NBA

NBA: Ο Πάολο Μπανκέρο αναδείχθηκε Rookie of the Year

Ο Πάολο Μπανκέρο
Ο Πάολο Μπανκέρο AP PHOTO/PHELAN M. EBENHACK

Αφήνοντας το αποτύπωμά του από την πρώτη σεζόν του στο NBA, ο Πάολο Μπανκέρ κέρδισε εύκολα τον ανταγωνισμό στη μάχη για το βραβείο του rookie of the year.

Από το No1 του Draft στον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη στο NBA. Οι Μάτζικ δεν κατάφεραν για μπουν στα playoffs για τρίτη σερί σεζόν, αλλά ο Πάολο Μπανκέρο είχε τη στόφα του ηγέτη και κέρδισε δικαίως το βραβείο για τον rookie of the year.

Ο 20χρονος φόργουορντ τέλειωσε την κανονική περίοδο έχοντας αγωνιστεί σε 72 παιχνίδια και παραμένοντας στο παρκέ για σχεδόν 34 λεπτά ανά φορά. Σε αυτό το διάστημα μετρούσε 20 πόντους 6.9 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ κατά μέσο όρο, έχοντας εξ αρχής λάβει τον ρόλο του βασικού άξονα της ομάδας του.

Ήταν τόσο συνεπής αγωνιστικά η πρώτη σεζόν του στο επαγγελματικό μπάσκετ που ο Αμερικανός με τις ιταλικές ρίζες επανέλαβε αριθμούς που είχαν στην ίδια συνθήκη αστέρες όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν Ντουράντ και ο Λούκα Ντόντσιτς. Κοινώς ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που γεννούσε ήδη το πληθωρικό ταλέντο του από τη μία και μοναδική χρονιά του στο Ντιουκ.

Ο Μπανκέρο διαδέχθηκε τον Σκότι Μπαρνς των Ράπτορς, την ίδια στιγμή που έγινε ο τρίτος παίκτης των Μάτζικ με τον αντίστοιχο τίτλο έπειτα από τους Σακίλ Ο'Νιλ (1993) και Μάικ Μίλερ (2001).

TAGS NBA ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ