NBA

NBA Finals: Ο Ντάνκαν Ρόμπινσον έχει bonus 10 εκατ. δολάρια στο συμβόλαιό του αν οι Χιτ πάρουν το πρωτάθλημα

Ο Ντάνκαν Ρόμπινσον με την φανέλα των Χιτ
Ο Ντάνκαν Ρόμπινσον με την φανέλα των Χιτ Ⓒ 2023 LYNNE SLADKY/ ASSOCIATED PRESS

Ο Ντάνκαν Ρόμπινσον έχει ένα έξτρα κίνητρο στους NBA Finals, αφού αν οι Χιτ κατακτήσουν το πρωτάθλημα θα λάβει bonus 10 εκατ. δολάρια λόγω ενός ιδιαίτερου όρου στο συμβόλαιό του. Διαβάστε τις λεπτομέρειες και την σύνδεσή του με τον... Αλ Χόρφορντ.

Ήταν καλοκαίρι του 2021 όταν ο Ντάνκαν Ρόμπινσον υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο αξίας 90 εκατ. δολαρίων με τους Χιτ. Αυτό ήταν - και είναι - το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει πάρει ποτέ ένας παίκτης που δεν επιλέχθηκε στο NBA Draft. Αποδεικνύεται ωστόσο ότι το συμβόλαιό του δεν άξιζε 90 εκατ. δολάρια, αλλά 80 εκατ. δολάρια. Μπορεί όμως να αξίζει 90 εκατ. δολάρια σε μερικές ημέρες.

Μοιάζει με μπέρδεμα, αλλά είναι πάρα πολύ απλό. Ο Ρόμπινσον είχε πράγματι υπογράψει συμβόλαιο αξίας 90 εκατ. δολαρίων με τους Χιτ. Υπήρχε όμως μία λεπτομέρεια: Δεν ήταν εγγυημένο όλο το ποσό. Στην συμφωνία των δύο πλευρών υπήρχε ένας... πολύ ιδιαίτερος όρος: Στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του Ρόμπινσον (2025/26) είναι εγγυημένα μόνο τα 9.8 από τα 19.8 εκατ. δολάρια που μπορεί να εισπράξει.

Για να πάρει αυτά τα έξτρα 10 εκατ. δολάρια ο ταλαντούχος σουτέρ όμως, πρέπει να κατακτήσει το πρωτάθλημα οποιαδήποτε σεζόν κατά την διάρκεια του υπάρχοντος συμβολαίου. Κοινώς, ο Ρόμπινσον απέχει πλέον μετά την νίκη των Χιτ μέσα στο Ντένβερ στο Game 2 των NBA Finals μόλις 3 νίκες από το να πάρει ένα bonus αξίας 10 εκατ. δολαρίων!

Στο άκουσμα αυτής της είδησης είναι πολύ πιθανό ο κόσμος να έφερε στο μυαλό του τον Αλ Χόρφορντ, ο οποίος την περσινή σεζόν έλαβε bonus 5 εκατ. δολαρίων όταν οι Σέλτικς προκρίθηκαν στους τελικούς του NBA και θα λάμβανε άλλα 7 εκατ. δολάρια αν η Βοστώνη κατακτούσε το τρόπαιο. Όπως αποδεικνύεται, αυτή η σύνδεση πράγματι υπάρχει: Οι δύο παίκτες έχουν τον ίδιο μάνατζερ: Τον Τζέισον Γκλούσον, ο οποίος αρέσκεται στο να βάζει τέτοιους ιδιαίτερους όρους στα συμβόλαια των παικτών του.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ NBA FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ