NBA

NBA, τα 7 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Ο Γιόκιτς κουβαλάει τους Νάγκετς

Ο Νίκολα Γιόκιτς των Νάγκετς
Ο Νίκολα Γιόκιτς των Νάγκετς Ⓒ 2022 JEFF CHIU/ASSOCIATED PRESS

Ο Νίκολα Γιόκιτς που οδήγησε τους Νάγκετς σε ακόμα μία σπουδαία νίκη, ο ΝτεΡόζαν που είναι ασταμάτητος και οι Μπλέιζερς που συνεχίζουν να νικούν αν και θεωρητικά κάνουν tanking. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA. 

Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν συγκινητικός (και) στο Γκόλντεν Στέιτ, οι Νικς επιβεβαίωσαν ότι είναι αλλοπρόσαλοι και ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν συνέχισε τα ρεσιτάλ.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 11 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Πολλά τα μεγάλα παιχνίδια στο τελευταίο βράδυ πριν την διακοπή για το All Star Weekend. Αυτό που κέρδισε ωστόσο τα υπόλοιπα δεν ήταν άλλο από αυτό ανάμεσα στους Γουόριορς με τους Νάγκετς, με το Ντένβερ να επιστρέφει από το -16 και να παίρνει την νίκη (116-117) μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ με buzzer-beater τρίποντο του Μόντε Μόρις.

Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο προβάδισμα των Νάγκετς στο ματς μετά το… 113-114 λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα. Ηγέτης των νικητών ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς (περισσότερα για αυτόν σε λίγο) με 35 πόντους, 17 ριμπάουντ και 8 ασίστ, με τον Μπριν Φορμπς να προσθέτει 22 πόντους. Για τους Γουόριορς, ο Στεφ Κάρι είχε 25 πόντους και ο Κλέι Τόμπσον 16 πόντους (αλλά με 5/15 σουτ).

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν ασταμάτητος κόντρα στους Γουόριορς. Και δεν είναι μόνο ότι είχε 35 πόντους, 17 ριμπάουντ και 8 ασίστ, αλλά ότι το έκανε έχοντας 13/24 σουτ, 3/5 εκ των οποίων τρίποντα.

Ο Σέρβος συνεχίζει να κουβαλάει το Ντένβερ περιμένοντας τις επιστροφές των Μάικλ Πόρτερ και Τζαμάλ Μάρεϊ, με τους Νάγκετς να πηγαίνουν στην διακοπή με 3 σερί νίκες και ρεκόρ 33-25, το 6ο καλύτερο στην Δύση. Στους τελευταίους 10 αγώνες του ο Γιόκιτς έχει 25.3 πόντους, 13.7 ριμπάουντ, 9.1 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο με 37.5% στα τρίποντα σε 32 λεπτά συμμετοχής. Οι Νάγκετς παραμένουν επικίνδυνοι. Αν οι Μάρεϊ και Πόρτερ γυρίσουν σε καλή κατάσταση, κανείς δεν θα θέλει να τους αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των playoffs.

Ο ΝτεΡόζαν κάνει πλάκα

Είναι στιγμές που τα κοσμητικά επίθετα χάνουν το νόημά τους. Αυτό συμβαίνει την δεδομένη στιγμή με τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος οδήγησε τους Μπουλς στην νίκη με 125-118 επί των Κινγκς, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 38 πόντους με 16/27 σουτ (1/1 τρίποντο), 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Αυτή ήταν η 8η σερί 30αρα του ΝτεΡόζαν. Το 7ο σερί παιχνίδι με +35 πόντους, όπου σε όλα τα παιχνίδια σούταρε με πάνω από 50%, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του NBA. Ο ΝτεΡόζαν είναι σε αδιανόητη κατάσταση. Οι Μπουλς μετρούν 5 συνεχόμενες νίκες και μόλις απέκτησαν και τον Τρίσταν Τόμπσον. Το Σικάγο δεν αστειεύεται.

Ο Χαλιμπάρτον ανθίζει στους Πέισερς

Υπάρχει πολύς κόσμος που πιστεύει ότι οι Πέισερς “εκλεψαν” τους Κινγκς στην ανταλλαγή του Ντομάντας Σαμπόνις με την απόκτηση του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον (μαζί με τον Μπάντι Χιλντ). Δεδομένου ότι ο Σαμπόνις είναι δύο φορές All Star, αυτό είναι ακραίο. Αυτό δεν αλλάζει όμως ότι ο Χαλιμπάρτον έχει την προοπτική να γίνει All Star. Και ήδη ανθίζει στους Πέισερς, κάτι που φάνηκε και στην νίκη επί των Γουίζαρντς (113-108), όπου είχε 21 πόντους και 14 ασίστ.

Στους 4 αγώνες που έχει φορέσει την φανέλα των Πέισερς, ο Χαλιμπάρτον έχει 20.8 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 2.3 κλεψίματα μέσο όρο με 45.2% στα τρίποντα σε 39 λεπτά συμμετοχής. Είναι σαφές ότι δεν θα κρατήσει όλα τα νούμερα σε αυτά τα επίπεδα, ειδικά μετά την επιστροφή των Μπρόγκντον και Τέρνερ. Έχει όμως το ταλέντο για να έχει γενικά παρόμοια νούμερα. Οι Πέισερς έχουν κάτι εξαιρετικό στα χέρια τους.

Το OMG συναντάει το LOL στους Νικς

Οι Νετς σημείωσαν απίστευτη ανατροπή στο “Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν”, επέστρεψαν από το -28 και πήραν την νίκη (106-111). Και όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που δεν είχαν τους Κέβιν Ντουράντ, Καϊρί Ίρβινγκ, Μπεν Σίμονς και Τζο Χάρις. Οι Καμ Τόμας (21 πόντοι) και Σεθ Κάρι (20 πόντοι) έδωσαν ρεσιτάλ. Αλλά δεν γίνεται να μην πει κάποιος κάτι για τους Νικς.

Κάθε φορά που νομίζει κάποιος ότι οι Νικς έπιασαν πάτο, έρχεται ένα νέο χτύπημα να αποδείξει ότι υπάρχει και πιο κάτω. Το “OMG” των φίλων τους και το “LOL” των αντιπάλων τους δείχνουν να βρίσκονται συχνά στην ίδια πρόταση. Οι Νικς έκαναν όνειρα playoffs, αλλά δεν προλαβαίνουν ούτε το play-in τουρνουά. Δεν υπάρχει τρόπος να το δει αυτό κάποιος και να μην θεωρήσει ότι έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής.

Κάποιος να πει στους Μπλέιζερς ότι κάνουν tanking

Τις τελευταίες ημέρες των ανταλλαγών οι Μπλέιζερς παραχώρησαν με ανταλλαγή ό,τι είχαν εκτός από τον Ντέμιεν Λίλαρντ, τον Γιουσούφ Νούρκιτς, τον Άνφερνι Σάιμονς και ένα φωτοτυπικό στα γραφεία της ομάδας. Αγκάλιασαν το tanking, φωνάζοντας ότι θέλουν ένα ψηλό πικ. Λίγες ημέρες μετά την τελευταία ημέρα των ανταλλαγών μετρούν 4 σερί νίκες, με τελευταίο θύμα του Πόρτλαντ να είναι οι Γκρίζλις στο Μέμφις. Οι τρεις προηγούμενες νίκες ήρθαν κόντρα σε Μπακς (στο Μιλγουόκι), Νικς και Λέικερς!

Οι Μπλέιζερς κάνουν tanking, αλλά κάποιος… έχει ξεχάσει να το πει αυτό στους παίκτες τους. Το Πόρτλαντ έχει ρεκόρ 25-34 και βρίσκεται στην 10η θέση της Δύσης, με τους 11ους Πέλικανς να έχουν ρεκόρ 23-35. Οι - χωρίς Λίλαρντ - Μπλέιζερς παραμένουν εντός play-in τουρνουά.

Οι Λέικερς έχουν ψυχή, οι Τζαζ είναι άψυχοι

Οι Λέικερς έχασαν (πάλι) τον Άντονι Ντέιβις με τραυματισμό και βρέθηκαν στο -14 κόντρα στους Τζαζ στην τρίτη περίοδο. Κι όμως, δεν γύρισαν απλώς το ματς, αλλά πήραν την νίκη με 106-101, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να έχει 33 πόντους (15 στην τέταρτη περίοδο) και το Λ.Α να γυρίζει το ματς όταν παρατάχθηκε χωρίς σέντερ. Όπως δηλαδή φαίνεται να κάνουν πλέον… όλοι οι αντίπαλοι των Τζαζ για να εξουδετερώσουν την επιρροή του Ρούντι Γκομπέρ.

Οι Λέικερς έδειξαν έπειτα από καιρό ότι έχουν ψυχή. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης δούλεψε ξανά. Όσο για τους Τζαζ; Είδαν ένα σερί 6 νικών να διακόπτεται με άγαρμπο τρόπο, επιβεβαιώνοντας ότι κάτι λείπει από αυτή την ομάδα για να ανέβει επίπεδο. Αν αυτό είναι ψυχή, ένας φόργουορντ ή απλώς ένας τρόπος για να αξιοποιηθεί ο Γκομπέρ στην επίθεση (5 πόντοι με 2/3 σουτ και 11 ριμπάουντ σε 28 λεπτά συμμετοχής κόντρα στο Λ.Α) όταν τον μαρκάρουν παίκτες που φτάνουν μέχρι την μέση του είναι μία καλή ερώτηση. Και είναι μία ερώτηση στην οποία πρέπει να βρουν την απάντηση άμεσα.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ