντγουελ-Πόουπ, Κούζμα και πρόσθεσαν στο ρόστερ τους Ντένις Σρούντερ, Μοντρέζλ Χαρέλ, Μαρκ Γκασόλ και Γουέσλι Μάθιους. Τι θα μπορούσε να τους απασχολεί λοιπόν πέραν της κούρασης; Η αμυντική τους συμπεριφορά.

Η απώλεια των Ραζόν Ρόντο, Ντάνι Γκριν, Τζαβέιλ ΜακΓκί και Ντουάιτ Χάουαρντ μπορεί θεωρητικά να μην κάνει εντύπωση λόγω των ονομάτων αυτών που τους αντικατέστησαν. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι η τετράδα των παικτών που αποχώρησε έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην αμυντική εικόνα της ομάδας, ενώ την ίδια στιγμή οι Σρούντερ και Χαρέλ δεν φημίζονται για την αμυντική τους συνέπεια και οι Γκασόλ και Μάθιους είναι μεν καλοί αμυντικοί, αλλά και κάποιας... προχωρημένης ηλικίας. Στην ανταγωνιστική Δύση όμως όλα παίζουν ρόλο.

ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΤΖΑΚΣΟΝ;

Οι Γκρίζλις αιφνιδίασαν όλο το ΝΒΑ την περσινή σεζόν όταν κόντεψαν να μπουν στα playoffs. Για την ακρίβεια, αν δεν υπήρχε η πανδημία ίσως και να τα κατάφερναν. Απολύτως λογικά, φέτος έχουν στόχο την είσοδο στα playoffs. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει ο Τζάρεν Τζάκσον να γίνει σταρ. Βασικά, θα πρέπει πρώτα να επιστρέψει στα παρκέ.

Ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο στην offseason και θα ξεκινήσει την σεζόν στα... πιτς. Οι Γκρίζλις δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα το πότε θα επιστρέψει. Δεδομένου ωστόσο ότι είναι ο δεύτερος σημαντικότερος παίκτης της ομάδας μετά τον Ζα Μοράντ, καλό θα ήταν να επιστρέψει γρήγορα. Ιδανικά, δε, θα δικαιολογήσει και τις απαιτήσεις του Μέμφις και θα εξελιχθεί στο συμπλήρωμα του Μοράντ στον δρόμο για τα playoffs.

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν βάλει αστερίσκο στην προ μηνών πορεία των Χιτ μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ λόγω της “φούσκας”. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι εξαιρετική ομάδα. Αρκετοί ωστόσο πιστεύουν ότι δεν ήταν τόσο καλοί και ότι απλώς εκμεταλλεύτηκαν τις συγκυρίες για να κάνουν την μία υπέρβαση μετά την άλλη. Τώρα λοιπόν οι Χιτ πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι... ελέφαντες.

Το Μαϊάμι κράτησε σχεδόν όλο τον κορμό του με εξαίρεση τον – πολύτιμο – Τζα Κράουντερ, ο οποίος προτίμησε να πάει στους Σανς και αντικαταστάθηκε από τον Μο Χάρκλες. Είναι δεδομένο ότι θα είναι η πιο καλά γυμνασμένη ομάδα του ΝΒΑ και πως θα περιμένει από τους Τάιλερ Χίρο, Ντάνκαν Ρόμπινσον και Κέντρικ Ναν να κάνουν ακόμα ένα βήμα μπροστά, δίνοντας βοήθειες στον Τζίμι Μπάτλερ και τον ανεβασμένο Μπαμ Αντεμπάγιο. Αν κάποιος εκ των τριών (με τον Χίρο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες) κάνει την μετάβαση στα όρια του σταρ, το Μαϊάμι θα μπορέσει και πάλι να κάνει ζημιές.

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ: ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ;

Οι δύο τελευταίες σεζόν των Μπακς ξεκίνησαν ονειρεμένα στην κανονική περίοδο (καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ δύο χρόνια σερί) και ολοκληρώθηκαν με... πόνο στα playoffs. Φέτος το Μιλγουόκι ελπίζει ότι έμαθε από τα λάθη του και θέλει να αποδείξει σε όλους ότι είναι μία ομάδα που μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Αρκετοί διαφωνούν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ωστόσο το πιστεύει και για αυτό υπέγραψε πενταετή πρόωρη επέκταση συμβολαίου.

Οι Μπακς πήγαν για το διπλό “μπαμ” στην offseason με την απόκτηση των Τζρου Χόλιντεϊ και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Η απόκτηση του δεύτερου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ (και τελικά τους στοίχισε και ένα ντραφτ πικ δεύτερου γύρου), ο Χόλιντεϊ όμως ήρθε και σίγουρα είναι αναβάθμιση σε σχέση με τον Έρικ Μπλέντσο. Κατά τα άλλα καμία άλλη κίνηση δεν έκανε θόρυβο, με το Μιλγουόκι να αναμένεται πάλι να πετάει φλόγες στην κανονική περίοδο. Το θέμα ωστόσο πλέον για τα “Ελάφια” ειναι τι θα κάνουν όταν “καίει” η μπάλα στα playoffs. Και, κυρίως, αν θα αντέξουν την πίεση που πλέον έχει πολλαπλασιαστεί μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ: ΘΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ;

Ο Άντονι Έντουαρντς έρχεται με φόρα ως το Νο1 του ΝΒΑ Draft. Όσο περίεργο όμως και αν ακούγετα, δεδομένου ότι τον επέλεξε ομάδα που έμεινε εκτός playoffs, δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι πενταδάτος φέτος. Ο λόγος είναι ότι στις θέσεις των γκαρντ οι Γουλβς έχουν πληθώρα λύσεων, σε βαθμό που αναρωτιέται κάποιος πώς θα χωρέσουν όλοι οι παίκτες μαζί.

ΝτιΆντζελο Ράσελ, Μαλίκ Μπίσλι, Ρίκι Ρούμπιο, Τζάρετ Κάλβερ, Άντονι Έντουαρντς και Τζοζ Οκότζι (ο τελευταίος έπαιξε πάουερ φόργουροντ στα φιλικά) θέλουν όλοι να παίζουν κάπου ανάμεσα στα 25 με 35 λεπτά, κάτι που – προφανώς – δεν γίνεται να συμβεί. Κοινώς, ο Ράιαν Σόντερς αναμένεται να έχει πολύ δύσκολο έργο στην προσπάθειά του να βρει ποιοι παίκτες θα πλαισιώσουν τους Ράσελ και Καρλ-Άντονι Τάουνς και το καθημερινό ροτέισον ενδέχεται να αλλάζει ακόμα και από παιχνίδι σε παιχνίδι.

ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ: ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLAYOFFS ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ;

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον δεν έχει πλέον περιορισμό στον χρόνο συμμετοχής. Ο Μπράντον Ίνγκραμ πήρε το συμβόλαιο που ήθελε. Ο Στίβεν Άνταμς ήρθε για να φέρει σκληράδα και ο Έρικ Μπλέντσο για να συμπληρώσει τους Λόνζο Μπολ και Τζέι Τζέι Ρέντικ στην περιφέρεια. Οι Πέλικανς θέλουν να μπουν στα playoffs και δεν το κρύβουν. Είναι όμως ρεαλιστικός αυτός ο στόχος;

Η Δύση είναι – όπως πάντα – πανίσχυρη και οι Πέλικανς, όσο ταλέντο και αν έχουν, θα πρέπει να κάνουν υπερβάσεις για να τα καταφέρουν. Δεν είναι αδύνατο να το πετύχουν. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει η προαναφερθείσα εξάδα παικτών να βρει άμεσα χημεία και να παλέψει κόντρα σε πιο έμπειρες ομάδες ώστε αν δεν μπει στην πρώτη οχτάδα να μπορέσει να κερδίσει έστω μία θέση στο Play-in tournament με στόχο την είσοδο στα playoffs.

ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ: ΘΑ ΞΕΠΕΤΑΧΤΕΙ Ο ΜΠΑΡΕΤ;

Όταν μία ομάδα προκαλεί θετική εντύπωση απλώς και μόνο επειδή δεν τα έκανε... σαλάτα στην offseason καταλαβαίνει κανείς πόσο χαμηλά είναι πλέον ο πήχης. Οι Νικς λοιπόν βρίσκονται σε αυτή την φάση, όπου ο κόσμος τους βλέπει θετικά επειδή απλώς δεν έκαναν τα εγκλήματα του παρελθόντος, με τελευταίο παράδειγμα την περσινή σεζόν όταν θεώρησαν λογικό να αποκτούν μόνο παίκτες που αγωνίζονταν στην θέση του πάουερ φόργουορντ.

Η πρόσληψη του Τομ Θίμποντο στον πάγκο εγγυάται σοβαρότητα για τους Νεοϋορκέζους, οι οποίοι κινήθηκαν λογικά στην αγορά. Πλέον πρέπει να βρουν τρόπο να παράξουν οι ίδιοι τον δικό τους σταρ, με την ελπίδα αυτός να είναι ο Αρ Τζέι Μπάρετ. Ο Καναδός γκαρντ/φόργουορντ έδειξε κάποια δείγματα πέρυσι και είναι αυτός στον οποίο ποντάρουν αρκετοί για να γίνει σταρ, με τον Όμπι Τόμπιν που επιλέχθηκε στο φετινό ΝΒΑ Draft (αλλά θα έρχεται πίσω από τον Τζούλιους Ραντλ στο ξεκίνημα της χρονιάς) να ακολουθεί. Αν ο Μπάρετ αρχίσει να ακουμπάει το ταβάνι του, τότε οι Νικς θα είναι ευτυχισμένοι.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ;

Μοιάζει σχεδόν κυνικό, αλλά όλο το ΝΒΑ το έχει τούμπανο και οι Θάντερ κρυφό καμάρι ότι ο Αλ Χόρφορντ έφτασε με ανταλλαγή για να... φύγει με ανταλλαγή κάποια στιγμη για χάρη κάποιων μελλοντικών ντραφτ πικ. Ιδανικά το ίδιο θα συμβεί και με τους Τζορτζ Χιλ και Τρέβορ Αρίζα. Με αυτό υπόψη, στην Οκλαχόμα Σίτι θέλουν να κάνουν τόπο στα νιάτα.

Οι Θάντερ δεν το κρύβουν καν ότι κάνουν tanking φέτος. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κάνει ο Σάι Γκίλγκεους-Αλεξάντερ το επόμενο βήμα στην εξέλιξή του, να δουν αν ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι μπορεί να γίνει ο δικός τους Γιάννης Αντετοκούνμπο και να εξελιχθεί κάποιος εκ των Ντάριους Μπάζλεϊ, Τέο Μαλεντόν, Λούκεντζ Ντορτ ή Χαμίντου Ντιαλό σε παίκτη πρώτης γραμμής. Στο μεσοδιάστημα, θα δώσουν την ευκαιρία στον Αλ Χόρφορντ να θυμίσει στον κόσμο τι μπορεί να κάνει μέχρι να τον δώσουν. Πρακτικά όμως αυτό που τους ενδιαφέρει πραγματικά είναι να δουν αν ο Ποκουσέβσκι μπορεί να γίνει αυτό που ονειρεύονται και όλα τα άλλα... έπονται.

ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ Ο ΦΟΥΛΤΖ;

Οι Μάτζικ έχουν μείνει στάσιμοι τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορούν να ανέβουν επίπεδο με τους παίκτες που έχουν, αλλά παράλληλα δεν μπορούν να πέσουν και πολύ πιο κάτω από την 10η θέση της Ανατολής. Φέτος σκόπευαν να το αλλάξουν αυτό, αλλά ο τραυματισμός του Τζόναθαν Άιζακ στην “φούσκα” (ρήξη χιαστού) που θα τον αφήσει εκτός για όλη την σεζόν εγγυάται ότι θα παραμείνουν... μέτριοι. Εκτός αν ο Μαρκέλ Φουλτζ – ο οποίος πριν την πρεμιέρα της σεζόν υπέγραψε τριετή επέκταση συμβολαίου αξίας 50 εκατ. δολαρίων – έχει διαφορετική γνώμη.

Το Νο1 του ΝΒΑ Draft 2017 βίωσε πέρυσι ουσιαστικά την πρώτη ολόκληρη σεζόν του, έχοντας κάποια αναμενόμενα σκαμπανεβάσματα. Φέτος ωστόσο μοιάζει έτοιμος να εμφανίσει σιγά-σιγά τον παλιό, καλό (κολεγιακό) εαυτό του. Οι Μάτζικ υποστηρίζουν ότι το σουτ του δείχνει καλύτερο (κάτι που πάντως δεν φάνηκε στα φιλικά) και ότι πλέον έχει κερδίσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση. Αν ο Φουλτζ είναι καλά και δείξει έτοιμος να παίξει με βάση το ταλέντο του, τότε κάτι καλό θα γίνει στο Ορλάντο. Έστω και όχι φέτος...

ΦΙΛΑΝΤΕΛΦΕΙΑ 76ΕΡΣ: ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΙΜΟΝΣ-ΕΜΠΙΝΤ;

Έπειτα από μία περσινή σεζόν που πήγε τόσο χάλια όσο περίμεναν όλοι εκτός των διοικούντων των Σίξερς, η Φιλαντέλφεια ετοιμάζεται φέτος για το μεγάλο come back. Νέος Πρόεδρος (Ντάριλ Μόρι), νέος προπονητής (Ντοκ Ρίβερς) και – στα χαρτιά – σωστότερα υλικά στο πλευρό των Τζοέλ Εμπίντ και Μπεν Σίμονς στα πρόσωπα των Ντάνι Γκριν και Σεθ Κάρι δείχνουν να εγγυώνται ισορροπία. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε.

Οι Σίξερς ετοιμάζονται για μία σεζόν όπου στόχος τους (πρέπει) να είναι οι τελικοί της Ανατολής, με ένα ερώτημα ωστόσο να εξακολουθεί να υφίσταται: Θα μπορέσουν να βρουν ισορροπία μεταξύ τους οι Σίμονς και Εμπίντ; Αν δεν τα καταφέρουν και φέτος – όπου έχουν θεωρητικά για πρώτη φορά έπειτα από μία τριετία αρκετούς σουτέρ στο πλευρό τους για να τους ανοίγουν το γήπεδο – τότε το επόμενο καλοκαίρι ίσως τους βρει χωριστά.

ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ: ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ Ο ΠΟΛ;

Οι Σανς τρέλαναν κόσμο στην “φούσκα” του Ορλάντο όταν όλοι περίμεναν πως πήγαν για την... χαρά της συμμετοχής και στο τέλος ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα των τελευταίων 8 αγώνων της κανονικής περιόδου. Αυτό ανέβασε πολύ τον πήχη για το Φοίνιξ, που βλέποντας ότι έχει κάτι καλό έσπευσε να αποκτήσει μέσω ανταλλαγής τον Κρις Πολ για να ανέβει επίπεδο. Και, κάπως έτσι, η είσοδος στα playoffs μοιάζει μονόδρομος ως στόχος.

Είναι σίγουρο ότι ο Πολ θα κάνει καλύτερους τους πάντες στο Φοίνιξ, όπως έκανε πέρυσι στους Θάντερ. Θα βελτιώσει τον Ντέβιν Μπούκερ, θα εκτοξεύσει τον ΝτιΆντρε Αϊτόν, θα βγάλει πολλά ελεύθερα σουτ στους Τζα Κράουντερ, Ντάριο Σάριτς, Μίκαλ Μπρίτζες και Κάμερον Τζόνσον. Το θέμα πλέον είναι αν θα κάνει τους Σανς αρκετά καλούς ώστε να επιστρέψουν στα playoffs έπειτα από το 2010, όταν σταρ της ομάδας ήταν ο νυν προπονητής των Νετς, Στιβ Νας.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΪΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ: ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΙ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ;

Έπειτα από μία σεζόν που ξεκίνησε απογοητευτικά λόγω των πολλών τραυματισμών και ολοκληρώθηκε με ένα απίστευτο ντεμαράζ στην “φούσκα” του Ορλάντο με την είσοδο στα playoffs, οι Μπλέιζερς φρόντισαν στην offseason να καλύψουν τις τρύπες που είχαν. Κάπως έτσι, πρόσθεσαν το απαραίτητο μέγεθος και – κυρίως – αμυντικό ένστικτο που τους έλειπε στις θέσεις των φόργουορντ με την απόκτηση των Ρόμπερτ Κόβινγκτον και Ντέρικ Τζόουνς, πήραν πίσω τον Ένες Καντέρ, απέκτησαν σε τιμή ευκαιρίας τον Χάρι Τζάιλς και κράτησαν τους Ρόντεϊ Χουντ και Καρμέλο Άντονι.

Οι Μπλέιζερς πιστεύουν ότι έχουν το πιο βαθύ και ισορροπημένο ρόστερ των τελευταίων χρόνων, ελπίζοντας ότι όλοι οι προαναφερθέντες παίκτες θα πλαισιώσουν ιδανικά την τριάδα των Ντέμιεν Λίλαρντ, Σι Τζέι ΜακΚόλουκ, Γιουσούφ Νούρκιτς και τον (τραυματία αυτή την περίοδο) Ζακ Κόλινς. Κάποιοι τους έχουν βάλει στην κουβέντα για τους διεκδικητές του τίτλου. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι όλος αυτός ο ενθουσιασμός δεν έχει νόημα και ότι το ταβάνι της ομάδας είναι ο 2ος γύρος των playoffs. Αν έχει διδάξει βέβαια κάτι η πρόσφατη ιστορία των Μπλέιζερς βέβαια είναι πως όσο υπάρχει ο Λίλαρντ καλό θα είναι να μην τους υποτιμάει ο κόσμος.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ: ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΓΚΛΕΪ;

Ο Μάρβιν Μπάγκλεϊ είναι ο παίκτης που είναι περισσότερο γνωστός επειδή οι Κινγκς αποφάσισαν να τον επιλέξουν αντί του Λούκα Ντόντσιτς στο ΝΒΑ Draft 2018. Κάτι πέρα ως πέρα άδικο, δεδομένου ότι δεν φταίει ο Μπάγκλεϊ αν ο Βλάντε Ντίβατς αποφάσισε ότι ο Ντόντσιτς δεν ταίριαζε στην ίδια ομάδα με τον ΝτιΆρον Φοξ.

Όπως και να έχει, είτε έχοντας την σκιά του Ντόντσιτς από πάνω του είτε όχι, ο Μπάγκλεϊ έχει δείξει καλά δείγματα στις πρώτες δύο σεζόν του. Το πρόβλημα ωστόσο, ειδικά πέρυσι, ήταν πως αυτό το δείγμα ήταν μικρό λόγω τραυματισμών. Φέτος ωστόσο ο Μπάγκλεϊ είναι υγιής, αναμένεται να είναι βασικός και οι Κινγκς σκοπεύουν να τρέξουν (πάρα) πολύ, κάτι που του ταιριάζει. Κάπως έτσι, ελπίζουν να μάθουν επιτέλους και πόσο καλός παίκτης είναι πραγματικά, με την ελπίδα ότι θα είναι αρκετά καλός ώστε να χτίσουν την ομάδα του μέλλοντος γύρω από αυτόν, τον Φοξ και τον Μπαντι Χιλντ.

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ: ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ;

Ένα μεγάλο θέμα στους Σπερς την περσινή σεζόν ήταν η ισορροπία που κλήθηκε να βρει ο Γκρεγκ Πόποβιτς στον χρόνο συμμετοχής ανάμεσα στους νεαρούς παίκτες και τους βετεράνους, αφού θέλησε να σεβαστεί την πορεία των ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ΛαΜάρκους Όλντριτζ και Ρούντι Γκέι, με αποτέλεσμα το Σαν Αντόνιο να μείνει εκτός playoffs για πρώτη φορά έπειτα από 22 συνεχόμενες παρουσίες. Καθόλου περίεργο δε, ήταν το γεγονός ότι το Σαν Αντόνιο έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ του στην “φούσκα” όταν έδωσε χρόνο στους νεαρούς παίκτες του, αφού παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία ΛαΜάρκους Όλντριτζ και ήταν σχεδόν... αποκλεισμένο, οπότε δεν είχε άγχος.

Δεδομένης λοιπόν της εικόνας των Σπερς στην “φούσκα” πριν μερικούς μήνες, ανέκυψε πλέον το μεγάλο ερώτημα: Μήπως ήρθε η ώρα να δώσει το Σαν Αντόνιο τα ηνία στους νεαρούς παίκτες του; Ντεζούντε Μάρεϊ, Ντέρικ Γουάιτ (ξεκινάει την σεζόν τραυματίας, αλλά υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο 73 εκατ. δολαρίων), Κέλντον Τζόνσον, Λόνι Γουόκερ, Τζέικομπ Πετλ και Ντέβιν Βάσελ (Νο11 στο ΝΒΑ Draft 2020) διψάνε για ευκαιρίες και οι ΝτεΡόζαν-Όλντριτζ δεν είναι οι παίκτες που ήταν κάποτε, οπότε η λογική λέει πως αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί καν θέμα συζήτησης. Το tanking ωστόσο δεν είναι στην κουλτούρα των Σπερς, οι οποίοι θέλουν να βρουν την λεπτή γραμμή ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον, ελπίζοντας στο καλύτερο.

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ: ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΑΝΟΥΝΟΥΜΠΙ;

Οι Ράπτορς αναμένεται να είναι σκληρά καρύδια και φέτος. Η παρουσία των Κάιλ Λάουρι και Φρεντ ΒανΒλίτ το εξασφαλίζει αυτό, την ίδια στιγμή που ο Πασκάλ Σιάκαμ εξασφαλίζει την απαραίτητη ποιότητα. Για να μπορέσουν όμως να είναι τόσο ανταγωνιστικοί όσο θέλουν, θα πρέπει ο Ότζι Ανουνόμπι να κάνει ένα βήμα μπροστά στην εξέλιξή του.

Απαλλαγμένος από το άγχος του συμβολαίου – αφού συμφώνησε με τους Ράπτορς για 4ετή επέκταση έναντι 72 εκατ. δολαρίων – ο 23χρονος φόργουορντ δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία. Πρέπει να εστιάσει στο μπάσκετ και να γίνει κάτι παραπάνω από... τέταρτος τροχός της αμάξης. Πρέπει να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο πλευρό της τριάδας των Λάουρι, ΒανΒλίτ, Σιάκαμ και να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους “3-and-D” παίκτες της λίγκας. Ειδικά από την στιγμή που πλέον θα αμείβεται ως ένας από τους καλύτερους “3-and-D” παίκτες της λίγκας. Αν το καταφέρει, αν μπορέσει να δείξει την απαραίτητη βελτίωση, τότε το Τορόντο θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από ότι φαντάζεται ο κόσμος.

ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ: ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣ ΤΟΥΣ;

Οι Τζαζ είχαν πέρυσι υψηλές βλέψεις. Κάτι όμως όσα έγιναν μετά την γνωστοποίηση ότι οι Γκομπέρ και Μίτσελ προσβλήθηκαν από κορονοϊό και η φιλία τους πέρασε κρίση, κάτι ο τραυματισμός του Μπογκντάνοβιτς, κάτι το... άστρο των Νάγκετς στον πρώτο γύρο των περσινών playoffs, δεν εκπλήρωσαν τις προσδοκίες.

Η σεζόν 2020/21 τους βρίσκει με περίπου το ίδιο ρόστερ, με μοναδική πραγματική διαφοροποίηση την επιστροφή του Ντέρικ Φέιβορς. Και κάπου εδώ είναι που προκύπτει το πραγματικό ερώτημα: Θα αντέξει ο πάγκος των Τζαζ όλη την σεζόν μέχρι τα playoffs για να μην εξαντληθούν οι βασικοί; Η Γιούτα αναμένεται να έχει ροτέισον 8 παικτών (Κόνλεϊ, Μίτσελ, Ίνγλις, Μπογκντάνοβτς, Γκομπέρ, Ο'Νιλ, Φέιβορς, Κλάρκσον), ελπίζοντας ότι κάποιος παγκίτης θα βγει μπροστά. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε σε βάθος χρόνου θα έχουν μεγάλο πρόβλημα.

ΓΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ: ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΞΟΥΝ ΓΟΥΕΣΤΜΠΡΟΥΚ-ΜΠΙΛ;

Στην πραγματικότητα οι Γουίζαρντς αγωνιούν σχετικά με τις διαθέσεις του Μπράντλεϊ Μπιλ, τον οποίο θέλει το μισό ΝΒΑ με ανταλλαγή. Σε μεγάλο βαθμό ωστόσο η διάθεσή του All Star γκαρντ εξαρτάται από την σεζόν που θα κάνουν οι Γουίζαρντς, κάτι που με την σειρά του βρίσκεται σε συνάρτηση με το πόσο γρήγορα θα βρει χημεία ο ίδιος χημεία – αν βρει – με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Αν οι δύο σταρ βρουν γρήγορα τρόπο συνεννόησης, οι Αβντίγια, Μπέρτανς βάλουν τα σουτ που πρέπει και ο Τόμας Μπράιαντ κάνει το βήμα μπροστά, τότε οι Γουίζαρντς θα παλέψουν για να μπουν στα playoffs. Αν ωστόσο το δίδυμο Γουέστμπρουκ-Μπιλ δεν δουλέψει, τότε δεν αποκλείεται το ντόμινο που θα ακολουθήσει να μην είναι καθόλου όμορφο για τους πρωτευουσιάνους.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ ΣΙΞΕΡΣ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ ΛΕΙΚΕΡΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ