NBA

NBA, Σίξερς: Η λίγκα ξεκίνησε έρευνα για τις συμφωνίες με Χάρντεν, Τάκερ και Χάουζ

Ο Τζέιμς Χάρντεν με την φανέλα των Σίξερς
Ο Τζέιμς Χάρντεν με την φανέλα των Σίξερς Ⓒ 2022 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα το NBA ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αν οι Σίξερς παραβίασαν τους κανονισμούς πριν συμφωνήσουν με τους Χάρντεν, Τάκερ και Χάουζ.

Οι Σίξερς έχουν φιλοδοξίες για την νέα σεζόν. Βρήκαν τρόπο να γεμίσουν το ρόστερ τους, χάρη εν πολλοίς και στην απόφαση του Τζέιμς Χάρντεν να πάρει λιγότερα χρήματα. Ίσως όμως και να παραβίασαν τους κανονισμούς για να το κάνουν, με το NBA να γνωστοποιεί ότι ξεκίνησε έρευνα για το θέμα, προκειμένου να διαπιστώσει αν ισχύει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στις ΗΠΑ, η λίγκα σκοπεύει να ελέγχει κατά πόσο δεν ήταν όλα απολύτως νόμιμα στις συμφωνίες με τους Τζέιμς Χάρντεν (νέο συμβόλαιο), Πι Τζέι Τάκερ και Ντάνουελ Χάουζ. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει η υποψία ότι έγινε... tampering, που σε ελεύθερα ελληνικά σημαίνει ότι υπήρξε κάποιου είδους μυστική συμφωνία ή οι παίκτες προσεγγίστηκαν πριν την 1η Ιουλίου που - βάσει κανονισμών - ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους free agents άλλων ομάδων.

Με βάση αυτά που έχουν γίνει γνωστά, το NBA θέλει αρχικά να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποια μυστική συμφωνία ανάμεσα σε Σίξερς και Χάρντεν η οποία αναφέρει ότι το επόμενο καλοκαίρι - που θα έχει το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος - η Φιλαντέλφεια θα του προσφέρει μάξιμουμ συμβόλαιο ως... αντάλλαγμα για την οικονομική "θυσία" που έκανε φέτος για να έρθουν στην ομάδα οι Τάκερ και Χάουζ. Κατόπιν, η λίγκα θέλει να διαπιστώσει κατά πόσο οι Τάκερ και Χάουζ προσεγγίστηκαν από τους Σίξερς πριν από την 1η Ιουλίου.

Για την ιστορία, ένας από τους λόγους που το NBA ξεκίνησε την έρευνα είναι επειδή οι τρεις συγκεκριμένοι παίκτες έχουν άμεση σχέση με τον πρόεδρο των Σίξερς, Ντάριλ Μόρι. Ο λόγος είναι ότι συνυπήρξαν μαζί του στους Ρόκετς, κάτι που κίνησε υποψίες ότι υπήρχε επικοινωνία - και... συνεννόηση - ανάμεσα στους παίκτες και τον Μόρι προκειμένου να μπορέσουν όλοι να είναι ευχαριστημένοι.

Σε περίπτωση που το NBA ανακαλύψει ότι υπήρξε παράβαση κανονισμών, τότε οι Σίξερς κινδυνεύουν με πρόστιμο το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 10 εκατ. δολάρια, να χάσουν κάποιο μελλοντικό ντραφτ πικ (μέχρι στιγμής η πολιτική είναι να χάνεται το μεθεπόμενο ντραφτ πικ δεύτερου γύρου μίας ομάδας), να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέλη της ομάδας και - στο χειρότερο σενάριο - να ακυρωθεί κάποιο ή κάποια από τα συμβόλαια.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΙΞΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ