NBA

NBA, Κρις Πολ εναντιον λίγκας και Σάρβερ: "Τρομοκρατημένος και απογοητευμένος"

Ο Κρις Πολ των Σανς
Ο Κρις Πολ των Σανς Ⓒ 2022 RICK BOWMER/ ASSOCIATED PRESS

Ο Κρις Πολ πήρε θέση για την τιμωρία που επέβαλλε το NBA στον Ρόμπερτ Σάρβερ, βάζοντάς τα ανοιχτά με την λίγκα και τον ιδιοκτήτη των Σανς, της ομάδας δηλαδή που αγωνίζεται.

Η τιμωρία του NBA στον Ρόμπερτ Σάρβερ (1 χρόνος αποκλεισμό και 10 εκατ. δολάρια πρόστιμο) με τις κατηγορίες του μισογυνισμού, του σεξισμού και του ρατσισμού έφερε τσουνάμι αντιδράσεων στην κορυφαία λίγκα του κόσμου, αφού θεωρήθηκε χάδι. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μίλησε επίσημα για αυτό. Αμέσως μετά όμως θέση πήρε και ο Κρις Πολ, γεγονός που αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα δεδομένου ότι είναι ο ηγέτης των Σανς, δηλαδή της ομάδας του Σάρβερ.

Με ένα post στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter ο Πολ καταφέρθηκε εναντίον της απόφασης της λίγκας, αλλά και - χωρίς να τον κατονομάσει - τον Σάρβερ, αφού μεταξύ άλλων χαρακτήρισε "φριχτή" την συμπεριφορά του ιδιοκτήτη των Σανς.

Αναλυτικά ο Πολ έγραψε: "Όπως πολλοί, είδα την αναφορά. Ήμουν και είμαι τρομοκρατημένος και απογοητευμένος από αυτά που διάβασα. Αυτή η συμπεριφορά, ειδικά απέναντι σε γυναίκες, είναι απαράδεκτη και δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Είμαι της άποψης ότι οι επιβαλλόμενες κυρώσεις απέτυχαν να καταδείξουν αυτό που - πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε - πως ήταν φρικτές συμπεριφορές. Η καρδιά μου είναι με τους ανθρώπους που επηρεάστηκαν".

Μένει πλέον να φανεί τι θα ακολουθήσει αυτού του σχολίου του Πολ, δεδομένου ότι ο άνθρωπος που υπογράφει τις επιταγές για να πληρώνεται είναι ο... Σάρβερ. Το γεγονός ωστόσο ότι ο - επί 8 χρόνια πρόεδρος της Ένωσης παικτών - μίλησε δημόσια για το ζήτημα δείχνει πολλά πράγματα σχετικά με το πού βάζει το όριο ο ίδιος.

TAGS NBA ΗΠΑ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ