ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ

Νίκολα Γιόκιτς: Back-to-back MVP στο NBA ο Σέρβος σέντερ των Νάγκετς

Denver Nuggets center Nikola Jokic gestures at Golden State Warriors head coach Steve Kerr in the first half of an NBA basketball game Monday, March 7, 2022, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Denver Nuggets center Nikola Jokic gestures at Golden State Warriors head coach Steve Kerr in the first half of an NBA basketball game Monday, March 7, 2022, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) 2022 AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς είναι ο MVP της κανονικής περιόδου στο NBA για τη σεζόν 2021-22, έκανε το back-to-back, κάτι που αναμενόταν με τον Τζόελ Εμπίντ να μένει στη δεύτερη θέση και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην τρίτη.

Ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς είναι ο MVP της κανονικής περιόδου στο NBA για τη σεζόν 2021-'22, κάνοντας το back-to-back, με τον Τζόελ Εμπίντ να μένει στη δεύτερη θέση και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην τρίτη. Ο σούπερ σταρ των "Σβόλων" έγραψε 27.1 πόντους, 13.8 ριμπάουντ, 7.9 ασίστ, 1.5 κλεψίματα και 1 μπλοκ ανά 33.5 λεπτά σε 74 αγώνες της regular season, οδηγώντας την ομάδα του στα playoffs. Εκεί όμως, ήρθε ο αποκλεισμός από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με 4-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η τέταρτη διαδοχική σεζόν που ο τίτλος του MVP της regular season καταλήγει σε international player, αφού είχαν προηγηθεί οι δύο διαδοχικές αναδείξεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο (2018-'19 και 2019-'20) όσο κι η πρώτη του Νίκολα Γιόκιτς.

Η πρώτη ψήφος του SPORT24 πήγε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, η δεύτερη στον Νίκολα Γιόκιτς και η τρίτη στον Τζοέλ Εμπίντ όπως είχατε ακούσει στο έκτο επεισόδιο του Bald Brothers.

TAGS ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ