NBA

NBA Finals: Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ ανέλυσε πώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γύρισε για το Game 1 με τους Σανς

Ο προπονητής των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ
Ο προπονητής των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ Ⓒ 2021 MORRY GASH/ ASSOCIATED PRESS

Για όσα προηγήθηκαν της επιστροφής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα παρκέ μίλησε ο προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ, μετά από την ήττα από τους Φοίνιξ Σανς στο Game 1 των NBA Finals.

Οι Μπακς έχασαν άλλο ένα Game 1 σειράς playoffs, ωστόσο το σημαντικό ήταν ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στη σύνθεσή τους μετά από τον τραυματισμό που υπέστη στην Ατλάντα και έδειξε έτοιμος για να κουβαλήσει την ομάδα του Μιλγουόκι μέχρι την κορυφή. Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ μίλησε εκτενώς για τον ηγέτη του στη συνέντευξη Τύπου μετά από το 118-105 από τους Φοίνιξ Σανς και εξήγησε ότι τον περιμένει ακόμη καλύτερο στη συνέχεια των NBA Finals.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς:

"Ο Γιάννης είχε ένα καλό workout πριν από τον αγώνα. Πρέπει να τον ακούμε, αισθανόταν καλά, το ίδιο και οι γυμναστές της ομάδας. Τις τελευταίες ημέρες έσβηνε κουτάκια, βελτιώθηκε η κατάστασή του και άναψε το πράσινο φως για να αγωνιστεί. Ήθελε να παίξει και όλοι αισθανόμασταν το ίδιο. Πρέπει να τον παραδεχθούμε, η δουλειά που κάνει, η δουλειά που έκανε για να παίξει στο Game 1, ήταν εντυπωσιακή.

Έκανε πολλά καλά πράγματα στον αγώνα, αν σκεφτείτε τι πέρασε τις τελευταίες πέντε, έξι επτά ημέρες. 17 ριμπάουντ, 20 πόντοι, σπουδαίες δημιουργίες, άμυνες κοντά στο καλάθι. Βέβαια είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε κάποιους τομείς στους οποίους μπορεί να είναι ακόμη καλύτερος. Είναι παίκτης ρυθμού, ανυπομονώ να δω την βελτίωσή του από το Game 1 στο Game 2, αλλά πρώτα θα πρέπει να δούμε πως αισθάνεται. Πάντως, ο Αντετοκούνμπο είναι ένα παιδί που βελτιώνεται παίζοντας.

Δημιουργήσαμε ένα πλάνο, όπως κάνουμε πάντα για κάθε αγώνα. Ξέραμε την κατάστασή του και χρειαζόμασταν πληροφορίες και από εκείνον στη διάρκεια του αγώνα. Θέλαμε να δούμε πόσο μπορούσε να προσαρμοστεί, πως αισθανόταν. Το να τον αφήνω 30-35 λεπτά, ήταν μια διαδικασία για όλους, μια συνεχής επικοινωνία για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η συμβουλή μου ήταν η ίδια, αυτή που του δίνω πάντα. Βγες εκεί έξω, πήγαινε στις βολές, συνέχισε να επιτίθεσαι. Όσο περισσότερο ασχολείται με κάτι, τόσο καλύτερος γίνεται. Έχω την αίσθηση ότι σούταρε καλά από την γραμμή των βολών, νομίζω πως αισθάνεται καλά".

TAGS NBA NBA FINALS ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ