NBA

NBA, ΛεΜπρόν Τζέιμς: Πιθανό το χειρουργείο στο πόδι το καλοκαίρι, αγωνιζόταν τραυματίας στα playoffs

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με την φανέλα των Λείκερς
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με την φανέλα των Λείκερς Ⓒ 2023 MICHAEL WYKE/ ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση στο δεξί του πόδι το καλοκαίρι, αφού στα playoffs αγωνιζόταν με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει αφήσει τον κόσμο να αγωνιά μετά την δήλωσή του περί σκέψεων απόσυρσης που κάνει. Οι Λέικερς προφανώς δεν θέλουν να συμβεί αυτό, ξέροντας πάντως ότι αν αποσυρθεί δεν θα τον πληρώσουν. Ανεξαρτήτως το πότε θα ξεκαθαρίσει το θέμα, υπάρχει ένα ακόμα δεδομένο στην περίπτωση του "Βασιλιά": Είναι πιθανό να υποβληθεί σε εγχείρηση το καλοκαίρι στο δεξί πόδι.

Όπως υποψιάζονταν αρκετοί, ο ΛεΜπρόν αγωνιζόταν τραυματίας στα playoffs. Η τελευταία είδηση ωστόσο που κυκλοφόρησε έκανε λόγο ότι δεν ήταν απλώς τραυματίας: Αγωνιζόταν με σχισμένο τένοντα στο πόδι του! Υπενθυμίζεται ότι ο "Βασιλιάς" είχε παραδεχθεί πριν από περίπου δύο μήνες ότι αρκετοί γιατροί του είχαν προτείνει τότε να κάνει επέμβαση, αλλά "ο ΛεΜπρόν των ποδιών", όπως αποκάλεσε τον γιατρό του, τού πρότεινε να ακολουθήσει συντηρητική αγωγή. Κατά τα φαινόμενα όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γλιτώσει και το χειρουργείο.

Ο Τζέιμς ήταν ξεκάθαρο ότι δεν βρισκόταν στο 100% στα playoffs, αφού ανά διαστήματα ήταν λιγότερο επιθετικός από ότι έχει συνηθίσει ο κόσμος. Ενώ όμως αρκετοί έσπευσαν να πουν ότι αυτό οφειλόταν στο ότι έφτασε 38 ετών, αποδείχθηκε ότι τελικά αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν το πιθανό χειρουργείο - και διάστημα απουσίας του - θα παίξει ρόλο στην απόφασή του.

Για την ιστορία, ο τραυματίας 38χρονος ΛεΜπρόν είχε στα φετινά playoffs 24.5 πόντους, 9.9 ριμπάουντ, 6.5 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 1.1 κοψίματα μέσο όρο με 49.8% στα σουτ, 26.4% στα τρίποντα και 76.1% στις βολές σε 39 λεπτά συμμετοχής. Στο Game 4 με τους Νάγκετς μάλιστα - όπου αποκλείστηκαν οι Λέικερς - είχε 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ σε 47 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ ΛΕΙΚΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ