ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι"

Μπαρτζώκας: "Ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι"
INTIME SPORTS

Ικανοποιημένος με τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες του έμεινε ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΚΑΟΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 103-67, πραγματοποιώντας πολύ καλό παιχνίδι.

Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πώς έμεινε ικανοποιημένος από τον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες του.

" Παίξαμε με μεγάλο σεβασμό. Η Δράμα είναι μια ομάδα που παίζει με ταχύτητα και αυτοπεποίθηση. Ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Θέλαμε να μοιράσουμε το χρόνο. Η δημιουργικότητα μας ήταν καλή. Το αποτέλεσμα άνοιξε νωρίς και έπειτα μοιράσαμε το χρόνο", δήλωσε ο Μπαρτζώκας και πρόσθεσε:

" 40 ώρες μετά το ματς με τη Τσεντεβίτα παίξαμε ξανά και θέλουμε να ετοιμαστούμε για το Μιλάνο. Εκτιμώ το επαρχιακό μπάσκετ και το μέλλον είναι να υπάρχουν ισχυρές ομάδες εκεί. Πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού χρειάζεται να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, επειδή έχουν προσωπικά προβλήματα και η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά".

Για την αναμέτρηση με την Μιλάνο δήλωσε: " Πρέπει να παίξουμε άμυνα απομόνωσης για να μην κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Με τη Τσεντεβίτα είχαμε 2/14 τρίποντα από τους spot up σουτέρ μας. Πάντα τα παιχνίδια κρίνονται σε αυτό τον τομέα και αυξάνεται η πίεση. Πρέπει να ετοιμαστούμε και από πνευματική άποψη για να είμαστε έτοιμοι. Ο Σκαριόλο παίζει με απομονώσεις όπως ο Λάνγκφορντ και ο Χέρστον. Εχει πολύ καλό ρόστερ και δεν υπάρχει εύκολο ματς πουθενά. Η ήττα του Παναθηναϊκού είναι καλό νέο, αλλά πρέπει να κοιτάμε μόνο την ομάδα μας. Το μόνο λάθος θα είναι να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι".

Όσον αφορά τις διαμαρτυρίες του Θανάση Κουκουράβα για την υπόθεση του Πάουελ ανέφερε: " Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να γράψει ότι θέλει. Το θέμα είναι ποιος το λέει.

Θα ήθελα να πω ότι όσο είμαι εγώ, πριν και μετά από μένα ο Ολυμπιακός έχει συγκεκριμένο νόμιμο τρόπο που χειρίζεται τις μεταγραφές. Επικοινωνούμε με τον Αμερικανό ατζέντη και εκείνος μας υποδεικνύει τον Έλληνα συνεργάτη του. Εγώ έκανα μόνο την εισήγηση μου για τον Πάουελ". Για τον Τζος Πάουελ δήλωσε: " Αύριο θα δούμε σε τι κατάσταση είναι ο Πάουελ".

Μαυροειδής: "Καλό μας σε άμυνα και επίθεση"

Ο Δημήτρης Μαυροειδής είπε από την πλευρά του: " Κάναμε καλό ματς σε άμυνα κι επίθεση. Δεν κοιτάμε τον αντίπαλο και δίνουμε πάντα το 100% όπως παίζουμε στην Ευρωλίγκα. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας. Ο ΚΑΟΔ έχει μαχητική ομάδα, δε του δώσαμε περιθώρια και φτάσαμε στη νίκη".

Ο Έλληνας σέντερ μίλησε και για τον Τζος Πάουελ: " Σίγουρα επειδή έφυγε ο Τζόι υπάρχει κενό στη ρακέτα, αλλά όλα τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν και ο Πάουελ που έρχεται. Σίγουρα πάντως όταν παίζεις βρίσκεις ρυθμό για τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έρχονται. Αυτό συμβαίνει με όλους τους παίκτες και όχι μόνο με μένα".

Καλαφατάκης: "Περίμενα πώς "θα πληρώναμε τη νύφη"

Ο προπονητής του ΚΑΟΔ, Γιώργος Καλαφατάκης δήλωσε: " Το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, κάτι που προσπαθούσα να μεταδώσω στα παιδιά ήταν να παίξουν χωρίς να ασχοληθούν με το σκορ και τον πίνακα, σαν να δίνουν φιλικό ματς. Στην πορεία αν προέκυπτε κάτι θα το θα κυνηγούσαμε. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ συγκεντρωμένος, αποφασιστικός και πολύ εύστοχος στα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο.

Δεν έχω την απαίτηση με τέτοιο μπάτζετ και τόσο νεαρούς παίκτες να παίζουν με τον πρωταθλητή Ευρώπης και να ανταποκρίνονται όπως πρέπει. Να μας γίνει μάθημα αφού δε μας κόστισε σε τίποτα. Μακάρι να παίζαμε αύριο για να ξεπερνούσαμε την ήττα. Τα πήγαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και κοιτάμε άλλα ματς όχι σαν το σημερινό. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και στον κόουτς Μπαρτζώκα. Το περίμενα πως θα "πληρώναμε εμείς τη νύφη" μετά τις εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα. Παράδειγμα προς μίμηση είναι ο Ολυμπιακός που είχε μόνο μία μέρα να προετοιμαστεί για μας και τα πήγε καλά.

Υπάρχει διαφορά πίεσης από Ευρώπη σε Ελλάδα. Τον πρωταθλητή Ευρώπης θέλουν να τον κερδίσουν όλες οι ομάδες και η Τσεντεβίτα έχει καλό ρόστερ. Η πίεση τους επηρεάζει περισσότερο στην Ευρωλίγκα γιατί στην Ελλάδα δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή, πίστωση χρόνου και εμπιστοσύνη στη δουλειά που κάνουν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ