NBA FINALS

NBA Finals: Οι Μπακς του Γιάννη παίρνουν τον τίτλο όπως οι Χιτ του Γουέιντ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι στους Σανς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι στους Σανς AP PHOTO/ROSS D. FRANKLIN

Οιωνός τίτλου το 3-2 των Μπακς επί των Σανς στο Μιλγουόκι. Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι η πρώτη που ανατρέπει το 0-2 στους NBA Finals, επαναλαμβάνοντας 15 χρόνια αργότερα το τρομερό επίτευγμα των Μαϊάμι Χιτ που στο τέλος κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Θα επαναληφθεί η ιστορία; Είναι πολύ πιθανό πια μετά το 123-119 των Μπακς επί των Σανς στο Φοίνιξ, τα ξημερώματα της Κυριακής, και το 3-2 στους NBA Finals.

Τα "ελάφια" πέτυχαν τρίτη διαδοχική νίκη επί των "ήλιων" στη μεγάλη σειρά και έγιναν η πρώτη ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο ύστερα από το αντίστοιχο κατόρθωμα των Μαϊάμι Χιτ πριν από 15 χρόνια (2006). Μάλιστα η ομάδα από τη Φλόριντα είχε στο φινάλε της διαδικασίας κατακτήσει τον τίτλο και σηκώσει την κούπα μέσα στο Ντάλας, ολοκληρώνοντας μια ανατροπη που δεν συγκέντρωνε πιθανότητες ύστερα από την εικόνα των δύο φιναλίστ στην αφετηρία.

Παρά το πλεονέκτημα της έδρας η παρέα του Ντουέιν Γουέιντ είχε χάσει τα πρώτα παιχνίδια στο "σπίτι" τους, με διψήφιες διαφορές μάλιστα, αλλά από τη στιγμή που μείωσε σε 2-1 χάρη σ' εκείνο το αναπάντεχο 20-7 της τέταρτης περιόδου στον τρίτο τελικό έφτασε χωρίς άλλες στάσεις έως το τέλος της διαδρομής. Πρώτα ισοφαρίζοντας απέναντι σ' ένα σοκαρισμένο σύνολο και κατόπιν με δύο οριακές, και αμφιλεγόμενες, νίκες σε Μαϊάμι (101-100 παρ.) και Ντάλας (95-92).

Οι Σακίλ Ο'Νιλ και Ντουέιν Ουέιντ στη διάρκεια των NBA Finals του 2006
Οι Σακίλ Ο'Νιλ και Ντουέιν Ουέιντ στη διάρκεια των NBA Finals του 2006 AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP, FILE


Από την Κυριακή το πρωί ο Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο βρίσκονται πλέον στην ίδια ακριβώς θέση και έχουν αποκτήσει, χάρη στις δικές τους δυνάμεις, τη ευκαιρία να πετύχουν κάτι ανάλογο στο παιχνίδι που ακολουθεί στο "Fiserv Forum" του Μιλγουόκι. Ιδανική η συγκυρία.

Το SPORT24 στους NBA Finals!

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, αποτελέσματα, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ από μόνο στο SPORT24.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

Ο Χάρης Σταύρου από την Αριζόνα και οι Σπύρος Καβαλιεράτος - Στέφανος Μακρής από τα γραφεία του SPORT24 σχολίασαν LIVE την τρίτη διαδοχική επικράτηση των Μπακς επί των Σανς, η οποία που τους φέρνει ένα βήμα από το πρωτάθλημα!

TAGS NBA FINALS ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021 NBA ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ