NBA

NBA, Νικς: Στα μαλακά οι Νεοϋορκέζοι, η λίγκα τους αφαίρεσε ένα ντραφτ πικ 2ου γύρου για την συμφωνία με τον Μπράνσον

Ο Τζέιλεν Μπράνσον με την φανέλα των Νικς
Ο Τζέιλεν Μπράνσον με την φανέλα των Νικς Ⓒ 2022 CHARLES REX ARBOGAST/ ASSOCIATED PRESS

Το NBA ανακοίνωσε ότι τιμώρησε τους Νικς με αφαίρεση ενός ντραφτ πικ δευτερου γύρου για το NBA Draft 2025 επειδή παρανόμησαν ξεκινώντας πρόωρα συζητήσεις με τον Τζέιλεν Μπράνσον πριν συμφωνήσουν μαζί του, σε μία ποινή-χάδι.

Το NBA έδειξε για ακόμα μία φορά ότι αν και το ενδιαφέρει η νομιμότητα, εντούτοις δεν σκοπεύει να εξαντλήσει την αυστηρότητά του σε κάποια θέματα. Η τελευταία απόδειξη ήρθε με την ποινή-χάδι στους Νικς για το γεγονός ότι δεν τήρησαν τις νόμιμες διαδικασίες πριν συμφωνήσουν με τον Τζέιλεν Μπράνσον και τον αρπάξουν από τους Μάβερικς.

Το NBA λοιπόν τιμώρησε τους Νικς με το να τους πάρει ένα ντραφτ πικ δεύτερου γύρου από το NBA Draft 2025, στην μικρότερη δυνατή ποινή που μπορούσε να τους επιβάλλει. Μετά την ανακοίνωση της λίγκας ότι θα ερευνούσε την συμφωνία οι Νεοϋορκέζοι κινδύνευαν μεταξύ άλλων με πρόστιμο που θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 10 εκατ. δολάρια, ενώ υπήρχε ανοιχτό ενδεχόμενο να τεθεί σε διαθεσιμότητα κάποιο μέλος από την διοίκηση των Νικς, ακόμα και να ακυρωθεί η συμφωνία. Το NBA ωστόσο επέλεξε τον... συνηθισμένο δρόμο της αφαίρεσης ενός μελλοντικού ντραφτ πικ δεύτερου γύρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Νικς δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να... κρύψουν ότι ενδιαφέρονταν για τον Μπράνσον, ξεκινώντας - παράνομα - συζητήσεις πριν από την 1η Ιουλίου, με μία σειρά από γεγονότα να δείχνουν τις κινήσεις τους. Από την πρόσληψη του πατέρα του Μπράνσον στο προπονητικό επιτελείο της ομάδα στις αρχές Ιουνίου, μέχρι το γεγονός ότι ο μάνατζερ του νεαρού γκαρντ είναι ο Σαμ Ρόουζ, που τυγχάνει να είναι ο γιος του... προέδρου των Νικς, Λίον Ρόουζ, αλλά και ότι οι Νικς αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τα συμβόλαια των Νόελ και Μπερκς στις 29 Ιουνίου για να κάνουν χώρο στο σάλαρι καπ για να προχωρήσει η συμφωνία.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ