MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023: Ο Πάολο Μπανκέρο εξήγησε γιατί επέλεξε την Team USA και όχι την Εθνική Ιταλίας

MundoBasket 2023: Ο Πάολο Μπανκέρο εξήγησε γιατί επέλεξε την Team USA και όχι την Εθνική Ιταλίας
AP PHOTO/AARON GASH

Τους λόγους για τους οποίους διάλεξε τελικά να αγωνιστεί με την Team USA και όχι με την Εθνική Ιταλίας, αρχής γενομένης από το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, εξήγησε ο Πάολο Μπανκέρο, rookie της χρονιάς στο NBA με τους Μάτζικ.

Με τα χρώματα της Team USA και όχι με εκείνα της Εθνικής Ιταλίας αποφάσισε να αγωνιστεί ο Πάολο Μπανκέρο, ο οποίος εξασφάλισε και μία θέση στη δωδεκάδα των Ηνωμένων Πολιτειών ενόψει του MundoBasket 2023.

Το No1 του Draft 2022 και rookie της χρονιάς στο NBA, μίλησε στον Τιμ Ρέινολντς και το Associated Press για την απόφασή του αυή, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην γενέτειρα του πατέρα του. Όπως εξήγησε ο Μπανκέρο οι δύο βασικοί λόγοι που τον έκαναν να επιλέξει τελικά τις ΗΠΑ ήταν η μητέρα του (σσ. πρώην WNBAερ και διεθνής με τις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του '90) και ο προπονητής του στο Ντιουκ, ο σπουδαίος Μάικ Σιζέφσκι.

"Η φωτογραφία της Team USA κρεμόταν στο υπόγειο του σπιτιού μου. Εκεί ήταν και το δωμάτιό μου. Την έβλεπα κάθε μέρα. Αυτό ήταν από τα μεγαλύτερα παιδικά μου όνειρα, να αγωνιστώ στην Εθνική των ΗΠΑ", είπε αρχικά. Ωστόσο, μεγαλώνοντας δεν είχε καταφέρει να μπει στο ρόστερ των Ηνωμένων Πολιτειών για καμία διοργάνωση και κάπως έτσι άρχισε να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει την Ιταλία.

"Ήμουν 17 ετών όταν με ρώτησαν (σσ. από την ιταλική ομοσπονδία) και ένιωθα ότι δεν μπορούσα να αφήσω αυτή την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Η οικογένεια του μπαμπά μου είναι από την Ιταλία, αλλά δεν ήξερα πολλά για την ιταλική κληρονομιά μου. Ένιωσα πως αυτός ήταν ο ιδανικός τρόπος να μάθω περισσότερα και να νιώσω πιο κοντά στην ιταλική μου κληρονομιά. Όμως η πανδημία μου στέρησε αυτή την ευκαιρία και με κάνει να σκέφτομαι πως θα ήταν η ζωή μου αν δεν είχε έρθει ο κορονοϊός. Πήγα στο Ντιουκ, είχε μία πολύ καλή χρονιά, έγινε No1 επιλογή στο Draft. Ξέρεις οι συνθήκες άλλαξαν", είπε συνεχίζοντας.

Ακόμα, αποκάλυψε πως είχε συζητήσει επί του θέματος με τον Μάικ Σιζέφσκι, ο οποίος και του πρότεινε να αναθεωρήσει την απόφασή του να παίξει με την Εθνική Ιταλίας αντί με εκείνη της Αμερικής. "Όλοι αυτοί οι παράγοντες έπαιξαν ρόλο στην απόφασή μου. Ήταν στο μυαλό μου όταν έκατσα κάτω και σκέφτηκα".

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ NBA ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ