MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023, Πετρούτσι: "Μας κορόιδεψε ο Μπανκέρο, με Ντάριους Τόμπσον η προετοιμασία της Ιταλίας"

MundoBasket 2023, Πετρούτσι: "Μας κορόιδεψε ο Μπανκέρο, με Ντάριους Τόμπσον η προετοιμασία της Ιταλίας"
AP PHOTO/JEFF CHIU

Ο Τζιάνι Πετρούτσι δήλωσε ότι ο Πάολο Μπανκέρο κορόιδεψε την ομοσπονδία της Ιταλίας πριν επιλέξει την Team USA, ενώ πρόσθεσε ότι πλέον απομένουν λεπτομέρειες για να πάρει ιταλικό διαβατήριο ο Ντάριους Τόμπσον και να ενισχύσει τους "ατζούρι" στο MundoBasket.

Ο Τζιάνι Πετρούτσι δεν θεωρεί προδότη τον Πάολο Μπανκέρο μετά την απόφαση του φόργουορντ των Μάτζικ να επιλέξει την Team USA και όχι την Ιταλία. Θεωρεί όμως ότι κορόιδεψε την ιταλική Ομοσπονδία.

Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιταλίας (και της ιταλικής Ομοσπονδίας μπάσκετ) σε δηλώσεις του στην "Gazzetta dello Sport", βγάζοντας στην σέντρα τον νεαρό φόργουορντ. "Όταν (σ.σ ο Μπανκέρο) κατάλαβε την αξία που έχει στο NBA, το ρομαντικό κομμάτι έληξε. Ήταν στο Μιλάνο και παρά τις δεσμεύσεις των εκπροσώπων του να συναντηθούμε, απέφυγε να μιλήσει με τον Ποτσέκο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πετρούτσι, για να προσθέσει:

"Η προδοσία είναι σκληρή λέξη. Αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό και προσωπικά είμαι έτοιμος για τέτοια πράγματα. Θεωρώ όμως ότι μας κορόιδεψε".

Κλείνοντας, ο Πετρούτσι τόνισε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Ντάριους Τόμπσον θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νατουραλιζέ της Ιταλίας στο MundoBasket 2023, αναφέροντας ότι η υπόθεση του Αμερικανού γκαρντ (που έχει παντρευτεί Ιταλίδα) βρίσκεται στην τελική ευθεία:

"Λείπουν μόνο μερικά έγγραφα. Πιστεύουμε ότι ο Ντάριους Τόμπσον θα βρίσκεται στην προετοιμασία στην Φολγκάρια στα τέλη Ιουλιου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αν τον καλέσει ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο".

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ