NBA

NBA, Μπακς και Σέλτικς εκτέλεσαν μαζί μόλις δύο βολές στο μεταξύ τους παιχνίδι, γράφοντας ιστορία

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο Ⓒ 2024 MORRY GASH/ ASSOCIATED PRESS

Ένα απίστευτο στατιστικό καταγράφηκε στον αγώνα των Μπακς με τους Σέλτικς στο Μιλγουόκι (νίκη με 104-91 των "Ελαφιών"), αφού οι δύο ομάδες εκτέλεσαν μαζί μόλις δύο (!) βολές, στην χαμηλότερο επίδοση όλων των εποχών.

Η νίκη των Μπακς επί των Σέλτικς (104-91) επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μαζί όμως επισκιάστηκε ένα ακόμα γεγονός. Ένα ιστορικό γεγονός για την ακρίβεια.

Οι δύο ομάδες λοιπόν τελείωσαν τον αγώνα εκτελώντας μαζί μόλις δύο βολές! Συγκεκριμένα, με 19 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος της πρώτης περιόδου, ο Γιάννης είχε 1/2 βολές έπειτα από φάουλ που κέρδισε από τον Λιουκ Κορνέ. Και αυτές ήταν και οι μοναδικές σε όλο τον αγώνα για τις δύο ομάδες! Δείτε τις δύο ιστορικές βολές:

Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί - προφανώς - ρεκόρ στην ιστορία του NBA. Δεν είναι όμως και το μόνο ρεκόρ που καταγράφηκε. Κι αυτό γιατί οι μηδέν εκτελεσμένες βολές των Σέλτικς είναι επίσης η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κρατούσαν οι Χοκς από το 2018 (σε αγώνα με τους Μάτζικ) και οι Γκρίζλις από το 2014 (σε αγώνα με τους Χοκς) με μία ελεύθερη βολή!

Παράλληλα, τα μόλις 4 (τέσσερα!) φάουλ που χρεώθηκαν οι Μπακς επίσης αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του NBA. Αυτά τα 4 φάουλ χρεώθηκαν οι Κρις Μίντλετον (2), Γιάννης (1) και Μπόμπι Πόρτις (1).

Ακόμα πιο ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι εκτελέστηκαν μόλις δύο βολές σε ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετείχαν ο πρώτος παίκτης σε εκτελεσμένες βολές την φετινή σεζόν (Γιάννης Αντετοκούνμπο με 780), ο έβδομος (Ντέιμιαν Λίλαρντ με 494) και ο όγδοος (Τζέισον Τέιτουμ με 488).

Ο Λίλαρντ από την πλευρά του είχε να πει κάτι για το θέμα, αναφερόμενος στην νέα πολιτική που έχει υιοθετήσει το NBA από το All Star Break κι έπειτα, αφήνοντας περισσότερες επαφές και σφυρίζοντας λιγότερα φάουλ: "Ηταν περίερο, αλλά φαίνεται ότι αυτή είναι πλέον η τάση. Τα φάουλ δεν είναι πλέον μέρος του παιχνιδιού.

Υπήρξαν στιγμές που πίστεψα ότι μου έγινε φάουλ, αλλά και στιγμές που ένιωσα έκπληξη που δεν χρεώθηκα με φάουλ όταν έπεσα πάνω σε κάποιον ή χτύπησα το χέρι του, οπότε σκέφτηκα ότι αλήθεια μας αφήνουν να παίξουμε.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, το προηγούμενο βράδυ αποβλήθηκα με 6 φάουλ με δύο λεπτά να μένουν για το τέλος του αγώνα. Έχω αποβληθεί δύο φορές στα πέντε τελευταία παιχνίδια μας, όταν δεν θυμάμαι καν ποια ήταν η τελευταία φορά που είχα κάνει 6 φάουλ σε ένα παιχνίδι. Απλώς πρέπει να προσαρμοστούμε σε ό,τι μας δίνει το παιχνίδι. Σήμερα δεν θυμάμαι να ακούω πολλά σφυρίγματα".

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ