MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023: Ο Μπανκέρο απέρριψε την Ιταλία και θα παίξει με την Team USA

Ο Πάολο Μπανκέρο με την φανέλα των Μάτζικ
Ο Πάολο Μπανκέρο με την φανέλα των Μάτζικ Ⓒ 2023 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Την Εθνική Ηνωμένων Πολιτειών προτίμησε τελικά ο Πάολο Μπανκέρο, απορρίπτοντας την προοπτική να παίξει με την Ιταλία. Ο κορυφαίος rookie της χρονιάς στο NBA θα βρεθεί μάλιστα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Ο Πάολο Μπανκέρο πήρε την απόφασή του. Ο νεαρός παίκτης των Μάτζικ, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος rookie της σεζόν στο NBA, έκλεισε την πόρτα στην Εθνική Ιταλίας και αποφάσισε να αγωνιστεί στο MundoBasket 2023 με τις ΗΠΑ.

Ο Μπανκέρο ήταν και το No1 του NBA Draft 2022 και στην πρώτη του σεζόν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου μέτρησε 20 πόντους (29.8% τρίποντο), 6.9 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ σε 72 αγώνες που έδωσε το Ορλάντο.

Κάπως έτσι, πλέον γνωρίζουμε τους έντεκα από τους δώδεκα παίκτες της Team USA ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και όπως όλα δείχνουν η τελευταία θέση θα καλυφθεί από κάποιον παίκτη που αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ.

Το depth chart των ΗΠΑ

  • PG: Τζέιλεν Μπράνσον, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον
  • SG: Άντονι Έντουαρντς, Όστιν Ριβς
  • SF: Μπράντον Ίνγκραμ, Μάικαλ Μπρίτζες
  • PF: Μπόμπι Πόρτις, Καμ Τζόνσον, Πάολο Μπανκέρο
  • C: Τζάρεν Τζάκσον, Γουόκερ Κέσλερ

Υπενθυμίζεται ότι η Team USA έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με την δική μας Εθνική Ανδρών, ενώ οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες και σε φιλικό στο Άμπου Ντάμπι.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ