NBA

NBA: Ο Γιόκιτς ξεπέρασε τον Τσάμπερλεϊν στην λίστα των πασέρ

Ο Νίκολα Γιόκιτς
Ο Νίκολα Γιόκιτς Ⓒ 2024 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Σπουδαίο επίτευγμα για τον Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος στον αγώνα των Νάγκετς με τους Τίμπεργουλβς άφησε πίσω του τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν στην λίστα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία του NBA.

Ο Νίκολα Γιόκιτς οδήγησε τους Νάγκετς στην νίκη με 116-107 επί των Τίμπεργουλβς έχοντας 41 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ανεβάζοντας το Ντένβερ στην κορυφή της Δύσης. Παράλληλα όμως έγραψε - ξανά - ιστορία.

Με τις 7 ασίστ που μοίρασε λοιπόν ο Γιόκιτς έφτασε τις 4.650 στην καριέρα του. Ξεπέρασε έτσι τον θρυλικό Γουίλτ Τσάμπερλεϊν (4.643 ασίστ) και ανέβηκε στην 81η θέση όλων των εποχών. Κυρίως, όμως, ανέβηκε στην 2η θέση στην λίστα των σέντερ με τις περισσότερες ασίστ, πίσω μόνο από τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (5.560 ασίστ καριέρας και 50ος πασέρ όλων των εποχών).

Το να ξεπεράσει κάποια στιγμή τον Αμπντούλ-Τζαμπάρ ενδεχομένως να αποτελεί σε βάθος χρόνου έναν ρεαλιστικό στόχο για τον Σέρβο, ο οποίος πάντως έχει τονίσει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι αριθμοί. Για την ιστορία πάντως, την φετινή σεζόν ο Γιόκιτς έχει 26.4 πόντους, 12.4 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο σε 35 λεπτά συμμετοχής, ενώ στην διάρκεια της καριέρας του έχει 20.9 πόντους, 10.7 ριμπάουντ, 6.9 ασίστ και 1.2 κλεψίματα μέσο όρο σε 32 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ