NBA

NBA: Ποιος Γκομπέρ; Οι Γιούτα Τζαζ έκαναν τη ληστεία του αιώνα

NBA: Ποιος Γκομπέρ; Οι Γιούτα Τζαζ έκαναν τη ληστεία του αιώνα
2023 AP PHOTO/GEORGE FREY

Ο Ρουντί Γκομπέρ ξεχάστηκε γρήγορα στο Σολτ Λέικ Σίτι, με τους Γιούτα Τζαζ να αισθάνονται ευτυχισμένοι με τον νέο τους σέντερ, τον ρούκι Γουόκερ Κέσλερ που διαλύει τα κοντέρ.

Όταν το καλοκαίρι του 2022 αποφάσισαν να διαλύσουν την αρχική τους πεντάδα (Ντόνοβαν Μίτσελ, Ρόις Ο' Νιλ, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Ρουντί Γκομπέρ), ήξεραν ότι έπρεπε να αλλάξουν κατεύθυνση και να δοκιμάσουν κάτι νέο.

Πήραν νεαρούς, επένδυσαν στα νιάτα, είδαν τον Λάουρι Μάρκανεν να εξελίσσεται σε All-Star επιπέδου μπασκετμπολίστα, το μεγαλύτερο κέρδος τους όμως, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, είναι ο Γουόκερ Κέσλερ.

Ο 21χρονος ύψους 2μ.13 σέντερ που έπαιξε στα πανεπιστήμια Νόρθ Καρολάινα και Όμπερν ήταν από νωρίς στη ρούκι σεζόν του μέλος του ροτέισον. Στα πρώτα 43 παιχνίδια, ως αναπληρωματικός ψηλός, είχε 6.9 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 1.9 μπλοκ ανά 18.7 λεπτά, όμως από τις 10 Ιανουαρίου κι έπειτα, από τη μέρα δηλαδή που έγινε starter, μετράει 11.9 πόντους με 71% στο δίποντο, 10.9 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 2.8 μπλοκ ανά 26.9 λεπτά. Σε αυτά τα 10 παιχνίδια, οι Τζαζ έχουν ρεκόρ 7-3.

Ο Κέσλερ είναι ένας απίθανος μπλοκέρ, έχει ματς με 7, 7, 6, 5, 5, 5, 4, 4 κοψίματα και στο Σολτ Λέικ Σίτι αισθάνονται ότι όχι μόνο βρήκαν σέντερ για τα επόμενα 15 χρόνια, αλλά έναν παίκτη με προοπτική να γίνει πιο χρήσιμος και πολύ πιο αποτελεσματικός από τον Ρουντί Γκομπέρ και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Για την ιστορία, οι Τζαζ είχαν πάρει για τον Γάλλο τον Μαλίκ Μπίσλι, τον Πάτρικ Μπέβερλι, τον Λεάντρο Μπολμάρο, τον Τζάρεντ Βάντερμπιλτ, επένδυσαν στο νούμερο 22 του Draft στον Κέσλερ και έβαλαν στο σακούλι τους draft picks πρώτων γύρων το 2023, το 2025, το 2027 και το 2029.

TAGS NBA ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ