ΠΑΟΚ

Προπόνηση με Φλεβαράκη

Προπόνηση με Φλεβαράκη
Φλεβαράκης

Υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή της ομάδας, Κώστα Φλεβαράκη, πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Δευτέρας

Ο Φλεβαράκης θα καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Ταρτού Ροκ για το FIBA Eurocup. Ο Έλληνας τεχνικός στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε: " Σίγουρα υπάρχει έντονο συναίσθημα με την επιστροφή μου στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα, να μη χάσουμε ούτε δευτερόλεπτο, διότι ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας. Χρειάζεται δουλειά. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Πρέπει να υπάρχει συμπαράσταση από όλους, συστράτευση όλων των δυνάμεων του ΠΑΟΚ, για να πετύχουμε, όλοι μαζί, τη δύσκολη αποστολή μας".

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, παρουσίασε τον κύριο Φλεβαράκη στους παίκτες της ομάδας και μίλησε για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: " Θέλουμε πρωτίστως να ζητήσουμε συγνώμη από όλο τον κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, βρέθηκε δίπλα στην προσπάθεια της ομάδας, αλλά πικράθηκε από το αποτέλεσμα της Κυριακής".

"Ο ΠΑΟΚ βιώνει μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και τώρα, χρειάζονται έργα και όχι λόγια, από όλους μας. Επιλέξαμε τον κ. Φλεβαράκη, που είναι μέλος της οικογένειάς του ΠΑΟΚ και πρέπει όλοι να τον βοηθήσουμε για να πετύχουμε το στόχο μας, το μοναδικό μας στόχο που είναι η σωτηρία της ομάδας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η συμμετοχή όλων, φιλάθλων, παραγόντων, παικτών και προπονητών είναι αναγκαία και απαραίτητη

".

Ποιος είναι
Ο Κώστας Φλεβαράκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 24 Μαΐου 1969 και από μικρή ηλικία, βρέθηκε στα τμήματα υποδομής μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Από εκεί ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα, ενώ έγινε μέλος του τεχνικού επιτελείου της πρώτης ομάδας το 1995. Υπήρξε άμεσος συνεργάτης σπουδαίων προπονητών που συνεργάστηκαν με τον ΠΑΟΚ, όπως ο Μισέλ Γκομέζ, ο Σκοτ Σκάιλς, ο Σβι Σερφ και ο Πέταρ Σκάνσι.

Ανέλαβε πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ στη διάρκεια της σεζόν 1998-99, διαδεχόμενος το Σβι Σερφ και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, στον τελευταίο δηλαδή τίτλο που έχει κατακτήσει η ομάδα.

Ήταν συνεργάτης του Σκάνσι στο ξεκίνημα της σεζόν 1999-00, αλλά όταν έγινε πρώτος προπονητής της ομάδας, οδήγησε τον ΠΑΟΚ στον τελικό των πλέι οφ, αποκλείοντας με μειονέκτημα έδρας και με 2-0 νίκες τον Ολυμπιακό. Ήταν επίσης προπονητής του ΠΑΟΚ, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας στο PAΟK Sports Arena (17/5/2000: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός).

Αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ στη διάρκεια της σεζόν 2000-01 και επανήλθε τώρα, μετά από επτά χρόνια. Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο Κώστας Φλεβαράκης ήταν προπονητής στον Πανελλήνιο (2002-03), τη Σουηδική Ακροπόλ (2004-05), τον Κεραυνό Λευκωσίας (2005-06) με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Κύπρου, το Μακεδονικό (2005-06) και την Πολωνική Πόλπακ (2006-07), ενώ από το 2005 και για δύο χρόνια διετέλεσε επιτυχώς και προπονητής στην Εθνική ομάδα της Σουηδίας.

Μπάλντγουιν: " Αισθάνομαι ανακούφιση"
Mετά το τέλος της προπόνησης της ομάδας, ο απερχόμενος κόουτς, Ταμπ Μπάλντγουιν, αποχαιρέτησε όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες του.

Αμέσως μετά ο πρώην Αμερικανός τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε συνάντηση με τον Κώστα Φλεβαράκη, με τον οποίο συζήτησε για αρκετή ώρα και τον ενημέρωσε σχετικά με την ομάδα.

Λίγο πριν αποχωρήσει από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, ο Αμερικανός τεχνικός, δήλωσε: " Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Αισθάνομαι ανακούφιση, γιατί ήταν μία πολύ δύσκολη κατάσταση για μένα κι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η ομάδα χρειαζόταν σίγουρα νέο αίμα. Στεναχωριέμαι που φεύγω".

"Λυπάμαι που δεν ήμουν αρκετά καλός για την ομάδα, για να την οδηγήσω σε επιτυχίες για να δώσω χαρά στους φιλάθλους. Δουλέψαμε όλοι μαζί, αλλά αφήσαμε τις συνθήκες να μας καταβάλλουν".

"Παρά το γεγονός ότι δεν μίλησα πολύ χρόνο με το νέο πρόεδρο τον κ. Γαλατσόπουλο, θέλω να πω ότι μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και πιστεύω ότι θα πετύχει στο έργο του



".

Την Τρίτη με Ταρτού
Με αντίπαλο την Ταρτού Ροκ από την Εσθονία ξεκινά αύριο το βράδυ στις 20:30 τους αγώνες του ο ΠΑΟΚ για τη φάση των ομίλων του FIBA Eurocup. Η αποστολή της Εσθονικής ομάδας βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (10/12) στη Θεσσαλονίκη και το βράδυ της Δευτέρας (20:00–21:00) πραγματοποίησε την προπόνησή της όπως θα συμβεί και το πρωί της Τρίτης.

Η Ταρτού Ροκ, είναι αυτή τη στιγμή η πιο ισχυρή ομάδα της Εσθονίας, έχει προπονητή τον Ούλαρ Κέρντε και στο ρόστερ αξιόλογους παίκτες, όπως ο Μπράιαν Κάσγουορθ, ο Τάνελ Τάιν και ο Τζορτζ Τσιντζάντζε, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 36χρονος Γκερτ Κουλαμάε είχε αγωνιστεί εναντίον του ΠΑΟΚ, σε αγώνες του Κυπέλλου Κυπελλούχων (και στο δρόμο για τον τελικό της Βιτόρια με την Ταουγκρές), ως παίκτης της Κάλεβ Ταλίν την περίοδο 1995-96.






















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ