STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οικονομίδης: "Συμμαχός μας η περιφέρεια"

Οικονομίδης: "Συμμαχός μας η περιφέρεια"
ΕΣΑΚΕ

Ξεκίνησαν το πρωί οι εκδηλώσεις του 15ου All Star Game με τη συνέντευξη Τύπου και τον αγώνα μπάσκετ με καρότσι

Βασίλης Οικονομίδης (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ): " Εκ μέρους του ΕΣΑΚΕ θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αξιότιμο δήμαρχο Λαμίας και Καμένων Βούρλων για την άψογη φιλοξενία που μας προσφέρουν. Η αρωγή των φορέων της Λαμίας και των Καμένων Βούρλων δικαιώνουν την επιλογή του ΕΣΑΚΕ να διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση στην επαρχία. Αυτό που ενδόμυχα ευχόμαστε όλοι είναι η αποκέντρωση του μπάσκετ και με όλες μας τις δυνάμεις προσπαθούμε να την εφαρμόσουμε προκειμένου να έρθουμε σε επαφή με όλη την Ελλάδα".

" Συμπαραστάτες στην προσπάθεια αυτή βρίσκουμε την περιφέρεια, η ανταπόκριση της οποίας είναι συγκινητική. Το μπάσκετ, το μοναδικό άθλημα που έχει χαρίσει τόσες χαρές στον Έλληνα, ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του δημιουργώντας ένα διψασμένο κοινό. Το δεδομένο αυτό μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία να κάνουμε πράξη ότι έχουμε σκεφτεί για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, παρόλο που τα αποτελέσματα κάθε χρόνο είναι και καλύτερα. Όλη η οικογένεια του μπάσκετ είναι ενωμένη και τίποτα δεν μας χωρίζει".

" Όλοι οι φορείς από κοινού, ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ και Πολιτεία, συνεργαζόμαστε με μοναδικό στόχο το μπάσκετ θα πάρει τη θέση που του αρμόζει στον ελληνικό αθλητισμό. Το ΟΠΑΠ All Star Game είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε ως γιορτή του μπάσκετ, αλλά γι’ εμάς πλέον είναι κάτι παραπάνω, χωρίς όμως να χάνει τον εορταστικό του χαρακτήρα. Οι παράπλευρες εκδηλώσεις του ΟΠΑΠ All Star Game έχουν ως σκοπό να φέρουν πιο κοντά όλη την οικογένεια του μπάσκετ, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων του αθλήματος ή έστω δίνουν κατευθυντήριες γραμμές για να προχωρήσει το άθλημα".

Γιώργος Κοτρωνιάς (Δήμαρχος Λαμίας): " Η αυλαία του ΟΠΑΠ All Star Game άνοιξε σήμερα με απόλυτη επιτυχία με τη διεξαγωγή του αγώνα μπάσκετ με καρότσι. Η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ θα χτυπά για τρεις ημέρες στη Λαμία. Μια πόλη η οποία έχει αποδείξει ότι μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και που μέσα από τον αθλητισμό επιθυμεί να στείλει μηνύματα στην κοινωνία και τη νεολαία της. Η πόλη της Λαμίας και οι φορείς της πιστεύουν ότι οι νέοι του σήμερα πρέπει να μπολιαστούν με τις υψηλές αξίες του ελληνικού αθλητισμού, κάνοντας τον τρόπο ζωής".

" Ο Δήμος Λαμιέων δημιουργεί τις υποδομές σε συνεργασία με τη ΓΓΑ καθώς δημοπράτησε κολυμβητήριο ολυμπιακών εγκαταστάσεων, εθνικό στάδιο και δύο μικρά κλειστά γυμναστήρια. Η Λαμία, χάρη στη γεωγραφική της θέση μπορεί να γίνει κέντρο του ελληνικού αθλητισμού και του πολιτισμού της πατρίδας μας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, κ. Οικονομίδη, τον αντιπρόεδρο κ. Γρανίτσα για την επιλογή της πόλης μας".

Σεραφείμ Αντωνίου (Δήμαρχος Καμένων Βούρλων): " Οι φίλαθλοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μια κορυφαία στιγμή της ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Είναι ο άθλος όλων των παικτών που πρωταγωνιστούν στα ελληνικά γήπεδα και καταθέτουν εδώ την αγάπη τους για το μπάσκετ. Στηρίζουμε το θεσμό της συνολικής αθλητικής προσπάθειας, της συμμετοχής και της αλληλεγγύης. Γνωρίζουμε καλά ότι αυτή η κοινωνική ζωή και συνείδηση αποτελεί τον ιστό πάνω στον οποίο θα υφανθούν αξίες".

" Είναι γεγονός ότι σε μια εποχή αρνητικών προτύπων και αναλώσιμων, το μπάσκετ είναι βαθιά ριζωμένο στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων. Τα Καμένα Βούρλα, αγκαλιάζοντας αυτό το κορυφαίο, πανελλαδικής εμβέλειας αθλητικό γεγονός υποδέχονται τους φίλους και τροχοδρομούν μια νέα πορεία δράσης στο χώρο του μαζικού αθλητισμού και της νεολαίας. Το All Star Game ανοίγει το δρόμο της συμμετοχής σε κορυφαίες αθλητικές οργανώσεις και τη νεολαία των Καμένων Βούρλων και ευρύτερα της περιοχής. Θα είμαστε δίπλα στους αθλητές στηρίζοντας τον αθλητισμό και την ελληνική καλαθοσφαίριση".

" Θα είμαστε δίπλα στο ιδεώδες του "ευ αγωνίζεσθαι" για να δώσουμε στη νεολαία μας τον προσανατολισμό και το όραμα που αναζητά. Θα ήθελα να κλείσω με αυτό που μου έχει αποτυπωθεί ως εμπειρία ζωής παρακολουθώντας με την οικογένειά μου τον αγώνα του μπάσκετ με αμαξίδια. Πρόσεξα στα μάτια των παιδιών μου αυτό το μηνυμα ζωής και θέλησης, αυτό το μήνυμα αγωνιστικότητας και χαράς, που τελικά είναι και το μήνυμα της εκδήλωσης. Σας περιμένουμε όλους στην όμορφη λουτρόπολη μας, τα Καμένα Βούρλα".

Γιάννης Διαμαντής (πρ. Ιωνικού Λαμίας): " Είναι μεγάλη τιμή για τον σύλλογο μας που συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση. Το All Star Game δίνει την ευκαιρία να έρθει το μπάσκετ πιο κοντά στην κοινωνία και με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύεται η αποκέντρωση του αθλήματος, η δυναμική της πόλης που είναι η πρωτεύουσα της Ρούμελης.Ευχαριστώ όλους τους συνδιοργανωτές και καλώ όλους τους φιλάθλους του τόπου να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή. Οι άνοδοι του Ιωνικού Λαμίας τα τελευταία χρόνια είναι το επιστέγασμα μίας τεράστιας προσπάθειας 10 ανθρώπων που βρίσκονται στη διοίκηση, που έχουν δημιουργήσει μία υγιέστατη κατάσταση κι ελπίζω πολύ σύντομα να είμαστε κι εμείς στην Α1".

Ηλίας Παλιαλέξης (αντιδήμαρχος υπεύθυνος αθλητισμού Δήμου Λαμίας): " Θα ήθελα από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τα δημοτικά σχολεία και τους μαθητές που παραβρέθηκαν σήμερα στο ΔΑΚ Λαμίας στον αγώνα του μπάσκετ με καρότσι συμβάλλοντας δυναμικά στην επιτυχία της σημερινής εκδήλωσης. Θα ήθελα να καλέσω τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να δώσουν δυναμικό παρών στον αγώνα των Ελπίδων το Σάββατο, όπου συμμετέχουν και δύο μαθητές από τοπικά Λύκεια. Πέρα από το All Star Game, το οποίο φέρνει το μπάσκετ κοντά στη λαμιακή κοινωνία, ελπίζω από τις παράπλευρες εκδηλώσεις του, να γεννηθεί προβληματισμός για την εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης στους στόχους των αθλητικών πραγμάτων".

















TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ