ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ

Τζοέλ Εμπίντ: Κινεί διαδικασίες για γαλλικό διαβατήριο και εθνική ομάδα

Ο Τζοέλ Εμπίντ με την φανέλα των Σίξερς
Ο Τζοέλ Εμπίντ με την φανέλα των Σίξερς Ⓒ 2022 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Την γαλλική υπηκοότητα θέλει να πάρει ο Τζοέλ Εμπίντ που σύμφωνα με το RMC Sports έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να γίνει Γάλλος και να αγωνιστεί με την Εθνική.

Ο Τζοέλ Εμπίντ είναι από τους κορυφαίους αθλητές του ΝΒΑ και στα 28 του χρόνια ηγείται των Φιλαντέλφια Σίξερς. Ο αθλητής από το Καμερούν επιθυμεί να πάρει την γαλλική υπηκοότητα και σύμφωνα με το RMC Sports έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να γίνει Γάλλος και να αγωνιστεί με την Εθνική.

Η FIBA επιτρέπει μόνο ένα νατουραλιζέ παίκτη στην Εθνική κάθε χώρας και ο Εμπίντ θέλει να αποτελέσει αυτόν τον παίκτη για την Γαλλία (τον πρώτο, μιας και η ομοσπονδία της χώρας δεν έχει αξιοποιήσει ποτέ αυτή τη δυνατότητα) και να ενισχύσει την ομάδα στις διεθνείς διοργανώσεις. Αν συμβεί αυτό τότε ο θηριώδης παίκτης των Σίξερς θα αγωνιστεί μαζί με τον Γκομπέρ, τον Μπατούμ και άλλα μεγάλα ονόματα του γαλλικού μπάσκετ.

Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Εμπίντ έχει προγραμματίσει ταξίδι στη Γαλλία στα τέλη Ιουνίου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να πάρει το γαλλικό διαβατήριο.

TAGS ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ ΓΑΛΛΙΑ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ