NBA FINALS

NBA Finals, Έκλαψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όταν μίλησε για την οικογένειά του: "Αυτό είναι για τη μητέρα και τον πατέρα μου"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με το τρόπαιο του NBA Finals MVP
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με το τρόπαιο του NBA Finals MVP Ⓒ 2021 PAUL SANCYA / ASSOCIATED PRESS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε τα κλάματα στην press conference μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ, όταν αναφέρθηκε στην οικογένειά του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν χαμογελαστός, ανακουφισμένος και ορεξάτος για πολλή πλάκα στην press conference μετά την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς. Όταν όμως η κουβέντα πήγε στην οικογένειά του δεν άντεξε, λύγισε και έβαλε τα κλάματα, αναφερόμενος ειδικά στη μητέρα και τον πατέρα του, τον οποίο έχασε πριν από τέσσερα χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

"Εκπροσωπώ τις δύο χώρες μου, την Ελλάδα και τη Νιγηρία. Ξέρω ότι είμαι role model για πολλά παιδιά. Αυτό εδώ θα πρέπει να κάνει κάθε παιδί, οποιονδήποτε στον πλανήτη να πιστέψει στον εαυτό του. Όταν δεν είσαι καλά, όταν δεν νιώθεις καλά, πρέπει να συνεχίσεις να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις και να μην αφήσεις κανέναν να σου πει τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις. Συνέχισε να δουλεύεις. Ο κόσμος μού έλεγε ότι δεν μπορώ να βάλω βολές, αλλά απόψε τις έβαλα. Είμαι πρωταθλητής! Πρέπει να πιστεύεις, ελπίζω να δίνω στον κόσμο ελπίδα ότι μπορεί να γίνει. Πριν από οκτώ χρόνια, δεν ήξερα ποια ήταν η επόμενη κίνηση. Η μητέρα μου πουλούσε πράγματα στον δρόμο. Τώρα είμαι εδώ, κάθομαι στην κορυφή των κορυφών. Είμαι ευλογημένος. Νιώθω τόσο ευλογημένος που ακόμη κι αν δεν ξαναβρεθώ εδώ, θα είμαι εντάξει. Εύχομαι πως αυτό θα δώσει ελπίδα σε όλους στον κόσμο, να πιστεύουν στα όνειρά τους.

Αυτό είναι για τη μητέρα μου, δούλεψε πολύ σκληρά για να είμαι εδώ. Αυτό είναι για τον πατέρα μου, που βλέπει από ψηλά. Αυτό είναι για τη σύντροφό μου, που φροντίζει και προσέχει τον γιο μου. Αυτό είναι για τα αδέρφια μου. Μπορεί να είμαι ξεροκέφαλος κάποιες φορές, απομακρύνομαι από τα social media γιατί θέλω πολύ να πετύχω αυτό εδώ, να τα καταφέρω. Κάθε μέρα, όμως το κάνω για τη μητέρα, τον πατέρα μου, τη σύντροφό μου, τα αδέλφια μου.

Ξέρετε τι θέλω να κάνω; Θέλω να δημιουργήσω μια μηχανή του χρόνου και να πάω πίσω και να κερδίσω το Rookie of the Year και μετά να παίζω ερχόμενος από τον πάγκο για να κερδίσω το Sixth Player of the Year. Πλάκα κάνω. Θέλω να γιορτάσουμε, να το ευχαριστηθούμε.

Πρέπει να το ξανακάνουμε! Όταν κέρδισα το MVP σκέφτηκα, πάει τελείωσε, πάμε στο επόμενο, πρέπει να το ξανακάνω. Αυτό το συναίσθημα όμως είναι... εξάρτηση. Αγαπώ να παίζω στα NBA Playoffs, αγαπώ να παίζω με αυτά τα παιδιά. Εύχομαι να το ξανακάνουμε.

Σημαίνει πολλά για μένα η στήριξη από τον Κόμπι Μπράιαντ. Στην αρχή φαινόταν σαν αστείο, αυτό που έκανε με τις προκλήσεις. Γι αυτό του έστειλα μήνυμα, για το ποια είναι η πρόκληση που έχει για μένα. Όταν μου είπε για το "MVP" σκέφτηκα "ο Κόμπι έχει τέτοια εικόνα για μένα; Έχει τέτοια πίστη σε μένα;". Δεν ήταν κάτι σαν υποχρέωση ή κάτι, αλλά κάτι που ήθελα να πετύχω.

Όταν υπέγραψα το νέο μου συμβόλαιο, ήταν γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω κανέναν. Δεν μπορούσα να φύγω από εδώ! Υπήρχε μια δουλειά που έπρεπε να γίνει. Νιώθω ότι αυτό που έγινε στη "φούσκα" δεν απέδωσε δικαιοσύνη. Δίνω το credit στους Μαϊάμι Χιτ γι αυτό που έκαναν, όλοι ήταν περίεργα, τους έλειπαν οι οικογένειές τους. Γυρνώντας πίσω όμως, αυτή ήταν η πόλη μας. Όλοι συνέχισαν να πιστεύουν σ εμάς. Ήθελα να γίνει η δουλειά! Είναι εύκολο να πας κάπου και να πάρεις το πρωτάθλημα με κάποιον άλλον. Είναι εύκολο. Θα μπορούσα να πάω σε μια superteam και να κάνω το κομμάτι μου, για να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος και το καταφέραμε".

Το SPORT24 στους NBA Finals!

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, στατιστικά, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα, πολύ "Γιάννης Αντετοκούνμπο" και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ μόνο στο SPORT24.

Κάντε subscribe στο channel του SPORT24 στο Youtube και δείτε αποκλειστικό υλικό από τους Τελικούς του NBA!

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS NBA FINALS ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021 NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ