NBA

NBA: Βόμβα από τους Σανς, παίρνουν τον Ντουράντ από τους Νετς

Brooklyn Nets' Kevin Durant looks on during the second half of an NBA basketball game against the Chicago Bulls Wednesday, Jan. 4, 2023, in Chicago. Chicago won 121-112. (AP Photo/Paul Beaty)
Brooklyn Nets' Kevin Durant looks on during the second half of an NBA basketball game against the Chicago Bulls Wednesday, Jan. 4, 2023, in Chicago. Chicago won 121-112. (AP Photo/Paul Beaty) © 2023 PAUL BEATY / AP IMAGES

Η βόμβα έσκασε στο NBA, με τους Σανς να αποκτούν με ανταλλαγή τον Κέβιν Ντουράντ από τους Νετς για χάρη των Μίκαλ Μπρίτζες και Καμ Τζόνσον.

Μπαμ! Οι Σανς έκαναν αυτό που προσπαθούσε να κάνει... όλο το NBA εδώ και μερικές ημέρες: Κατάφεραν να αποκτήσουν τον Κέβιν Ντουράντ με ανταλλαγή από τους Νετς, τινάζοντας στον αέρα τα πάντα στην κορυφαία λίγκα του κόσμου!

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σαμς Χαράνια, το Φοίνιξ έστειλε στους Νετς τους Μίκαλ Μπρίτζες, Καμ Τζόνσον, Τζα Κράουντερ και 4 μελλοντικά ντραφτ πικ πρώτου γύρου (2023, 2025, 2027, 2029), για χάρη του Ντουράντ, καθώς και το δικαίωμα να ανταλλάξουν οι δύο ομάδες πικ πρώτου γύρου το 2028. Για να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή, το Μπρούκλιν συμπεριέλαβε στην συμφωνία και τον Τζι Τζέι Γουόρεν.

Το ενδιαφέρον των Σανς για τον Ντουράντ ήταν γνωστό από το καλοκαίρι - όταν είχε ζητήσει ανταλλαγή ο All Star φόργουορντ - και αναθερμάνθηκε πριν μερικές ημέρες μετά την ανταλλαγή του Καϊρί Ίρβινγκ στους Μάβερικς. Δεν έμειναν όμως απλώς στο ενδιαφέρον, παρά τελικά κατάφεραν να κάνουν την κίνηση που ταράζει συθέμελα το NBA και αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στους διεκδικητές του τίτλου.

Μετά την απόκτηση του All Star φόργουορντ, οι Σανς πλέον μπορούν να παρατάξουν μία πεντάδα που θα έχει τους Κρις Πολ, Ντέβιν Μπούκερ, Κέβιν Ντουράντ, Τόρι Κρεγκ και ΝτιΆντρε Έιτον, με τους Γουόρεν, Ντάριο Σάριτς, Λάντρι Σάμετ και Κάμερον Πέιν να έρχονται από τον πάγκο. Κάτι που - αν δεν τους κάνει πρώτο φαβορί στην Δύση - σίγουρα τους βάζει σοβαρά στην κουβέντα του τίτλου κι ας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της Δύσης με ρεκόρ 30-26.

Οι Νετς από την πλευρά τους πλέον πήραν το... καλύτερο που μπορούσαν. Το πακέτο των Μπρίτζες, Τζόνσον - δύο εξαιρετικά φόργουορντ που μπορούν να λάμψουν σε πιο μεγάλο ρόλο - τα 4 μελλοντικά ντραφτ πικ πρώτου γύρου και ο Τζα Κράουντερ - τον οποίο λογικά θα ψάξουν να δώσουν με ανταλλαγή - είναι σίγουρα ένα καλό πακέτο. Έστω και αν δεν μοιάζει αντάξιο της κλάσης του Ντουράντ.

TAGS NBA ΗΠΑ ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ