STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Νικητής ο Νότος

Νικητής ο Νότος
Βεργίνης

Η ομάδα του Νότου επανέλαβε το περυσινό της κατόρθωμα, επικρατώντας με 87-83 του Βορρά στο All Star Game

Τα αστέρια του μέλλοντος συγκρούστηκαν στη Λαμία και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Οι νεαροί Έλληνες άσοι, απέδειξαν ότι αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες από τις ομάδες τους που συμβιβάζονται με τις έτοιμες λύσεις, αναξιόπιστων και δευτερο(τριτό)κλασάτων κοινοτικών, που συνήθως διαρκούν δύο μήνες.
Ο αγώνας
Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια και στο πρώτο μέρος, ο Δημήτρης Βεργίνης, οδήγησε τις Ελπίδες του Βορρά, με 12 πόντους και άξιο συμπαραστάτη τον Καραδολάμη, που είχε 9. Πασαλίδης και Νεοφυτίδης βοήθησαν στα ριμπάουντ και αντιμετώπισαν τους μαχητικούς νότιους, οι οποίοι είχαν σε καλή μέρα τον νικητή των τριπόντων, Βασιλόπουλο και τους Σάκοτα, Νοέα, Σαρικόπουλο που κράτησαν την ομάδα τους κοντά στο σκορ (44-40 στο ημίχρονο).

Οι "μικροί" συνέχισαν να εντυπωσιάζουν και στο δεύτερο μέρος και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος του ΠΑΟΚ βοήθησε σημαντικά τους Βόρειους. Το ντέρμπι συνεχίστηκε και το σκορ ήταν ισόπαλο 70-70, 6.46 πριν τη λήξη.

Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των Ελπίδων Νότου, όταν με 7 διαδοχικούς πόντους ο Πέτρος Νοέας του Αμαρουσίου διαμόρφωσε το 81-76. Στο ένα λεπτό που απέμενε, ο πρώτος σκόρερ των νικητών Φώτης Βασιλόπουλος έκανε το 83-78, αλλά 29'' πριν τη λήξη ο Γιώργος Πασσαλίδης του Μακεδονικού μείωσε σε 79-83 για την ομάδα των Ελπίδων του Βορρά. Στη ρουλέτα των βολών, οι "Νότιοι" αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 44-40, 64-61, 83-87

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ελπίδες Βορρά (Παπαχατζής, Λινάρδος): Καραδολάμης 11 (1), Πασσαλίδης 9, Βεργίνης 16 (1), Γιαννόπουλος 1, Βασιλείου 7 (1), Μανωλόπουλος 12 (1), Ματαλόν 7, Σκορδίλης 4, Τριχόπουλος 4, Νεοφυτίδης 10, Γούλας, Τραϊανός 2, Βλασσόπουλος

Ελπίδες Νότου (Παπαδόπουλος, Κόρφας): Σαρικόπουλος 10, Λόλας, Νοέας 13 (1), Τσιότρας 2, Σακελαρίου 5, Λυμπερόπουλος 10, Μιχάλογλου 4, Σάκοτα 16 (3), Σακελλαράκης 2, Βασιλόπουλος 18 (2), Σιγκούνας 4, Σακελλαρίου, Μούρτος 3 (1)

MVP o Bεργίνης
Ο Δημήτρης Βεργίνης του ΠΑΟΚ αναδείχτηκε MVP του αγώνα Ελπίδες Βορρά-Ελπίδες Νότου που ολοκληρώθηκε στο ΔΑΚ Λαμίας στο πλαίσιο του εορταστικού τριημέρου του 15ου Ολ
Σταρ Μπάσκετ. Ο πόιντ γκαρντ του ΠΑΟΚ -αν και ηττημένος σήμερα- αναδείχτηκε πρώτος στην ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου. Ο ξανθομάλλης πλέι μέικερ σημείωσε 16 πόντους με 5/5 βολές, 4/6 δίποντα, και 1/4 τρίποντα.

Επιπλέον μάζεψε 2 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 3 κλεψίματα σε περίπου 20 λεπτά συμμετοχής. Τον εφετινό MVP βράβευσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης. Τον αγώνα παρακολούθησε από τις κερκίδες του ΔΑΚ Λαμίας, ο περυσινός ΜVP του συγκεκριμένου αγώνα, Γιώργος Πρίντεζης.

Βεργίνης: " Κέρδισα για τον κόουτς"

Ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης Ελπίδες Βορρά-Ελπίδες Νότου και νικητής του διαγωνισμού τριπόντων, Φώτης Βασιλόπουλος είπε στη συνέντευξη Τύπου: " Εδώ ζήσαμε όλοι μια γιορτή του μπάσκετ. Ήρθαμε να διασκεδάσουμε. Έτυχε να βάλω δυο σουτ παραπάνω σήμερα. Κέρδισα για τον κόουτς, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Εγώ θέλω να βελτιώνομαι συνέχεια".

Ο MVP της αναμέτρησης, Δημήτρης Βεργίνης τόνισε: " To διασκεδάσαμε. Δυστυχώς χάσαμε. Το ζητούμενο είναι να παίξουν κάποια παιδιά, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Πιστεύω ότι ο κόσμος πέρασε καλά. Δεν περίμενα να βγω MVP. Το χάρηκα πολύ".

Ο προπονητής της ομάδας των Ελπίδων του Νότου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, δήλωσε: " Είναι τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ σ' αυτό το Ολ Σταρ Γκέιμ και ευχαριστώ τον ΕΣΑΚΕ που με επέλεξε. Αυτά τα παιδιά έχουν έμφυτο ταλέντο και είναι οι παίκτες που θα παρακολουθούμε στο εγγύς μέλλον. Αν όχι όλους, τουλάχιστον τους περισσότερους. Είναι οξύμορο αν σκεφτεί κανείς πως με πρωτοείδαν πριν τρεις ώρες και ήθελαν ν' ακούσουν ό,τι είχα να τους πω για να φτάσουμε στη νίκη. Αυτά τα παιδιά έχουν μέλλον. Αγωνιστικά είδαμε υψηλό σκορ και μπασκετικές φάσεις. Αναμενόμενο είναι να γίνουν και λάθη. Εδώ κάνουν λάθη άλλοι που παίρνουν εκατομμύρια".

Τέλος, ο βοηθός προπονητή της ομάδας των Ελπίδων του Βορρά, Νίκος Λινάρδος δήλωσε: " Αυτή η γιορτή ανήκει στους παίκτες. Αν και βρίσκομαι στο τεχνικό τιμ του Αμαρουσίου, βρέθηκα τώρα στο τιμ των Ελπίδων του Βορρά. Η απάντηση είναι πως δεν ήθελα να χάσω αυτή τη γιορτή του μπάσκετ και μπήκα όπου χώρεσα. Οι παίκτες ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι. Δεν κυριάρχησαν οι άμυνες. Μοναδικό αρνητικό σημείο ήταν ο τραυματισμός του Δημήτρη Λόλα. Καθώς εκπροσωπώ το Μαρούσι, ελπίζω να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του γιατί στο Μαρούσι εφέτος είναι σαν να μας έχουν μουτζώσει. Κλείνοντας συγχαρητήρια στις Ελπίδες του Νότου και εύχομαι στους παίκτες και των δύο ομάδων σήμερα να βρουν τους ρόλους τους στην ομάδα τους".



























TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ