ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET

Μιλουτίνοβ: "Ο Σίμανιτς μάς έστειλε μήνυμα και μάς είπε ότι αισθάνεται καλύτερα, ελπίζω να τον κάναμε περήφανο"

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ
Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ FIBA.BASKETBALL

Ο Μπόρισα Σίμανιτς έδωσε ένα έξτρα κίνητρο στους παίκτες της Σερβίας, που παλεύουν πλέον και για αυτόν στο MundoBasket 2023. Στόχος τον παικτών του Πέσιτς είναι να κάνουν τον άτυχο συμπαίκτη τους περήφανο, όπως είπε και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ μετά το θρίαμβο επί της Λιθουανίας.

Η Σερβία ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο της απέναντι στη Λιθουανία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του MundoBasket 2023 με μία πολύ πειστική εμφάνιση. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς έχει πλέον έναν έξτρα λόγο να μάχεται σκληρά. Τον ιδιαίτερα άτυχο Μπόρισα Σίμανιτς, ο οποίος έχασε το νεφρό του μετά από μία αγκωνία που δέχτηκε στον αγώνα με το Νότιο Σουδάν.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ στάθηκε αρκετά σε αυτό το γεγονός στις δηλώσεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στη μεικτή ζώνη, μετά το θρίαμβο κόντρα στη Λιθουανία.

"Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που μάς έστειλε μήνυμα ο Σίμανιτς και μάς είπε ότι αισθάνεται καλύτερα. Αυτό μας έκανε χαρούμενους και μας έδωσε ώθηση να παίξουμε με τόσο μεγάλη ενέργεια. Ελπίζω πραγματικά να τον κάναμε περήφανο.

Νομίζω ότι σήμερα κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας στο τουρνουά σε ό,τι αφορά την άμυνα. Η Λιθουανία έχει πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες, με ικανότητα στο σκοράρισμα. Το έδειξαν απέναντι στις ΗΠΑ. Έπρεπε να κάνουμε το step-up. Κάναμε πολύ καλή δουλειά.

Για εμάς πάντα προέχει η άμυνα. Αυτή μας δίνει ενέργεια στην επίθεση. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και πρέπει να την κρατήσουμε μέχρι τέλους.

Όποια ομάδα κι αν αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια θα είναι ένας πάρα πολύ καλός αντίπαλος. Δεν θα είναι εύκολο. Θα είναι δύσκολο όποιος κι είναι. Δεν είμαστε το φαβορί, οπότε πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Ο Καναδάς έχει εκληπτικούς παίκτες, το ίδιο και η Σλοβενία. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, να ξεκουραστούμε τις δύο επόμενες μέρες. Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε τόσο χρόνο μέχρι το επόμενο παιχνίδι, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα ημιτελικά.

Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε μέχρι τέλους για τον Σίμανιτς, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο. Όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολη σε αυτή τη φάση, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον κάνουμε χαρούμενο και περήφανο".

Tο SPORT24 στις Φιλιππίνες

Το SPORT24 βρίσκεται στις Φιλιππίνες για το Mundobasket 2023. Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ