ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μίσσας: "Στόχος η πρώτη πεντάδα"

Μετά τους "8", το Παγκόσμιο για την Εθνική γυναικών! Ο Κώστας Μίσσας οριοθετεί στο SPORT 24 το νέο στόχο

Η Τρίτη (16/6) ήταν ημέρα ξεκούρασης και... αναμονής του αντιπάλου. Ο Κώστας Μίσσας λοιπόν, μιλώντας στο SPORT 24 αναφέρθηκε στην επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και στον τρόπο που ήρθε. " Το πιο σημαντικό είναι ότι εμείς θεωρούσαμε πως αν είχαμε κερδίσει τη Λετονία που ηττηθήκαμε στην παράταση τότε δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα, θα είχαμε περάσει με μία νίκη στην επόμενη φάση. Στο συγκεκριμένο κομμάτι ήταν σημαντικό για εμάς, επειδή έπρεπε και η Τσεχία να κερδίσει την Πολωνία διότι το σύστημα αυτό είναι έτσι και αν κάνεις μία ήττα από μία ομάδα τότε την κουβαλάς.

Σε αυτή τη λογική συγκεντρωθήκαμε για να κερδίσουμε τη Σλοβακία και από κει και πέρα το αποτέλεσμα ήταν καλό. Η Τσεχία είναι μία πολύ καλή ομάδα, δεν θα μπορούσε να μην κάνει ένα καλό παιχνίδι. Έχει υψηλές προδιαγραφές. Απλά στο συγκεκριμένο Ευρωμπάσκετ δεν ξέρω για ποιους λόγους δεν έχει την απόδοση σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Στην προκειμένη περίπτωση έκανε ένα παιχνίδι καλό με την Πολωνία".





Για το ένα από τα μυστικά της επιτυχίας ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σχολίασε: "Η ομάδα έχει μία βάση επτά αθλητριών από το 2006. Έχουν περάσει από τις προετοιμασίες συνολικά 30 αθλήτριες. Οι επτά είναι μία βάση. Αυτή ομάδα όταν κάνει δύο συνεχείς προκρίσεις και είναι πρώτη στον όμιλό της στις προκριματικές φάσεις, αποκτά εμπιστοσύνη.

Στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ είχαμε μία άσχημη κλήρωση με μεγαθήρια που δεν είχε την πίστη η ομάδα. Αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι ίσως να είχαμε περάσει στην επόμενη φάση. Η ομάδα εμφανίστηκε τώρα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αναφορικά με το κομμάτι της ψυχολογίας και παίζει το συγκεκριμένο μπάσκετ. Παρόλες τις αδυναμίες που έχει τις οποίες καλύπτει και καταφέρνει να τις μετατρέπει σε πλεονεκτήματα.

Το κλίμα είναι πολύ καλό και αυτό είναι μία βάση. Το κομμάτι των Εθνικών ομάδων έχει μία ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες. Στην Εθνική είναι αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονται σε διαφορετικές ομάδες. Άρα λοιπόν επειδή το χρονικό διάστημα της προετοιμασίας είναι δεδομένο και μικρό, το πιο βασικό είναι να γίνει γρήγορα ομάδα



".

Σχετικά με τον επόμενο στόχο ο Μίσσας σχολίασε: " Περιμένουμε να δούμε ποιες ομάδες θα είναι δύο, τρία, τέσσερα. Η Ρωσία είναι... dream team που θα παίξουμε εμείς, διότι νομίζω ότι θα περάσει τη Γαλλία. Ο στόχος είναι στα επόμενα δύο παιχνίδια να έχεις ομάδες που θα μπορείς με μία νίκη να μπεις στην πεντάδα που δίνει θέση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εδώ έχει πολύ καλές ομάδες με παίκτριες που αγωνίζοντας στην Ευρωλίγκα σε συλλόγους με μεγάλα μπάτζετ. Ήταν μεγάλη επιτυχία της ομάδας που κατάφερε να τις κερδίσει".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ