NBA

NBA, Σανς: Μέτοχος της ομάδας ζήτησε την παραίτηση του Σάρβερ

Ο Ρόμπερτ Σάρβερ
Ο Ρόμπερτ Σάρβερ Ⓒ 2011 LM OTERO/ ASSOCIATED PRESS

Η κατάσταση μοιάζει χειρότερη κάθε μέρα που περνάει για τους Σανς, με μέτοχο της ομάδας να ζητάει με επιστολή του την παραίτηση του Ρόμπερτ Σάρβερ λόγω της τιμωρίας του από το NBA έπειτα από κατηγορίες για σεξισμό, ρατσισμό και μισογυνισμό.

Ο Ρόμπερτ Σάρβερ βρίσκεται σε δεινή θέση και - όπως φαίνεται - τα πράγματα μόνο χειρότερα θα γίνονται από εδώ και πέρα. Ο ιδιοκτήτης των Σανς τιμωρήθηκε με έναν χρόνο αποκλεισμό και πρόστιμο 10 εκατ. δολάρια με τις κατηγορίες του σεξισμού, το μισογυνισμού και του ρατσισμού να τον βαραίνουν. Αυτό ήταν που έφερε την αντίδραση του Τζαμ Νατζάφι, ο οποίος ζήτησε την παραίτησή του.

Ο Νατζάφι είναι μέτοχος των Σανς - για την ακρίβεια είναι ο δεύτερος σε κατοχή μετοχών στην ομάδα - και ένας εκ των τριών αντιπροέδρων του συλλόγου και με επιστολή του ανέφερε ότι δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές σαν αυτές που έγιναν γνωστές.

"Οι επενδυτές της ομάδας είναι προσωρινοί φύλακες. Αν εμείς, οι ηγέτες στον χώρο του αθλητισμού, δεν κρατάμε υψηλά στάνταρ πώς περιμένουμε να έχουμε μία λειτουργική κοινωνία που θα λειτουργεί με ακεραιότητα και σεβασμό σε οποιοδήποτε επίπεδο;" αναρωτιέται κάποια στιγμή ο Νατζάφι, για να καταλήξει:

"Δεν μπορώ με καλή κρίση απλώς να μείνω πίσω και να επιτρέψω στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές φιλάθλων να θεωρήσουν ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι ανεκτές λόγω πλούτου και προνομίων. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την δέσμευσή μου να βοηθήσω στην εξάλειψη κάθε μορφής ρατισμού, σεξισμού και μεροληψίας, ως αντιπρόεδρος των Σανς ζητώ την παραίτηση του Ρόμπερτ Σάρβερ".

Με την κατάσταση πλέον να μυρίζει μπαρούτι - ειδικά και μετά τα σχόλια των ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κρις Πολ - θα έχει ενδιαφέρον το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

TAGS NBA ΗΠΑ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ