NBA

NBA, Τέιτουμ: "Πώς γίνεται ο Εμπίντ να είναι 2ος στην ψηφοφορία για τον MVP και να μην είναι στην καλύτερη πεντάδα;"

Ο Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς
Ο Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς Ⓒ 2022 LYNNE SLADKY/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τζέισον Τέιτουμ κλήθηκε να σχολιάσει τις 3 κορυφαίες πεντάδες του NBA και τόνισε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στα κριτήρια επιλογής, θέτοντας ως βασικό παράδειγμα ότι ο Τζοέλ Εμπίντ ήταν 2ος στην ψηφοφορία του MVP, αλλά δεν χώρεσε στην καλύτερη πεντάδα.

Το NBA ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες τις τρεις κορυφαίες πεντάδες της σεζόν, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να περιλαμβάνεται με ομοφωνία στην 1η πεντάδα για 4η σερί σεζόν, γράφοντας ιστορία. Την ίδια στιγμή όμως υπήρχε και μία... παραφωνία: Ο Τζοέλ Εμπίντ δεν βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα, αλλά στην 2η καλύτερη, παρά το γεγονός ότι ήταν 2ος στην ψηφοφορία για τον MVP. Και αυτό ήταν που σχολίασε ο Τζέισον Τέιτουμ.

Ο φόργουορντ των Σέλτικς μίλησε για το θέμα με αφορμή το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα - αλλά κυρίως ότι δεν βρέθηκε πέρυσι σε μία από τρεις κορυφαίες πεντάδες - και είπε πράγματα που σκέφτεται σχεδόν όλος ο κόσμος.

"Πιστεύω ότι στην ψηφοφορία για την κορυφαία θέση δεν πρέπει να υπάρχουν θέσεις" ανέφερε αρχικά ο Τέιτουμ, έχοντας στο μυαλό του την ψηφοφορία του All Star Game, όπου ο κόσμος ψηφίζει απλώς "κοντούς" και "ψηλούς", όταν την ίδια στιγμή στην ψηφοφορία για τις All Star ομάδες οι δημοσιογράφοι καλούνται να ψηφίσουν δύο γκαρντ, δύο φόργουορντ και έναν σέντερ, για να προσθέσει: "Ο Τζοέλ Εμπίντ ήταν δεύτερος στην ψηφοφορία για το βραβείο του MVP, αλλά βρέθηκε στην 2η καλύτερη πεντάδα. Πώς γίνεται να μην είναι στην κορυφαία πεντάδα; Αυτό δεν έχει λογική, σωστά; Νομίζω ότι πρέπει απλώς να ψηφίζονται οι 15 καλύτεροι παίκτες".

Κλείνοντας το θέμα, ο Τέιτουμ τόνισε: "Πέρυσι δεν ήμουν σε καμία από τις 3 κορυφαίες πεντάδες, κάτι που θεώρησα ότι έδειξε έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό μου. Είμαι ευγνώμων που φέτος μπήκα στην πρώτη πεντάδα.

Τα κριτήρια που υπάρχουν όμως στην ψηφοφορία είναι πολύ γενικά. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, αυτό είναι το εκνευριστικό. Ίσως πρέπει να τεθεί όριο αγώνων ή να συμπεριληφθούν μόνο παίκτες που προκρίθηκαν στα playoffs. Ξέρω ότι είναι δύσκολο όλο αυτό, αλλά πρέπει κάτι να αλλάξει.

Ό,τι έγινε, έγινε όμως πλέον. Ήμουν πέρυσι ένας από τους 15 καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ; 1000% πιστεύω. Αλλά αυτό το έχω αφήσει πίσω μου και πλέον επικεντρώνομαι στο να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα".

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ