NBA

NBA, Νικς: Η λίγκα σκέφτεται να ερευνήσει τη συμφωνία με τον Μπράνσον

Ο Τζέιλεν Μπράνσον
Ο Τζέιλεν Μπράνσον AP PHOTO/ROSS D. FRANKLIN

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα το NBA εξετάζει πλέον όλο και πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να ερευνήσει την συμφωνία των Νικς με τον Τζέιλεν Μπράνσον και την πιθανότητα οι δύο πλευρές να είχαν συμφωνήσει πριν την 1η Ιουλίου, κάτι που απαγορεύεται.

Η συμφωνία των Νικς με τον Τζέιλεν Μπράνσον για 4ετές συμβόλαιο αξίας 110 εκατ. δολαρίων έμοιαζε εξ αρχής... ύποπτη. Όπως φαίνεται, η ίδια σκέψη υπάρχει και στο NBA, με αμερικανικά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η λίγκα σκέφτεται να ερευνήσει αν έγιναν όλα νόμιμα για την μετακίνηση του νεαρού γκαρντ στους Νεοϋορκέζους.

Με τη συλλογική σύμβαση να αναφέρει ότι οι ομάδες δεν μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με παίκτες άλλων ομάδων πριν την 1η Ιουλίου, το γεγονός ότι η συμφωνία των δύο πλευρών ανακοινώθηκε τις πρώτες ώρες της free agency την... 1η Ιουλίου ήταν περίεργο. Όταν αυτό συνδυάστηκε με την απόφαση των Νικς να ξεφορτωθούν τα συμβόλαια των Νόελ και Μπερκς δύο ημέρες νωρίτερα για να κάνουν χώρο στο σάλαρι καπ και την πρόσληψη του πατέρα του Μπράνσον στο προπονητικό επιτελείο της ομάδα στις αρχές Ιουνίου η υπόθεση φάνηκε ακόμα πιο περίεργη. Το δε γεγονός ότι ο μάνατζερ του Μπράνσον είναι ο Σαμ Ρόουζ, που τυγχάνει να είναι ο γιος του... προέδρου των Νικς, Λίον Ρόουζ, επίσης δεν βοηθάει τους Νεοϋορκέζους να πείσουν τον κόσμο ότι όλα έγιναν νόμιμα.

Όπως και να έχει, βάσει κανονισμών θα έπρεπε μία ομάδα να καταγγείλει στο NBA ότι οι Νικς δεν κινήθηκαν νόμιμα για να αποκτήσουν τον Μπράνσον, με τους Μάβερικς - που επλήγησαν άμεσα - να είναι (θεωρητικά) αυτοί που θα έπρεπε να το κάνουν. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στις ΗΠΑ, είναι πιθανό το NBA να κάνει έρευνα έτσι κι αλλιώς, αφού μαζεύτηκαν πολλές συμπτώσεις.

Για την ιστορία, μέχρι στιγμής το NBA συνηθίζει να τιμωρεί τις ομάδες που κατηγορούνται για tampering με την αφαίρεση ενός μελλοντικού ντραφτ πικ δεύτερου γύρου. Μένει να φανεί πλέον αν θα ισχύσει το ίδιο με τους Νικς.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ