EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Τελικά τα καταφέραμε"

Μπαρτζώκας: "Τελικά τα καταφέραμε"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του στο φάιναλ-φορ, τονίζοντας ότι το άξιζε με την εικόνα που παρουσίασε ολόκληρη τη χρονιά.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Αναντόλου Εφές και προκρίθηκε για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία σε φάιναλ-φορ.

" Καλησπέρα. Όπως είδατε όλοι ήταν ένα ματς με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Η Εφές, όπως πήρε και τα δύο ματς στην Τουρκία απέβαλε το άγχος", είπε ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε:

"Έτσι, ο τρόπος για να κερδίσουμε ήταν να δείξουμε για ακόμα μία φορά την επιμονή μας στον στόχο μας. Τελικά τα καταφέραμε. Νιώθω και πάλι ότι ήμασταν καλύτεροι κόντρα στην Εφές. Στο δεύτερο ματς που χάσαμε, αν μπορούσαμε να παίξουμε και πάλι θα το κάναμε την ίδια ημέρα.

Είναι, πάντως πιο γλυκιά η γεύση που νικήσαμε εδώ. Προκριθήκαμε για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια. Όλοι όσοι δουλέψαμε και οι πρόεδροι μαζί αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια. Με το νέο τρόπο διεξαγωγής της Ευρωλίγκας καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει κάτι πιο δίκαιο. Παίξαμε πολλά ματς και καταφέραμε να περάσουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το τι θα γίνει εκεί, είναι κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται καμία τεχνική ανάλυση, όλη η προσοχή πρέπει να είναι στους παίκτες, καθώς εκείνοι είναι που τα κατάφεραν".

Για το -15 που βρέθηκε ο Ολυμπιακός είπε: " Η Εφές επέλεξε να μας δώσει το σουτ. Τα ποσοστά μας ήταν κακά στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά αν ήσουν ψύχραιμος μπορούσες να καταλάβεις ότι δεν γίνεται αυτό να συνεχιστεί και στο δεύτερο ημίχρονο. Έπρεπε να κοιτάξουμε το ματς επίθεση με επίθεση. Μπήκαμε γρήγορα στο ματς. Στο τρίτο δεκάλεπτο αν δεν κάνω λάθος ο αγώνας ήταν Χ. Όλοι θα πρέπει να αναγνωρίσετε τον χαρακτήρα των παικτών μας. Ο Περπέρογλου έβαλε κρίσιμα σουτ, όπως και ο Άντιτς, ο Σπανούλης ήταν ηγέτης. Έχουμε, λοιπόν παίκτες με χαρακτήρα".

Στη συνέχεια τόνισε: " Το "πρέπει" στον αθλητισμό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο. Για τον Ολυμπιακό που είναι πρωταθλητής είναι κίνητρο. Όσοι ήρθατε μαζί μας στο εξωτερικό είδατε τη πίεση είχαμε, όλοι ήθελαν να κερδίσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης. Η πίεση ήταν και από εκείνους που ότι και να γινόταν στην Ελλάδα έψαχναν για ενόχους. Είναι λίγοι αυτοί, βέβαια, αλλά για αυτούς έχω να πω ότι η μιζέρια δεν είναι οικονομικό μέγεθος, αλλά ψυχικό μέγεθος".

Να αναφέρουμε ότι ο Οκτάι Μαχμουτί στη συνέντευξη Τύπου έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και αποχώρησε αμέσως.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ