NBA

NBA: Στους Μάβερικς ο Ίρβινγκ, συμπαίκτης με τον Ντόντσιτς

Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Νετς
Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Νετς Ⓒ 2022 NICK WASS/ ASSOCIATED PRESS

Έκλεισε το κεφάλαιο Ίρβινγκ για τους Νετς, καθώς η ομάδα του Μπρούκλιν τον έστειλε στους Ντάλας Μάβερικς, στο πλευρό του Λούκα Ντόντσιτς.

Απίστευτο και όμως αληθινό! Οι Ντάλας Μάβερικς απέκτησαν το βράδυ της Κυριακής (5/2) τον Καϊρί Ίρβινγκ, δίνοντας στους Μπρούκλιν Νετς τον Σπένσερ Ντίνγουιντι, τον Ντόριαν Φίνι-Σμιθ, ένα draft pick πρώτου και μερικά draft picks δεύτερων γύρων.

Οι παράγοντες των Μάβερικς πιστεύουν ότι ο Ίρβινγκ μπορεί να παίξει μαζί με τον Λούκα Ντόντσιτς και να συνυπάρξουν "ειρηνικά", σίγουρα όμως το ρίσκο δεν είναι πολύ μεγάλο καθώς ο έμπειρος γκαρντ μένει ελεύθερος στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Ο Ίρβινγκ έχει 27.1 πόντους, 5.1 ριμπάουντ, 5.3 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 37 λεπτά σε 40 αγώνες της 12ης σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας. Ο Ντίνγουιντι γυρίζει στους Νετς, στους οποίους έπαιξε από το 2016 έως το 2021, ενώ ο Φίνι-Σμιθ είναι ένας αξιόλογος ρολίστας (29, 2μ.01) που μπορεί να παίξει στις θέσεις 3-4 και να προσφέρει με συνέπεια ένα 10/5.

Σύμφωνα με το ESPN, ο Ίρβινγκ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που ανταλλάχθηκε μεσούσης της σεζόν ενώ είχε +25 πόντους, +5 ριμπάουντ και +5 ασίστ.

Μαζί με την ανταλλαγή ο έμπειρος γκαρντ θα πάρει και μπόνους δύο εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έως τις 30 Ιουνίου οι Μάβερικς μπορούν να υπογράψουν πρόωρη διετή επέκταση με max αποδοχές που φτάνουν τα 78.6 εκατομμύρια δολάρια.

TAGS NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ