MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023, Team USA: Ο Κέσλερ των Τζαζ έγινε ο 9ος παίκτης που δεσμεύτηκε στην εθνική

MundoBasket 2023, Team USA: Ο Κέσλερ των Τζαζ έγινε ο 9ος παίκτης που δεσμεύτηκε στην εθνική
2023 AP PHOTO/GEORGE FREY

Ο σέντερ των Τζαζ, Γουόκερ Κέσλερ, δεσμεύτηκε να ενισχύσει την Team USA στο MundoBasket 2023 και έγινε ο 9ος παίκτης που έκανε γνωστή την πρόθεσή του.

Βήμα-βήμα, παίκτη-παίκτη, η Team USA βλέπει το ρόστερ της να διαμορφώνεται. Τελευταίος παίκτης που δεσμεύτηκε να ενισχύσει τις ΗΠΑ ήταν ο Γουόκερ Κέσλερ.

Ο σέντερ των Τζαζ είχε μία εξαιρετική ρούκι σεζόν, τρελαίνοντας κόσμο από το All Star Break και έπειτα, κλείνοντας τελικά την κανονική περίοδο έχοντας 9.2 πόντους, 8.4 ριμπάουντ και 2.3 κοψίματα μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής. Από τον Φλεβάρη κι έπειτα ωστόσο είχε 12.4 πόντους, 10.8 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 3.3 κοψίματα μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής, καταφέρνοντας τελικά να κερδίσει μία θέση στην κορυφαία πεντάδα των ρούκι.

Με τον Κέσλερ στην 12αδα, οι ΗΠΑ θα έχουν πλέον και έναν rim protector στο ρόστερ τους, κάτι που έχει αποδειχθεί πολύτιμο στις διοργανώσεις της FIBA, όπου δεν ισχύει ο κανόνας των τριών δευτερολέπτων μέσα στην ρακέτα για τους αμυντικούς.

Το υπάρχον depth chart των ΗΠΑ μετά την προσθήκη του Κέσλερ είναι το εξής:

  • PG: Τζέιλεν Μπράνσον, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον
  • SG: Άντονι Έντουαρντς, Όστιν Ριβς
  • SF: Μπράντον Ίνγκραμ, Μάικαλ Μπρίτζες
  • PF: Μπόμπι Πόρτις
  • C: Τζάρεν Τζάκσον, Γουόκερ Κέσλερ

Υπενθυμίζεται ότι η Team USA έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με την δική μας Εθνική Ανδρών, ενώ οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες και σε φιλικό στο Άμπου Ντάμπι.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP TEAM USA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ