NBA

NBA: Οι Νικς ξαπόστειλαν δύο "βαρίδια" για να προλάβουν τον Μπράνσον

Ο Τζέιλεν Μπράνσον
Ο Τζέιλεν Μπράνσον AP PHOTO/ROSS D. FRANKLIN

Ο χώρος στο salary cap είναι απαραίτητος προκειμένου οι Νικς να υπογράψουν τον Τζέιλεν Μπράνσον. Γι’ αυτό και οι Νόελ - Μπερκς κατέληξαν ήδη στο Ντιτρόιτ.

Οι Νικς έχουν επικεντρωθεί στην περίπτωση του Τζέιλεν Μπράνσον και προετοιμάζουν το έδαφος για τη μεγάλη πρόταση. Ειδάλλως δεν θα έστελναν τα ξημερώματα τους Νέρλενς Νόελ και Άλεκ Μπερκς στους Πίστονς έτσι ώστε να εξασφαλίσουν τον απαιτούμενο χώρο στο salary cap και να έχουν την ευελιξία μιας πολύ ανώτερης προσφοράς.

Ο 25χρονος γκαρντ (1.85) ανήκει στη λίστα των free agent, ύστερα από τέσσερις σεζόν στους Μάβερικς, και οι Νεοϋορκέζοι, που έχουν πειστεί πως αποτελεί το κομμάτι που λείπει από την περιφέρειά τους, έχουν πλέον τη δυνατότητα να του προσφέρουν ως και 30 εκατ. δολάρια ετησίως για συμβόλαιο τεσσάρων ετών. Είναι η πρόταση που θεωρούν πως θα τον δελεάσει.

Στο ίδιο πακέτο ανταλλαγής με το Ντιτρόιτ οι Νικς συμπεριέλαβαν επίσης δύο μελλοντικές επιλογές στον β' γύρο του draft (2023, 2024), λαμβάνοντας ισάριθμες, και ρευστό 6 εκατομμυρίων δολαρίων για να είναι πιο δελεαστική η πρότασή τους.

Στην πιο παραγωγική σεζόν του στο ΝΒΑ ο Μπράνσον είχε 16.3 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ ανά 31.9 λεπτά συμμετοχής στην κανονική περίοδο. Αριθμοί που βελτιώθηκαν εντυπωσιακά στα 18 παιχνίδια που έδωσαν οι Μάβερικς στα playoffs (21.6 πόντοι, 4.6 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ) φτάνοντας ως τους τελικούς της Δύσης. Μένει να φανεί, αν μπορεί να 'ναι και ο ηγέτης που αναζητούν.

TAGS NBA ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ