ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΤΑ

NBA All Star Weekend 2023: Μυθικό show από τον ΜακΚλάνγκ των 188 εκατοστών στο Dunk Contest

Ο Μακ ΜακΚλάνγκ με το τρόπαιο του νικητή του διαγωνισμού καρφωμάτων
Ο Μακ ΜακΚλάνγκ με το τρόπαιο του νικητή του διαγωνισμού καρφωμάτων Ⓒ 2023 RICK BOWMER/ ASSOCIATED PRESS

Τρομερό show από τον κοντοπίθαρο Μακ ΜακΚλάνγκ, που διέλυσε τον ανταγωνισμό στο Dunk Contest του NBA All-Star Weekend 2023 και πήρε το βραβείο με δύο 50άρια στον τελικό απέναντι στον Τρέι Μέρφι.

Πράγματι, ο διαγωνισμός καρφωμάτων του NBA All-Star Weekend 2023 δεν είχε μεγάλα ονόματα. Είχε όμως σπουδαίες προσπάθειες, με τον Τρέι Μέρφι και τον Μακ ΜακΚλάνγκ να φτάνουν στον τελικό και τον δεύτερο να παίρνει τον τίτλο του καλύτερου dunker με περίπατο και με ένα ασύλληπτο show που άφησε το κοινό άναυδο.

Αποστολή στο Σολτ Λέικ Σίτι: Χάρης Σταύρου

Τη στιγμή που ο κόσμος δεν περίμενε πολλά και έλεγε ότι τα έχει δει όλα, ο ύψους 1μ.88 γκαρντ που ανήκει στους Σίξερς, ήταν εκεί για να πάει κόντρα στη βαρύτητα και στη λογική. Πήρε δύο 50άρια στον τελικό και λίγα ήταν, για να γνωρίσει την αποθέωση και να βγάλει και την αναμνηστική φωτογραφία δίπλα στον Τζούλιους Έρβινγκ.

Ο Τρέι Μέρφι των Πέλικανς ήταν ένας καλός αντίπαλος, όμως η αλήθεια είναι πως τα καλά του καρφώματα τα έκανε μάλλον νωρίς για να σιγουρέψει την συμμετοχή του στον τελικό. "Είμαι ευλογημένος που το NBA μου έδωσε την ευκαιρία" ήταν η ατάκα του ΜακΚλάνγκ στο φινάλε ενός πραγματικά πολύ όμορφου διαγωνισμού που απόλαυσε ο κόσμος.

Πρώτος γύρος

Τρέι Μέρφι (Πέλικανς): Καλή προσπάθεια, με τον Χοσέ Αλβαράδο να κλέβει τη μπάλα, να την πετάει στο ταμπλό και τον συμπαίκτη του στην Νέα Ορλεάνη να καρφώνει μετά από περιστροφή. 46.6 η βαθμολογία του.

Τζέρικο Σιμς (Νικς): Έβγαλε με την πρώτη το κάρφωμά του, βάζοντας τους αγκώνες μέσα στο καλάθι. Όχι ακριβώς, αλλά με λίγη προσπάθεια το κατάφερε. 47.6 η βαθμολογία του.

Μακ ΜακΚλάνγκ (Σίξερς): Έβαλε δύο άτομα κάτω από τη μπασκέτα, το ένα πάνω από το άλλο. Και όχι μόνο έβγαλε την προσπάθεια με την πρώτη, αλλά χτύπησε τη μπάλα στο ταμπλό και την κάρφωσε ανάποδα! ΕΥΚΟΛΟ 50ΑΡΙ.

Κένιον Μάρτιν (Ρόκετς): Χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να πάρει πάσα, να περάσει κάτω από το καλάθι και να καρφώσει. Καλή σκέψη και εκτέλεση, όχι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. 46 η βαθμολογία του.

Δεύτερος γύρος

Κένιον Μάρτιν: Ζήτησε τη βοήθεια του πατέρα του, θρυλικού dunker, εκείνος του πάσαρε με τη βοήθεια του ταμπλό και ο παίκτης των Ρόκετς πήρε τη μπάλα, και αφού την πήγε χαμηλά, τελείωσε τη φάση με ανάποδο κάρφωμα. 47.2 η βαθμολογία του.

Τρέι Μέρφι: Απίθανη προσπάθεια, πήγε για τόμαχοκ με τα δύο χέρια, κατέβασε τη μπάλα χαμηλά και κάρφωσε ανάποδα με ανεμόμυλο. Απίστευτης δυσκολίας κάρφωμα, με την πρώτη κιόλας. 49.4 η βαθμολογία του.

Τζέρικο Σιμς: Κάρφωσε με τη μασχάλη και πήρε ένα γράμμα που είχε κρεμαστεί στο διχτάκι. Το άνοιξε, αυτό έγραφε 50, όμως η βαθμολογία του ήταν 47.8. Και ίσως ήταν και υψηλή.

Μακ ΜακΚλάνγκ: Και πάλι το έβγαλε με την πρώτη προσπάθεια. Με περιστροφή, με αέρινο στιλ, από πλάγια θέση, για ένα 49.8 που τον έστειλε στον τελικό με χασούρα 0.2 και στα δύο καρφώματα.

Τελικός

Τρέι Μέρφι: Ωραία η πρώτη του προσπάθεια, πέταξε τη μπάλα, την έπιασε και με ανεμόμυλο τα κατάφερε αμέσως. Όχι κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί, όχι το καλύτερό του κάρφωμα στη βραδιά. 48.8 η βαθμολογία του. Στη δεύτερη προσπάθεια πήρε φόρα και μετά απο περιστροφή τέντωσε το σώμα του για ένα ωραίο τελείωμα. Και πάλι όμως, πολύ... απλό. Θύμισε Βινς Κάρτερ. Πήρε 49.2 και συγκέντρωσε 98 βαθμούς.

Μακ ΜακΚλάνγκ: Στην πρώτη του προσπάθεια πέρασε ξανά πάνω από άνθρωπο και με προσποίηση στον αέρα, τελείωσε με ανάποδο κάρφωμα. Εύκολο 50άρι. Ξανά. Και δεύτερο 50άρι αμέσως μετά, με ακόμα μία απίθανη φάση. 100 και λίγα ήταν.

Το SPORT24 στο Σολτ Λέικ Σίτι

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται από την Πέμπτη (16/2) στο Σολτ Λέικ Σίτι για να μεταφέρει τον παλμό από το 72ο All-Star Weekend του NBA. Το SPORT24 ακολουθεί και φέτος τον captain Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μπαίνει στο ένατο εορταστικό τριήμερο της καριέρας του και στο έβδομο All-Star Game.

Χορηγός της αποστολής ο Ιταλικός και Παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Στη Mapei θα βρείτε περισσότερα από 5.000 προϊόντα για κάθε ανάγκη: κόλλες πλακιδίων, αρμόστοκους, στεγανωτικά, θερμομόνωση, χρώματα και πολλά άλλα. Γνωρίστε και εσείς τα προϊόντα Mapei στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΤΑ NBA ALL STAR WEEKEND 2023 NBA ΗΠΑ NBA ALL STAR ALL STAR GAME 2023 NBA ALL STAR GAME 2023 NBA ALL STAR GAME ALL STAR GAME ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ