NBA

NBA: Η εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης παικτών ζήτησε διά βίου αποκλεισμό του Σάρβερ

Ο Ρόμπερτ Σάρβερ είναι αντιμέτωπος με δεκάδες καταγγελίες για ρατσισμό, σεξισμό και κακοποιητική συμπεριφορά
Ο Ρόμπερτ Σάρβερ είναι αντιμέτωπος με δεκάδες καταγγελίες για ρατσισμό, σεξισμό και κακοποιητική συμπεριφορά AP PHOTO/RICK SCUTERI

Ο κλοιός γύρω από τον Ρόμπερτ Σάρβερ συνεχίζει να σφίγγει, με την εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης παικτών, Ταμίκα Τρεμάγλιο, να ζητάει τον δια βίου αποκλεισμό του από το NBA.

Τα πράγματα δείχνουν διαρκώς πιο δύσκολα για τον Ρόμπερτ Σάρβερ μετά την τιμωρία-χάδι από το NBA (1 χρόνος αποκλεισμός και 10 εκατ. δολάρια πρόστιμο) με τις κατηγορίες ρατσισμού, μισογυνισμού και σεξισμού. Στην τελευταία εξέλιξη της υπόθεσης, η Ταμίκα Τρεμάγλιο ζήτησε τον διά βίου αποκλεισμό του από την λίγκα.

Η Τρεμάγλιο - που πήρε την σκυτάλη από τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κρις Πολ - δεν είναι βέβαια οποιοδήποτε άτομο. Είναι η εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης παικτών, η οποία τόνισε ότι μιλάει εκπροσωπώντας όλους τους παίκτες.

"Ζητάμε τον διά βίου αποκλεισμό (σ.σ του Σάρβερ", Δεν θέλουμε να βρίσκεται σε μία θέση όπου διαχειρίζεται και συναναστρέφεται με άτομα που συναναστρέφονται με παίκτες" δήλωσε χαρακτηριστικά στο ESPN η επιφανής δικηγόρος, για να προσθέσει: "Είμαστε απόλυτα σαφείς ότι έπειτα από αυτά που έγιναν γνωστά από την έρευνα που έγινε ότι δεν θέλουμε να έχει αυτή την θέση".

Κλείνοντας, η Τρεμάγλιο τόνισε: "Αυτό αποτελεί επιθυμία των παικτών και αν είμαστε ευγνώμονες στο NBA που έκανε την έρευνα, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θέλουμε αυτό τον άνθρωπο πίσω στην θέση του, όπου θα μπορεί να επηρεάζει τους παίκτες μας και αυτούς που συναναστρέφονται με τους παίκτες μας σε ημερήσια βάση.

Δεν ξέρω αν ο Άνταμ Σίλβερ (σ.σ Κομισάριος του NBA) θέλει να κάνει αυτή την αλλαγή. Ελπίζω να γίνει σαφής η θέση μας ότι ο κύριος Σάρβερ δεν πρέπει να βρίσκεται σε μία θέση όπου θα έχει διαχειριστικό ρόλο. Το έχουμε ακούσει από άλλους ιδιοκτήτες και χορηγούς. Νομίζω ότι είναι σαφές ότι υπάρχει η προσδοκία ότι δεν θα επιστρέψει".

TAGS NBA ΗΠΑ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ