NBA

NBA, ο Μάικ Μπράουν ξέσπασε ξανά για την διαιτησία: "Πηγαίνουν σπίτι τους και κοιμούνται ήσυχοι ενώ εμείς χάνουμε τον ύπνο μας με τα λάθη τους"

NBA, ο Μάικ Μπράουν ξέσπασε ξανά για την διαιτησία: "Πηγαίνουν σπίτι τους και κοιμούνται ήσυχοι ενώ εμείς χάνουμε τον ύπνο μας με τα λάθη τους"
AP PHOTO/DARREN ABATE

Ο τεχνικός των Κινγκς, Μάικ Μπράουν, ξέσπασε στην συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα-θρίλερ των Κινγκς από τους Σανς, λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί όλη την σεζόν το Σακραμέντο δεν παίρνει σφυρίγματα από τους διαιτητές στα κρίσιμα σημεία ενός αγώνα.

Οι Κινγκς γνώρισαν την ήττα στην έδρα τους με 107-108 από τους Σανς με αποτέλεσμα να πέσουν στην 9η θέση της Δύσης. Η ήττα αυτή ήρθε με μία βολή του Γιουσούφ Νούρκιτς (έπειτα από φάουλ που κέρδισε σε διεκδίκηση ριμπάουντ), με τους Κινγκς να έχουν την τελευταία επίθεση αλλά να μην κάνουν καν σουτ με τον ΝτιΆρον Φοξ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ότι του έγινε φάουλ.

Όλα αυτά εκνεύρισαν τον Μαίκ Μπράουν, ο οποίος είχε ένα νέο ξέσπασμα εναντίον των διαιτητών. Αυτή τη φορά δεν έφερε λαπτοπ στην συνέντευξη Τύπου - όπως είχε κάνει τον Ιανουάριο μετά από μία ήττα από τους Μπακς - ούτε μίλησε επιθετικά. Αυτά που είπε ωστόσο σίγουρα έκαναν θόρυβο και ενδεχομένως να επιφέρουν ακόμα ένα πρόστιμο.

"Δεν ξέρω γιατί δεν παίρνουμε σφύριγμα από κάποιον διαιτητή στο τέλος των αγώνων" δήλωσε αρχικά ο Μπράουν, πριν ξεκινήσει το μονόλογό του, λέγοντας: "Έδωσαν φάουλ σε ένα box out στον Νούρκιτς σε ένα τόσο σκληρό παιχνίδι και δύο βολές για να πάρουν το προβάδισμα με δευτερόλεπτα για το τέλος. Και μετά - ελπίζω να έχω λάθος - αλλά εκεί που βρισκόμουν μου φάνηκε ότι χτύπησαν το χέρι του Φοξ. Βασικά, προσεύχομαι να κάνω λάθος για να κοιμηθώ το βράδυ".

Ακολούθως ο Μπράουν δήλωσε: "Οι Πέλικανς ήρθαν και μας νίκησαν. Αν δείτε τα άλλα παιχνίδια... για εμένα έγινε φάουλ στον Φοξ. Σε ένα παιχνίδι με τους Θάντερ έκανε βήματα ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, με τους Σέλτικς χτύπησαν στο πρόσωπο του Κόλμπι Τζόουνς στην τελευταία φάση. Σε κανονικό χρόνο, όταν λες κάτι και οι διαιτητές σου λένε ότι δεν υπήρχε επαφή, είναι δύσκολο όταν δεν παίρνεις σφύριγμα και η άλλη ομάδα παίρνει και οι διαιτητές πιστεύουν ότι έχουν δίκιο.

Και μετά βγαίνει το 2 minute report και αποδεικνύεται ότι έκανε πράγματι βήματα ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και χτυπήθηκε ο Κόλμπι. Και μετά οι διαιτητές πάνε σπίτι τους και κοιμούνται κανονικά, ενώ εμείς χάνουμε τον ύπνο μας, επειδή παίζουμε για την ζωή μας για να μπούμε στα playoffs. Είναι δύσκολο να το βλέπω από εκεί που το βλέπω. Ελπίζω να έχουν δίκιο οι διαιτητές για την φάση του Φοξ, ειδικά μετά το φάουλ που έδωσαν στον Νούρκιτς. Είναι δύσκολο όμως να χάνεις αγώνες όταν γίνονται τόσο προφανή πράγματα και δεν δίνεται τίποτα.

Ο Φοξ έχει κάποια πράγματα που πηγαίνουν εναντίον του. Μάλλον οι διαιτητές δεν τον βλέπουν ως σταρ, δεν ξέρω. Μάλλον βλέπουν το 'Κινγκς' στην φανέλα... δεν ξέρω τι γίνεται. Ξέρω ότι στις δύο προηγούμενες ήττες μου, από τους Μάβερικς και τους Νικς, εκτελέσαμε συνολικά 22 βολές, ενώ ο Ντόντσιτς και ο Μπράνσον είχαν μαζί 24 βολές. Και αν προσθέσει κάποιος και τις ομάδες τους, οι βολές ήταν 62-22.

Υποθέτω ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να κερδίσουμε τον σεβασμό των διαιτητών. Αυτό υποθέτω. Γιατί είναι δύσκολο να περιμένουμε το 2 minute report και να τα ακούμε αυτά, όταν γίνονται μπροστά στα μάτια τους. Και είναι 3 διαιτητές. Για εμένα έγινε φάουλ στον Φοξ και ελπίζω να κάνω λάθος, γιατί το να πάρουμε άλλο ένα 2 minute report που θα λέει ότι έκαναν λάθος σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, δεν είναι δίκαιο".

Δείτε τις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται οι Κινγκς στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του VIDEO:

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ