NCAA

NCAA: Αποβολή μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου στον Χάουαρντ για τη σφαλιάρα σε αντίπαλο προπονητή

NCAA: Αποβολή μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου στον Χάουαρντ για τη σφαλιάρα σε αντίπαλο προπονητή
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο προπονητής του Μίτσιγκαν, Τζουάν Χάουαρντ, θα πληρώσει ακριβά την απαράδεκτη κίνησή του να χτυπήσει έναν ασίσταντ κόουτς του Ουισκόνσιν, αφού το NCAA τον απέβαλλε μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και το επέβαλλε πρόστιμο 40.000 δολαρίων.

Ο άλλοτε NBAερ και νυν προπονητής του Μίτσιγκαν, Τζουάν Χάουαρντ, βρέθηκε στο επίκεντρο πριν από μερικές ημέρες επειδή χτύπησε τον ασίσταντ κόουτς του Ουισκόνσιν, Τζον Κράμπεχοφτ σε αγώνα κολεγιακού πρωταθλήματος. Η ποινή του λοιπόν δεν άργησε να γίνει γνωστή.

Όπως ανακοίνωσε το NCAA, ο δις πρωταθλητής του NBA αποβλήθηκε από τους πέντε τελευταίους αγώνες του Μίτσιγκαν στην κανονική περίοδο, ενώ τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 40.000 δολαρίων για τις πράξεις του. Για την ακρίβεια, ο Χάουαρντ απαγορεύεται να έχει οποιαδήποτε επαφή με την ομάδα του μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, αφού δεν επιτρέπεται καν να παρευρίσκεται στις προπονήσεις.

Ο τεχνικός του Ουισκόνσιν, Γκρεγκ Γκαρντ, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 δολαρίων για τις δικές του πράξεις, ενώ ένας αγώνας τιμωρία επιβλήθηκε στους παίκτες Τέρανς Γουίλιαμς και Μούσα Ντιακιτέ του Μίτσιγκαν και Τζακόμπι Νιθ του Ουισκόνσιν επειδή ενεπλάκησαν σε ό,τι ακολούθησε.

Για την ιστορία, σε περίπτωση που ο Χάουαρντ κληθεί ο ίδιος να πληρώσει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε δεν θα... πονέσει τόσο οικονομικά. Ο λόγος είναι ότι ο άλλοτε NBAερ υπολογίζεται ότι έβγαλε κάτι παραπάνω από 150 εκατ. δολάρια ως παίκτης, ενώ το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε 5ετή επέκταση του συμβολαίου του με το Μίτσιγκαν έναντι συνολικά περίπου 16.9 εκατ. δολαρίων.

Το στίγμα βέβαια του προπονητή που αντί να δώσει το παράδειγμα στους παίκτες του ξέφυγε και χτύπησε αντίπαλο προπονητή δεν θα φύγει τόσο εύκολα από πάνω του.

TAGS NCAA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ