NBA

NBA, Νικς: Η λίγκα ξεκίνησε έρευνα για την συμφωνία με τον Μπράνσον

Ο Τζέιλεν Μπράνσον με την φανέλα των Μάβερικς
Ο Τζέιλεν Μπράνσον με την φανέλα των Μάβερικς Ⓒ 2021 BRANDON WADE/ ASSOCIATED PRESS

Σε μία κίνηση που περίμεναν... όλοι, το NBA γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε έρευνα για την συμφωνία των Νικς με τον Τζέιλεν Μπράνσον, αφού υπάρχει η υποψία ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Το χειρότερο κρυμμένο μυστικό στο NBA στην φετινή free agency ήταν ότι η λίγκα θα ξεκινούσε έρευνα για την συμφωνία των Νικς με τον Τζέιλεν Μπράνσον. Έναν μήνα μετά την συμφωνία των δύο πλευρών, αυτό που περίμεναν... όλοι είναι γεγονός, αφού έγινε γνωστό ότι το NBA ξεκίνησε να κοιτάζει την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η λίγκα θα εξετάσει κατά πόσο οι Νικς και ο Μπράνσον τήρησαν τους κανονισμούς, ξεκινώντας με το αν πράγματι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις την 1η Ιουλίου όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι την δεδομένη στιγμή τα πράγματα δεν μοιάζουν καλά για τις δύο πλευρές, αφού υπάρχουν μία σειρά από γεγονότα που μοιάζουν επιβαρυντικά. Από την πρόσληψη του πατέρα του Μπράνσον στο προπονητικό επιτελείο της ομάδα στις αρχές Ιουνίου, μέχρι το γεγονός ότι ο μάνατζερ του νεαρού γκαρντ είναι ο Σαμ Ρόουζ, που τυγχάνει να είναι ο γιος του... προέδρου των Νικς, Λίον Ρόουζ, αλλά και ότι οι Νικς αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τα συμβόλαια των Νόελ και Μπερκς στις 29 Ιουνίου για να κάνουν χώρο στο σάλαρι καπ.

Υπενθυμίζεται ότι το NBA έχει γνωστοποιήσει ότι θα ερευνήσει και τους Σϊξερς και κατά πόσο κινήθηκαν μέσα στο σωστό πλαίσιο πριν συμφωνήσουν με τους Τζέιμς Χάρντεν, Πι Τζέι Τάκερ και Ντάνουελ Χάουζ.

Για την ιστορία, αν το NBA ανακαλύψει ότι υπήρξε παράβαση κανονισμών, τότε οι Νικς κινδυνεύουν με πρόστιμο το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 10 εκατ. δολάρια, να χάσουν κάποιο μελλοντικό ντραφτ πικ (μέχρι στιγμής η πολιτική είναι να χάνεται το μεθεπόμενο ντραφτ πικ δεύτερου γύρου μίας ομάδας), να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέλη της ομάδας και - στο χειρότερο σενάριο - να ακυρωθεί η συμφωνία με τον Μπράνσον.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ