EUROLEAGUE

Νέος κόουτς ο Κραπίκας στη Ζαλγκίρις

Νέος κόουτς ο Κραπίκας στη Ζαλγκίρις

Ο Σαούλιους Στομπέργκας υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Ζαλγκίρις και ο Γκιντάρας Κραπίκας θα κοουτσάρει τους Λιθουανούς στον τελευταίο τους αγώνα στην Euroleague κόντρα στη Ρεάλ.

Μετά τις μαζεμένες ήττες στις εγχώριες διοργανώσεις και την Euroleague, o Σαούλιους Στομπέργκας αποχώρησε από τον πάγκο της Ζαλγκίρις Κάουνας κι ενώ προηγουμένως είχε αντικαταστήσει τον Ηλία Ζούρο.

Η Ζαλγκίρις φιγουράρει αυτή την στιγμή στην τρίτη θέση της κατάταξης στη λιθουανική Λίγκα με ρεκόρ 12-5, έχει μόλις μια νίκη σε 12 αγώνες στο TOP-16 ενώ ηττήθηκε από την Νεπτούνας στο Final-4 του Κυπέλλου. Έτσι ο 52χρονος Γκιντάρας Κραπίκας ''προβιβάστηκε'' στη θέση του χεντ κόουτς στη Ζαλγκίρις Κάουνας ως το τέλος της σεζόν.

Ο Κραπίκας έχει κοουτσάρει τη Ζαλγκίρις την περίοδο 2008-'09 και 2009-'10 ενώ έχει διατελέσει ασίσταντ κόουτς των Λιθουανών για πολλά χρόνια. Παράλληλα έκατσε στον πάγκο της ουκρανικής Αζοβμάς για δυο μήνες (2011-'12) ενώ ήταν μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής Λιθουανίας.

''Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη όμως δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Οι προπονητές, οι παίκτες και οι φίλαθλοι πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια ώστε η Ζαλγκίρις να σταθεί ξανά στα πόδια της. Για τους επόμενους δυο μήνες πρέπει να παλέψουμε ώστε να κλείσουμε καλά τη χρονιά. Δεν θα είναι εύκολο όμως μιλάμε για τη Ζαλγκίρις Κάουνας και οφείλουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες'' ανέφερε ο νέος προπονητής των Λιθουανών.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ