NBA

NBA Free Agency 2022: Όλες οι κινήσεις της πρώτης ημέρας

NBA Free Agency 2022: Όλες οι κινήσεις της πρώτης ημέρας
2021 NICK WASS/AP PHOTO

Χαμός στις πρώτες ώρες της πρώτης ημέρας της Free Agency 2022, με τον Νίκολα Γιόκιτς να παίρνει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA και πολλές ομάδες να τηρούν στάση αναμονής εξαιτίας του Κέβιν Ντουράντ.

Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, δισεκατομμύρια για την ακρίβεια, συμφωνήθηκαν τις πρώτες ώρες της Free Agency 2022. Από τους Νίκολα Γιόκιτς - Μπράντλι Μπιλ που θα υπογράψουν στις 6 Ιουλίου, μόλις επνεύσει το moratorium του NBA επέκταση 264-270 εκατομμυρίων και max συμβόλαιο 251 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα, μέχρι minimum deals σε κάθε γωνιά της Λίγκας, σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ την ώρα που πολλοί οργανισμοί περιμένουν τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κέβιν Ντουράντ. Ο KD απαίτησε ανταλλαγή από τους Μπρούκλιν Νετς και γι' αυτόν τον λόγο Μαϊάμι Χιτ και Φοίνιξ Σανς τηρούν στάση αναμονής.

Ο Νίκολα Γιόκιτς πήρε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA. Μια πενταετή supermax επέκταση που ξεκινάει από τα 264 και μπορεί να φτάσει έως και τα 270 εκατομμύρια δολάρια. Θα μείνει στους Νάγγετς για καιρό.

Ο Μπράντλι Μπιλ έκανε opt-out από το προηγούμενο συμβόλαιό του και τελικά έδωσε τα χέρια με τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς για 251 εκατομμύρια για τα επόμενα πέντε χρόνια. Βρίσκεται ήδη μία δεκαετία στην πρωτεύουσα.

Πρόωρη επέκταση θα υπογράψει την επόμενη εβδομάδα και ο Ντέβιν Μπούκερ. Οι Φοίνιξ Σανς θα του δώσουν 214 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερα χρόνια.

Οι Μιλγουόκι Μπακς "καθάρισαν" με την προτεραιότητά τους, κράτησαν τον Μπόμπι Πόρτις με τριπλασιασμό αποδοχών, κράτησαν ακόμα δύο από το περσινό ρόστερ και απέκτησαν και έναν πολύ έμπειρο περιφερειακό, τον Τζο Ινγκλς.

Ο 23χρονος σκληροτράχηλος Λούγκεντζ Ντορτ, ο οποίος μέχρι πριν από δύο χρόνια δεν έκανε προπονήσεις με τους Θάντερ και πήγαινε μόνο στους αγώνες τους, πήρε 87.5 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια στην Οκλαχόμα.

Ο Τζέιλεν Μπράνσον δεν έδωσε την ευκαιρία στους Μάβερικς να του κάνουν πρόταση παραμονής και αποχώρησε με προορισμό τους Νιου Γιορκ Νικς. Η ομάδα της Νέας Υόρκης έκανε δικό της τον 26χρονο γκαρντ μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Οι Μαϊάμι έδιναν 27 εκατομμύρια για τρία χρόνια στον Πι Τζέι Τάκερ, εκείνος όμως προτίμησε να μετακομίσει στη Φιλαντέλφια για 33.2 εκατομμύρια δολάρια, επίσης για τρία χρόνια. Τέταρτη ομάδα την τελευταία τριετία για τον 37χρονο μαχητή.

Ο 23χρονος σούπερ σκόρερ Ανφέρνι Σάιμονς έμεινε στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 100 εκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.

Οι Σακραμέντο Κινγκς "καθάρισαν" με την προτεραιότητά τους. Σκόρινγκ γκαρντ ήθελαν και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Μαλίκ Μονκ, σε καλή τιμή μάλιστα.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς έκαναν τέσσερις προσθήκες. Μία αξιόλογη και τρεις για να γεμίσουν τον πάγκο. Ουδείς ενθουσιάστηκε, όμως τα οικονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα και θαύματα δεν πρέπει να περιμένει ο κόσμος της ομάδας.

Από εκεί και πέρα:

Ο γκαρντ Γκάρι Πέιτον (ο δεύτερος) συμφώνησε με τους Μπλέιζερς για συμβόλαιο τριών ετών έναντι 28 εκατομμυρίων.

Ο γκαρντ Γκάρι Χάρις πήρε 26 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια και έμεινε στους νεανικούς και φιλόδοξους Ορλάντο Μάτζικ.

Ο σέντερ Μο Μπάμπα γυρίζει κι αυτός στους Ορλάντο Μάτζικ με 21 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο φόργουορντ Θαντ Γιανγκ έμεινε στους Τορόντο Ράπτορς με 16 εκατομμύρια για δύο χρόνια.

Ο φόργουορντ Μάρβιν Μπάγκλι επιστρέφει στους Ντιτρόιτ Πίστονς για ένα ποσό που φτάνει τα 37 εκατομμύρια δολάρια για την επόμενη τριετία.

Ο σέντερ Αντρέ Ντράμοντ συμφώνησε με τους Σικάγο Μπουλς για να πάρει τον ρόλο του αναπληρωματικού ψηλού που θα ξεκουράζει τον Νίκολα Βούτσεβιτς.

Ο περιφερειακός Κέβιν Νοξ πήρε 6 εκατομμύρια για δύο χρόνια για να φορέσει την φανέλα των Ντιτρόιτ Πίστονς.

Ο σέντερ ΤζαΒέιλ ΜακΓκί πήρε 20.1 εκατομμύρια για τρία χρόνια στους Ντάλας Μάβερικς, που έχουν και τους Κρίστιαν Γουντ, Ντουάιτ Πάουελ, Μάξι Κλέμπερ.

Ο φόργουορντ ΤζέιΣον Τέιτ πήρε 22.1 εκατομμύρια για τρία χρόνια και έμεινε στους Χιούστον Ρόκετς που τον πίστεψαν όταν ουδείς τον κοιτούσε.

Ο σέντερ Ντεγουέιν Ντέντμον πήρε 9 εκατομμύρια και έμεινε στους Μαϊάμι Χιτ για να κρατήσει τον ρόλο του αναπληρωματικού ψηλού.

Ο γκαρντ Ντέλον Ράιτ πήγε με 16 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια στους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς που έψαχναν έναν ποιοτικό, έναν έμπειρο άσο.

Ο περιφερειακός Ντανούελ Χάουζ συμφώνησε με τους Φιλαντέλφια Σέβεντι Σίξερς για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο γκαρντ Βίκτορ Ολαντίπο έμεινε στους Μαϊάμι Χιτ για 11 εκατομμύρια δολάρια για έναν χρόνο. Καλό deal για τον ταλαιπωρημένο σκόρερ.

Ο σέντερ Αϊζάια Χάρτενσταϊν πήγε στους Νιου Γιορκ Νικς με 16 εκατομμύρια για δύο χρόνια. Η λογική λέει πως θα είναι ο δεύτερος ψηλός στο ροτέισον του Τομ Τίμποντο.

Ο σέντερ ΝτιΆντρε Τζόρνταν έδωσε τα χέρια με τους Ντένβερ Νάγγετς.

Ο φόργουορντ Άντονι Γκιλ θα μείνει για δύο χρόνια στους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς.

Ο σέντερ Νίκ Κλάξτον συνεχίζει στους Μπρούκλιν Νετς με 20 εκατομμύρια για δύο χρόνια. Κι αν βάζει τις βολές, θα είναι σημαντικός στην επόμενη ημέρα της ομάδας.

Ο Πάτι Μιλς γυρίζει κι αυτός στους Μπρούκλιν Νετς με 14.5 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια.

Ο Νικ Μπατούμ συμφώνησε για διετή επέκταση με τους Λος Άντζελες Κλίπερς.

Ο φόργουορντ Κρις Μπουσέ πήρε 35.3 εκατομμύρια από τους Τορόντο Ράπτορς για τρία χρόνια.

Ο γκαρντ Αμίρ Κόφι συνεχίζει στους Λος Άντζελες Κλίπερς με 11 εκατομμύρια για τρία χρόνια.

Ο γκαρντ Τάιους Τζόουνς έμεινε στους Γκρίζλις με 30 εκατομμύρια για δύο χρόνια.

Ο φόργουορντ Κάιλ Άντερσον πήγε στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς με 18 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ