ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΤΑ

NBA All Star Weekend, ποιος είναι ο Μακ ΜακΚλάνγκ: Το χωριό των 2.000 κατοίκων, το "όχι στον Ιτούδη και το VIDEO με τα 3 εκατομμύρια views

Ο Μακ ΜακΚλάνγκ
Ο Μακ ΜακΚλάνγκ Ⓒ 2023 RICK BOWMER/ ASSOCIATED PRESS

Ο Μακ ΜακΚλάνγκ ήρθε από το πουθενά και τα διέλυσε όλα στο Dunk Contest. Ο ύψους 1.88 μέτρων όμως δεν είναι τόσο.. άγνωστος όσο νομίζει ο κόσμος. Το SPORT24 παρουσιάζει το ταξίδι του από ένα χωριό 2.000 κατοίκων, στο “όχι” στην Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη το καλοκαίρι και το VIDEO των 3 εκατομμύρια views.

Τον λένε Μακ ΜακΚλάνγκ. Είναι 24 χρονών. Έχει ύψος 1.88 μέτρα. Και είναι ο άνθρωπος που τα διέλυσε όλα στο Dunk Contest του All Star Weekend 2023, δίνοντας ξανά ζωή στον διαγωνισμό.

Ο Μακ ΜακΚλάνγκ ήρθε από το πουθενά και έκλεψε την παράσταση στην Γιούτα. Ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουν οι περισσότεροι. Υπάρχουν όμως κάποιοι που ήξεραν ότι αυτός ο θρασύς γκαρντ μπορούσε να φέρει τα πάνω-κάτω. Και ένα VIDEO από την εποχή που ακόμα ο ΜακΚλάνγκ πήγαινε Γυμνάσιο και αριθμεί 3 εκατομμύρια (!) views δείχνει ότι δεν είναι τόσο… άγνωστός όσο νομίζει ο κόσμος.

Από ένα χωριό 2.000 κατοίκων, viral φαινόμενο

Ο ΜακΚλάνγκ δεν είναι ακριβώς ένα συνηθισμένο παιδί. Γεννήθηκε στο Γκέιτ Σίτι της Βιρτζίνια, ένα χωριό που αριθμεί κάτι παραπάνω από 2.000 κατοίκους. Βασικά, η τελευταία καταμέτρηση το θέλει να μετράει 2.030 κατοίκους και όλοι αγαπούν το American Football. Όλη η οικογένεια του ΜακΚλάνγκ αγαπάει το American Football και ο πατέρας και ο θείος του έχουν παίξει το συγκεκριμένο άθλημα. Ο ίδιος όμως ήθελε να ακολουθήσει τον δρόμο του μπάσκετ.

Οι γονείς του τον στήριξαν. Και προσπάθησαν να τον βοηθήσουν όπως μπορούσαν. Τον άφηναν να ταξιδεύει και να παίρνει μέρος σε τουρνουά. Μέχρι που βρέθηεκ σε τουρνουά με τους Ζάιον Γουίλιαμσον και ΛαΜέλο Μπολ. Κάποιος τον πρόσεξε το 2018. Τράβηξε κάποια highlights του. Είδε ένα παιδί με ύψος 1.88 μέτρα να πηδάει στον Θεό και να καρφώνει όπως θέλει. Τον ακολούθησε στο Γυμνάσιο. Τράβηξε τα παιχνίδια του. Ανέβασε ένα VIDEO με τα highlghts του. Ναι, ακριβώς, είναι το VIDEO με τα 3 εκατομμύρια views! Είναι αυτό το VIDEO:

Τζόρτζταουν, G-League, NBA, το όχι στον Ιτούδη και το κυνήγι της ευκαιρίας

Με τον ΜακΚλάνγκ να γίνεται γνωστός, κολλέγια πρώτης κατηγορίας τον προσέγγισαν και του έκαναν πρόταση. Ο τελευταίος παίκτης από το χωριό του που είχε παίξει μπάσκετ σε επίπεδο NCAA ήταν ο Τζος Σούμεϊκερ, το 1997 στο Γουέικ Φόρεστ. Ο επόμενος έμελλε να είναι ο ΜακΚλάνγκ, ο οποίος δέχθηκε την πρόταση του Τζόρτζταουν του θρυλικού Πάτρικ Γιούιν. Έμεινε δύο χρόνια πριν πάρει μεταγραφεί για το Τέξας Τεκ. Το 2021 δήλωσε διαθεσιμότητα στο NBA Draft. Δεν τον επέλεξε κανείς.

Η σεζόν 2021/22 τον βρήκε στους Σάουθ Μπέι Λέικερς, την θυγατρική των Λ.Α Λέικερς. Οργίασε και αναδείχθηκε ρούκι της χρονιάς, έχοντας 21.7 πόντους, 6.7 ριμπάουντ και 7.7 ασίστ μέσο όρο με 37.6% στα τρίποντα σε 36 λεπτά συμμετοχής. Στο μεσοδιάστημα υπέγραψε δύο 10ήμερα συμβόλαια με τους Μπουλς, κάνοντας το ντεμπούτο του στο NBA στις 29 Δεκεμβρίου 2021, σημειώνοντας 2 πόντους σε αγώνα με τους Χοκς. Οι Μπουλς τον έκοψαν. Υπέγραψε two-way συμβόλαιο με τους Λέικερς, παίζοντας σε ένα παιχνίδι, έχοντας 6 πόντους σε έναν αγώνα με τους Νάγκετς.

Το περασμένο καλοκαίρι ο ΜακΚλάνγκ είχε δύο προτάσεις από το εξωτερικό. Η πρώτη ήταν από τους Σανγκάη Σαρκς (Κίνα). Η δεύτερη ήταν από την Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη. Αρνήθηκε, επειδή ήθελε να κυνηγήσει το όνειρό του, να κερδίσει μία θέση στο NBA. Είδε τους Γουόριορς να τον κόβουν τελευταία στιγμή πριν ξεκινήσει η σεζόν.

Τελικά, υπέγραψε στους Ντέλαγουερ Μπλου Κόουτς, την θυγατρική των Σίξερς στην G-League. Συνέχισε να δουλεύει. Φέτος έχει 19.1 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 4.7 ασίστ μέσο όρο με 50% στα τρίποντα σε 26 λεπτά συμμετοχής. Πήγε με την ταμπέλα του scoring guard που μπορεί να… πετάξει και να καρφώσει. Στο Ντέλαγουερ προσαρμόστηκε. Πλέον μοιάζει περισσότερο με πλέι-μέικερ και όχι undersized σούτινγκ γκαρντ. Αυτό αποδείχθηκε αρκετό για να κερδίσει ένα two-way συμβόλαιο από τους Σίξερς.

Λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τους Σίξερς, ο ΜακΚλάνγκ τρέλανε τον κόσμο και κατέκτησε με περίπατο το Dunk Contest. Ο κόσμος έμαθε το όνομά του. Για τον ίδιο αυτό δεν είναι κάτι καινούριο βέβαια. Το βιώνει από τότε που ήταν ακόμα στο Γυμνάσιο, όταν τον αναγνώριζαν στον δρόμο και του ζητούσαν φωτογραφίες. Η φήμη του όμως μεγαλώνει. Βασικά, εκτοξεύτηκε. Το επόμενο βήμα πλέον είναι αυτό που πραγματικά θέλει: Η καθιέρωση στο NBA. Δεν θα είναι εύκολο. Ποτέ όμως ο ίδιος δεν πήρε τον εύκολο δρόμο.

Το SPORT24 στο Σολτ Λέικ Σίτι

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται από την Πέμπτη (16/2) στο Σολτ Λέικ Σίτι για να μεταφέρει τον παλμό από το 72ο All-Star Weekend του NBA. Το SPORT24 ακολουθεί και φέτος τον captain Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μπαίνει στο ένατο εορταστικό τριήμερο της καριέρας του και στο έβδομο All-Star Game.

Χορηγός της αποστολής ο Ιταλικός και Παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Στη Mapei θα βρείτε περισσότερα από 5.000 προϊόντα για κάθε ανάγκη: κόλλες πλακιδίων, αρμόστοκους, στεγανωτικά, θερμομόνωση, χρώματα και πολλά άλλα. Γνωρίστε και εσείς τα προϊόντα Mapei στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΤΑ NBA ALL STAR WEEKEND 2023 NBA ALL STAR ALL STAR GAME 2023 NBA ALL STAR GAME 2023 NBA ALL STAR GAME ALL STAR GAME NBA ΗΠΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ