NBA

NBA, Καβαλίερς: Στασιμότητα στις συζητήσεις με Σέξτον

Ο Κόλιν Σέξτον με την φανέλα των Καβαλίερς
Ο Κόλιν Σέξτον με την φανέλα των Καβαλίερς Ⓒ 2021 NOAH K. MURRAY/ASSOCIATED PRESS

Οι Καβαλίερς και ο Κόλιν Σέξτον συνεχίζουν να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για πολυετές συμβόλαιο, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν βρει κοινό έδαφος, αφού φαίνεται ότι υπάρχει τεράστια απόσταση.

Ο Κόλιν Σέξτον είναι πιθανότατα αυτή τη στιγμή ο καλύτερος διαθέσιμος ελεύθερος παίκτης στην αγορά του NBA (αν και βασικά είναι restricted free agent). Οι Καβαλίερς θέλουν να τον κρατήσουν και αυτός να μείνει στο Κλίβελαντ. Προς το παρόν ωστόσο δεν υπάρχει συμφωνία και - όπως φαίνεται - μάλλον θα αργήσει να υπάρξει.

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων από τις ΗΠΑ, οι Καβαλίερς έχουν καταθέσει πρόταση για πολυετές συμβόλαιο (πιθανόν τριετές) στον Σέξτον με ετήσιες αποδοχές λίγο κάτω από τα 15 εκατ. δολάρια. Ο ίδιος όμως φέρεται να θέλει (πολύ) περισσότερα χρήματα, με το Κλίβελαντ να μην μοιάζει διατεθειμένο - τουλάχιστον προς το παρόν - να φτάσει σε αυτό το νούμερο.

Το βασικό επιχείρημα των Καβς είναι ότι πρακτικά... δεν έχουν ανταγωνισμό. Ο λόγος είναι ότι με εξαίρεση τους Πέισερς - που όμως δεν ενδιαφέρονται για την περίπτωση του Σέξτον - δεν υπάρχει άλλη ομάδα στο NBA που να έχει αρκετό χώρο στο σάλαρι καπ για να του προσφέρει το συμβόλαιο που επιθυμεί. Και, κάπως έτσι, υπάρχει... στασιμότητα.

Πλέον ο νεαρός γκαρντ έχει ένα αρκετά μεγάλο δίλημμα, αφού έχει δύο επιλογές: 1. Να υπογράψει το συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι Καβαλίερς. 2. Να παίξει άλλον έναν χρόνο στο Κλίβελαντ και στην συνέχεια να βγει στην αγορά το καλοκαίρι του 2023 ως free agent. Χωρίς δηλαδή να υπάρχει η "σκιά" ότι οι Καβαλίερς θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν κάποια προσφορά.

Την σεζόν 2021/22 ο Σέξτον αγωνίστηκε μόλις σε 11 αγώνες λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο, έχοντας 16 πόντους (career low), 3.3 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ (career low) μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής. Μόλις έναν χρόνο νωρίτερα ωστόσο, την σεζόν 2020/21, είχε 24.3 πόντους, 3.1 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο με 37.1% στα τρίποντα σε 35 λεπτά συμμετοχής, με αυτούς τους αριθμούς να αποτελούν το βασικό του επιχείρημα για ένα καλύτερο συμβόλαιο.

TAGS NBA ΗΠΑ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ