NBA

NBA All Star Game 2022: Οι "αδικημένοι" της επιλογής των προπονητών

Ο ΛαΜέλο Μπολ με την φανέλα των Χόρνετς
Ο ΛαΜέλο Μπολ με την φανέλα των Χόρνετς Ⓒ 2021 JACOB KUPFERMAN/ ASSOCIATED PRESS

Με τα ονόματα των αναπληρωματικών του All Star Game του Κλίβελαντ να γίνονται γνωστά, το SPORT24 παρουσιάζει 8 παίκτες που ίσως θεωρούν ότι αδικήθηκαν από τις επιλογές των προπονητών. 

Το NBA ανακοίνωσε μετά τις βασικές πεντάδες και τους 14 αναπληρωματικούς του All Star Game του Κλίβελαντ (18-20 Φεβρουαρίου), οπότε πλέον είναι γνωστοί οι 24 παίκτες που θα πάρουν μέρος στην μεγάλη γιορτή. Αν και βασικά τα ονόματα είναι 22, αφού ο Ντρέιμοντ Γκριν σίγουρα δεν θα αγωνιστεί, ενώ λογικά εκτός θα μείνει και ο Κέβιν Ντουράντ.

Όπως και να έχει, αυτό δεν αλλάζει ότι αυτοί οι 24 παίκτες αποτελούν τις πρώτες επιλογές κόσμου, προπονητών και παικτών. Κάτι που σημαίνει πως - όπως κάθε χρόνο - υπάρχουν παίκτες που πιθανόν να πιστεύουν ότι αδικήθηκαν επειδή έμειναν εκτός. Για την ιστορία, αυτοί είναι οι 24 εκλεκτοί:

East All-Stars

Τρέι Γιανγκ (Ατλάντα Χοκς)
ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (Σικάγο Μπουλς)
Κέβιν Ντουράντ (Μπρούκλιν Νετς)
Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς)
Τζοέλ Εμπίντ (Φιλαντέλφια Σέβεντι Σίξερς)

-------------------------

Ζακ ΛαΒίν (Σικάγο Μπουλς)
Φρεντ ΒανΒλίτ (Τορόντο Ράπτορς)
Ντάριους Γκάρλαντ (Κλίβελαντ Καβαλίερς)
Τζέισον Τέιτουμ (Μπόστον Σέλτικς)
Τζίμι Μπάτλερ (Μαϊάμι Χιτ)
Τζέιμς Χάρντεν (Μπρούκλιν Νετς)
Κρις Μίντλετον (Μιλγουόκι Μπακς)

West All-Stars

Στεφ Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς)
Τζα Μοράντ (Μέμφις Γκρίζλις)
Άντριου Γουίγκινς (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς)
ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λος Άντζελες Λέικερς)
Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγγετς)

-------------------------

Ντρέιμοντ Γκριν (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς)
Ντέβιν Μπούκερ (Φοίνιξ Σανς)
Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς)
Ρουντί Γκομπέρ (Γιούτα Τζαζ)
Ντόνοβαν Μίτσελ (Γιούτα Τζαζ)
Κρις Πολ (Φοίνιξ Σανς)
Καρλ-Άντονι Τάουνς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς)

Το SPORT24 παρουσιάζει λοιπόν τους 8 παίκτες που μάλλον αισθάνονται πιο αδικημένοι από τους υπόλοιπους, προσθέτοντας δύο αστερίσκους:

1. Δεν υπάρχει στην λίστα κανένας παίκτης που έχει αγωνιστεί σε λιγότερα από 35 παιχνίδια (εξου και έχει μείνει εκτός ο Άντονι Ντέιβις και ο Μπράντον Ίνγκραμ).

2. Πρέπει να θεωρείται ότι ένας ή δύο κυρίων της λίστας πιθανόν να δικαιωθούν σε δεύτερο χρόνο, αφού κάποιος θα πάρει την θέση του Γκριν και ενδεχομένως κάποιος άλλος την θέση του Ντουράντ.

Οι 8 αδικημένοι του All Star Game

Ντεζούντε Μάρεϊ (Σαν Αντόνιο Σπερς)
Οι αριθμοί του: 19.6 πόντοι, 8.5 ριμπάουντ, 9.1 ασίστ και 2 κλεψίματα μέσο όρο σε 34 λεπτά συμμετοχής
Με λίγα λόγια: Στην γεμάτη ταλέντο Δύση, έμεινε εκτός ένας τύπος που σχεδόν αριθμεί triple-double σε μέσους όρους, έχει κάνει 10 triple-double και 15 double-double και είναι ένας από τους ανερχόμενους παίκτης της λίγας. Για τον Ντεζούντε Μάρεϊ ο λόγος βέβαια, με τον γκαρντ των Σπερς να βλέπει ότι οι προπονητές δεν εκτίμησαν την σεζόν καριέρας που διανύει, πιθανότατα επειδή οι Σπερς έχουν κακή πορεία.

Ο Μάρεϊ είναι πιθανότατα ο πλέον αδικημένος από την ψηφοφορία των προπονητών, οι οποίοι όμως από την πλευρά τους έπρεπε να βρουν τρόπο να χωρέσουν όλους τους παίκτες στην Δύση μετά την έκπληξη με την επιλογή του Άντριου Γουίγκινς στην πρώτη πεντάδα έπειτα από την ψηφοφορία του κόσμου. Όπως και να έχει, ο Μάρεϊ είναι λογικό να αισθάνεται αδικημένος.

Τζάρετ Άλεν (Κλίβελαντ Καβαλίερς)
Οι αριθμοί του: 16 πόντοι, 10.7 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 1.4 κοψίματα μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής.
Με λίγα λόγια: Ήταν δεδομένο ότι το Κλίβελαντ έπρεπε να έχει τουλάχιστον έναν All Star στον αγώνα που φιλοξενεί. Όχι σαν χάρη, αλλά σαν επιβράβευση της τρομερής πορείας του. Το δίλημμα για τους προπονητές που ψήφισαν ήταν αυτό ανάμεσα στον Νταριους Γκάρλαντ και τον Τζάρετ Άλεν, με τον νεαρό γκαρντ να κερδίζει το χρίσμα. Κοινώς, ήταν σαφές ότι οι Καβς δεν θα είχαν δύο εκπροσώπους.

Ο Άλεν βιώνει σεζόν καριέρας. Έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Γκάρλαντ και είναι από τους υπεύθυνους για την τρομερή άμυνα των Καβς που - όταν έχουν τους ψηλούς τους υγιείς - παρατάσσουν στο παρκέ πεντάδα με τρεις τύπους με ύψος πάνω από 2.13 μέτρα (Άλεν, Μόμπλϊ και Μάρκανεν). Στο τέλος όμως δεν είχε αρκετή λάμψη για να κερδίσει μία θέση.

Τζρου Χόλιντεϊ (Μιλγουόκι Μπακς)
Οι αριθμοί του: 18 πόντοι, 4.7 ριμπάουντ, 6.5 ασίστ και 1.5 κλεψίματα μέσο όρο με 39.2% στα τρίποντα σε 33 λεπτά συμμετοχής.
Με λίγα λόγια: Ο Τζρου Χόλιντεϊ ξεκίνησε ήρεμα την σεζόν, αλλά όταν ξεπέρασε τον τραυματισμό του ανέβασε κατακόρυφα στροφές, παίζοντας τον γνωστό - καταλυτικό του - ρόλο στους Μπακς. Αυτό όμως δεν έφτανε στα μάτια των προπονητών, που αποφάσισαν να στείλουν τον - συμπαίκτη του - Κρις Μίντλετον στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Έχει ήδη ξεκινήσει μία κουβέντα για το κατά πόσο θα έπρεπε να πάρει το χρίσμα ο Χόλιντεϊ αντί για τον Μίντλετον με βάση την απόδοση των δυο τους. Στην περίπτωση των Μπακς ήταν δεδομένο πως δεν γινόταν να έχουν τρεις εκπροσώπους φέτος. Στο δίλημμα Μίντλετον - Χόλιντεϊ λοιπόν, οι προπονητές προτίμησαν τον πρώτο.

Μάιλς Μπρίτζες (Σάρλοτ Χόρνετς)
Οι αριθμοί του: 19.9 πόντους, 7.2 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο σε 36 λεπτά συμμετοχής
Με λίγα λόγια: Ο κατά πολλούς βασικός υποψήφιος για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν έχει μία τρομερή σεζόν και η αλήθεια είναι ότι η σκέψη ότι θα έτρεχε πάνω-κάτω το γήπεδο και θα…πετούσε για να καρφώσει εξιτάρει. Παρόλα αυτά δεν βρέθηκε στις επιλογές των προπονητών.

Ο Μπρίτζες βιώνει καριέρα και είναι ένας από τους καλύτερους two-way παίκτες στο NBA και παίζει σε μία ανερχόμενη ομάδα όπως οι Χόρνετ. Όλα αυτά όμως δεν ήταν αρκετά για να πειστούν οι προπονητές.

ΛαΜέλο Μπολ (Σάρλοτ Χόρνετς)
Οι αριθμοί του: 19.9 πόντοι, 5.6 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ και 1.5 κλεψίματα μέσο όρο σε 32 λεπτά συμμετοχής
Με λίγα λόγια: Ο δεύτερος παίκτης των Χόρνετς που πιθανόν να αισθάνεται αδικημένος είναι ο ΛαΜέλο Μπολ, το στυλ παιχνιδιού του οποίου είναι αλήθεια πως θα ήταν… ταμάμ για το All Star Game. Ούτε αυτός όμως πήρε το χρίσμα.

Βλέποντας πάντως τις κλήσεις, στην πραγματικότητα αυτό που αποτελεί παραφωνία είναι το γεγονός ότι η Σάρλοτ δεν θα έχει καν παίκτη στην μεγάλη γιορτή, χωρίς να έχει σημασία αν αυτός θα είναι ο Μπρίτζες ή ο Μπολ.

Ντομάντας Σαμπόνις (Ιντιάνα Πέισερς)
Οι αριθμοί του: 19.1 πόντοι, 12.1 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο σε 35 λεπτά συμμετοχής
Με λίγα λόγια: Έπειτα από δύο συνεχόμενες κλήσεις στο All Star Game, ο Λιθουανός έμεινε εκτός, πληρώνοντας το “μάρμαρο” για την κακή πορεία των Πέισερς, οι οποίοι περισσότερο διεκδικούν φέτος το… Νο1 του NBA Draft, παρά μία θέση στο play-in τουρνουά.

Ο Σαμπόνις έχει μία ακόμα εξαιρετική σεζόν. Είναι από τους καλύτερους ριμπάουντερ του NBA και από τους καλύτερους ψηλούς πασέρ της λίγκας. Δεν γινόταν ωστόσο να συμπεριληφθεί στην τελική επιλογή.

Τζέιλεν Μπράουν (Μπόστον Σέλτικς)
Οι αριθμοί του: 24.2 πόντοι, 6.6 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο σε 35 λεπτά συμμετοχής
Με λίγα λόγια: Ο Τζέιλεν Μπράουν έχει παρόμοιους αριθμους με την περσινή σεζόν, όταν έγινε All Star. Αυτή τη φορά όμως δεν έφτασε ούτε καν… κοντά στο να βρεθεί στο Κλίβελαντ. Ο λόγος, σαφής: Δεδομένης της πορείας των Σέλτικς δεν γινόταν να κληθεί και αυτός και ο Τζέισον Τέιτουμ, με τον δεύτερο να παίρνει τελικά το χρίσμα.

Ο Μπράουν είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ στο NBA, αλλά και από τους καλύτερους two-way παίκτης της λίγκας. Με την Βοστώνη όμως να είναι κατώτερη των προσδοκιών στο πρώτο μέρος της σεζόν, δεν γινόταν να κληθεί.

Άντονι Έντουαρντς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς)
Οι αριθμοί του: 22.3 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ και 1.5 κλεψίματα μέσο όρο σε 35 λεπτά συμμετοχής
Με λίγα λόγια: Στην δεύτερη σεζόν του στο NBA, το No1 του NBA Draft 2020 κάνει μαγικά πράγματα, όντας το ιδανικό συμπλήρωμα του Καρλ-Άντονι Τάουνς. Ο Έντουαρντς είναι ένας εκρηκτικός σκόρερ, που συνδυάζει θεαμα με ουσία και σίγουρα μία πιθανή του παρουσία στο All Star Game θα ήταν εγγύηση για (ακόμα περισσότερο) θέαμα.

Ο Έντουαρντς θεωρείται από τα μελλοντικά πρόσωπα της λίγκας. Προς το παρόν όμως αντιλήφθηκε ότι θα πρέπει να περιμένει την… σειρά του, αφού προτεραιότητα είχε ο Τάουνς στην Μινεσότα. Αν συνεχίσει πάντως έτσι, τότε δεν θα αργήσει η δική του κλήση.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ