ΠΑΟΚ

Μπάλντγουιν: "Τιμώ τα συμβόλαιά μου"

Μπάλντγουιν: "Τιμώ τα συμβόλαιά μου"
Mπάλντγουιν

Αιχμές κατά της διοίκησης Πανελούδη, άφησε ο Ταμπ Μπάλντγουιν, μία μέρα μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ

Αρχικά, τέθηκε η ερώτηση, σχετικά με τα αίτια της κακής πορεία του ΠΑΟΚ, μέχρι στιγμής: " Είναι μια πολύπλοκη ερώτηση, υπήρχαν πολλά προβλήματα στην ομάδα, μέσα κι έξω από το παρκέ. Η κατάσταση με την προηγούμενη διοίκηση ήταν πολύ δύσκολη, δεν μας στήριξε καθόλου, ήμασταν όλοι απλήρωτοι και έτσι η ομάδα ενώ ξεκίνησε καλά, με καλές εμφανίσεις απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, στη συνέχεια έπεσε η απόδοση της και χάσαμε την πίστη μας ως ομάδα αλλά και μεταξύ μας", είπε στον Libero FM, o Αμερικανός κόουτς.

Στη συνέχεια, παραδέχθηκε ότι οι παίκτες που βρήκε το καλοκαίρι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, δεν ήταν δικές του επιλογές: " Είναι αλήθεια αυτό, ήρθα αρχικά το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη, μίλησα με τον πρόεδρο τότε, κλείσαμε τη συμφωνία και ζήτησα συγκεκριμένα κάποιους παίκτες που ήξερα και ήθελα. Όταν επέστρεψα όμως κανείς από αυτούς τους παίκτες δεν ήταν στην ομάδα, η διοίκηση είχε επιλέξει άλλους και αυτούς βρήκα στην ομάδα. Τους πίστεψα όμως και δουλέψαμε μαζί πάρα πολύ και αρχικά ήμουν αισιόδοξος, καθώς θεώρησα ότι μπορούμε να κάνουμε μια ομάδα που θα πήγαινε καλά αλλά δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Πιστεύω πάντως και τώρα ότι η ομάδα μπορεί να πάει καλά στην συνέχεια με αυτά τα παιδιά".

" Τιμώ τα συμβόλαιά μου"
Στην απορία γιατί δεν υπέβαλλε την παραίτηση του τόνισε: " Δεν έφυγα τότε γιατί είχα υπογράψει ένα συμβόλαιο και δεν είναι του χαρακτήρα μου να παραιτούμαι. Τιμώ τα συμβόλαια που υπογράφω και καθώς είχα δώσει τον λόγο μου ότι θα μείνω, προσπάθησα σκληρά να κάνω σωστά την δουλειά μου και να δημιουργήσω με τα παιδιά μια καλή ομάδα. Αποτύχαμε όμως και αφού συζητήσαμε με την νέα διοίκηση αποφασίσαμε να μην συνεχίσω στην ομάδα".

Στη συνέχεια, ο πρώην κόουτς του ΠΑΟΚ εξήγησε γιατί δεν ήθελε να προχωρήσει σε αλλαγές παικτών μόλις διαπιστώθηκε ότι η ομάδα δεν είχε καλή πορεία": " Υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι πιο σημαντικά από τις νίκες, όταν λοιπόν μου πρότειναν να προχωρήσουμε σε αλλαγή παικτών, θεώρησα ότι δεν ήταν καθόλου επαγγελματικό από την πλευρά μου να χρησιμοποιήσω το όνομα μου και τις διασυνδέσεις μου για να φέρω στην ομάδα κάποιον άλλο παίκτη, που ήξερα από όσα έβλεπα να γίνονται στους παίκτες που ήδη υπήρχαν, ότι δεν επρόκειτο να πληρωθεί. Η ακεραιότητα μου δεν μου επέτρεπε να κάνω κάτι τέτοιο, θα ήταν ανήθικο εκ μέρους μου και έτσι είπα ότι θα συνεχίσω με αυτούς που υπάρχουν. Τώρα βέβαια, με την νέα διοίκηση, η κατάσταση έχει αλλάξει και η ομάδα μπορεί να φέρει καλύτερους παίκτες από αυτούς που υπάρχουν".

" Θέμα ψυχολογίας ότι μέναμε πίσω στο σκορ"
Ο κύριος Μπάλντγουιν έδωσε επίσης τη δική του εξήγηση στο γεγονός ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ έμενε από την αρχή των αγώνων πίσω στο σκορ και στην συνέχεια απλά κυνηγούσε τον αντίπαλο: " Δεν μπορώ ακόμη να το εξηγήσω απόλυτα, δεν νομίζω όμως ότι ευθυνόταν η άμυνα μας για αυτό το φαινόμενο, άλλωστε και στη συνέχεια του αγώνα την ίδια άμυνα χρησιμοποιούσαμε και μειώναμε την διαφορά.Δοκιμάσαμε διάφορα πράγματα για να εκλείψει αυτό το φαινόμενο και τείνω να καταλήξω ότι ήταν καθαρά ψυχολογικό θέμα, δεν ήταν θέμα τακτικής. Μαζί με τους συνεργάτες μου μελετούσαμε κάθε αντίπαλο αλλά οι παίκτες προφανώς δεν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, είχαν άλλα πράγματα στο μυαλό τους και έτσι μέναμε πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς".

Τέλος ο Νεοζηλανδός κόουτς ξεκαθάρισε ότι φεύγει ως φίλος από τον ΠΑΟΚ και ευχήθηκε το καλύτερο στον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ: " Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να του πω τίποτε αυτή την στιγμή, μιλήσαμε πάντως χθες και του είπα για την κατάσταση στην ομάδα, του εύχομαι καλή τύχη στην προσπάθεια του. Ο Κώστας Φλεβαράκης πάντως είναι έμπειρος κόουτς, με επιτυχίες στο ενεργητικό του, ελπίζω να μπορέσει να κάνει τους παίκτες να συγκεντρωθούν και να είναι ενωμένοι για να παίξουν καλύτερα. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους, στην ομάδα αλλά και στον κόσμο του ΠΑΟΚ να έχουν μια καλύτερη συνέχεια".











TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ