ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET

MundoBasket 2023, Μιλουτίνοβ: "Ήξερα τι έπρεπε να κάνω, ελπίζω ο Σίμανιτς να είναι περήφανος για εμάς"

MundoBasket 2023, Μιλουτίνοβ: "Ήξερα τι έπρεπε να κάνω, ελπίζω ο Σίμανιτς να είναι περήφανος για εμάς"
FIBA.BASKETBALL

Η Σερβία έριξε στο καναβάτσο τον Καναδά και πήρε μια δίκαιη πρόκριση στον τελικό του MundoBasket 2023. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως δεν παρέλειψε να επαινέσει τον Αλέκσα Αβράμοβιτς και να αφιερώσει την νίκη στον άτυχο Μπόρισα Σίμανιτς.

Ως καμπανάκι λειτούργησε για την Σερβία η ήττα από την Ιταλία στην φάση των ομίλων του MundoBasket 2023. Έκτοτε η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς έχει κάνει το step-up και αυτό είναι ξεκάθαρο στο παρκέ. Το παραδέχτηκε μάλιστα και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, μετά την κυριαρχική εμφάνιση του ίδιου και των συμπαικτών του κόντρα στον Καναδά και ύστερα από την πρόκριση των Σέρβων στον τελικό του Παγκοσμίου.

"'Επρεπε να πάνε πάνω στον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και οι πέντε παίκτες. Δεν μπορεί να τον μαρκάρει μόνο ένας. Είναι καταπληκτικός παίκτης και ξέραμε ότι θα βάλει αυτούς τους πόντους, απλά ξέραμε ότι πρέπει να τον κάνουμε να δουλέψει σκληρά για κάθε πόντο.

Ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Δεν ήμουν μόνο εγώ. Ήταν ομαδική προσπάθεια στο υψηλότερο επίπεδο η σημερινή. Όλοι έπρεπε να δώσουμε στην ομάδα κάτι παραπάνω από τις δυνατότητές μας και το σημερινό παιχνίδι ήταν ακριβώς έτσι.

Η ενέργεια και η άμυνα ήταν το κλειδί. Κάναμε step-up μετά την ήττα μας από την Ιταλία και δείχνουμε σε όλους πόσο καλή ομάδα είμαστε.

Όποιος έρθει στη συνέχεια, είτε οι ΗΠΑ, είτε η Γερμανία, θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Πρέπει να το απολαύσουμε σήμερα και να ετοιμαστούμε για όποιον έρθει στο επόμενο ματς.

Ο Αλέκσα κάνει αυτά τα πράγματα σε όλη του τη ζωή. Ίσως να μην τον παρακολουθείτε τόσο στενά, αλλά είναι τρελός. Με την καλή έννοια. Αυτό κάνει. Ξέρει τον ρόλο του και κάνει το καλύτερο δυνατό.

Και αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη στον Μπόρισα Σίμανιτς. Χαιρόμαστε πολύ που καλυτερεύει μέρα με την ημέρα. Ανυπομονώ να τον δω. Ελπίζω να είναι περήφανος για εμάς. Θέλουμε να κάνουμε άλλο ένα βήμα για εκείνον", είπε αναλυτικά ο σέντερ του Ολυμπιακού.

Tο SPORT24 στις Φιλιππίνες

Το SPORT24 βρίσκεται στις Φιλιππίνες για το Mundobasket 2023. Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ