EUROLEAGUE

Μια, δυο, αλλά όχι και... τρεις

Μια, δυο, αλλά όχι και... τρεις
ομαδικη ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να νικήσουν τη Σιένα (Τετάρτη, 21:30) για τους εαυτούς τους και τον κόσμο τους

Απογοήτευση, δυσαρέσκεια, αγανάκτηση. Οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν την ψυχολογία του κόσμου του Ολυμπιακού τις τελευταίες ημέρες μετά την ήττα και από τον ΠΑΟΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα, την απώλεια της 2ης θέσης στον όμιλο της Ευρωλίγκας, μετά τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας και τη γενικότερη εικόνα που παρουσιάζουν οι ερυθρόλευκοι.
Τα 24ωρα που ακολούθησαν μετά το ματς στην Πυλαία, η ερώτηση που επικρατεί στις τάξεις του ερυθρόλευκου κόσμου είναι "θα μείνει ή θα φύγει ο Γκέρσον;" με τη συμπλήρωση "αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο!". Η απάντηση δόθηκε. Δεν έφυγε. Ο Ισραηλινός είναι ακόμη στον πάγκο του Ολυμπιακού, προετοιμάζει την ομάδα του για το κρισίμο ματς με τη Σιένα και έχει τη στήριξη της διοίκησης.

Βέβαια, και ο ίδιος ξέρει ότι η θέση του πλέον είναι δύσκολη και τα θετικά αποτελέσματα πρέπει να είναι άμεσα, γι' αυτό και θέλει τόσο τη νίκη επί της ιταλικής ομάδας με καλή εμφάνιση, όσο και το να επέλθει ηρεμία στον Ολυμπιακό με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος.

Οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν τη νίκη με τη Σιένα, για να καταλάβουν την 4η θέση στον όμιλό τους και φυσικά να αναπτερώσουν το ηθικό τους, κάτι που τόνισε και ο Γκέρσον στις δηλώσεις του: "Είναι σημαντικό να κερδίσουμε για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί αν η Ταού κερδίσει τη Ζαλγκίρις θα πάμε σε ψηλότερο γκρουπ δυναμικότητας στο Τοπ-16. Δεύτερο γιατί θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και για ψυχολογικούς λόγους και τρίτο γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο στο ΣΕΦ. Για τη Σιένα είναι επίσης σημαντικό παιχνίδι γιατί έχουν ελπίδες για τη δεύτερη θέση του ομίλου και δεν θα έρθουν αδιάφοροι".

Από την πλευρά του ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν, αλλά να... γίνουν: "Δεν νομίζω ότι έχουμε πολλά να πούμε. Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε τη Σιένα και παράλληλα η Ταού να κερδίσει τη Ζαλγκίρις για να έχει αυτή η νίκη αντίκρισμα. Το ζητούμενο για μας είναι να επιστρέψουμε στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούμε τη μίνι διακοπή που έχουμε για να διορθώσουμε ότι στραβό κάνουμε τις τελευταίες δυο εβδομάδες".

Τέλος, ο Μίλος Τεόντοσιτς, είπε: "Δεν θέλουμε να γευτούμε και τρίτη συνεχόμενη ήττα. Ναι μεν έχουμε προκριθεί στο Τοπ-16 αλλά οφείλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται γιατί ίσως αυτό να παίξει ρόλο στην κλήρωση. Για να τερματίσουμε τέταρτοι δεν αρκεί η δική μας νίκη, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας".

Προβλήματα...

Εκτός όλων των άλλων, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, με πιο πρόσφατο αυτό του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος υπέστη λουμπάγκο και στην προπόνηση της Τρίτης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και έκανε θεραπεία, με συνέπεια να μην είναι καθόλου σίγουρη η συμμετοχή του στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας πονάει στον έσω σφυρό και η αξονική τομογραφία που έκανε, έδειξε ότι υπάρχει οστικό οίδημα, άρα για τις επόμενες δέκα ημέρες θα παραμείνει εκτός γηπέδων και ανήμπορος να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο Κώστας Βασιλειάδης δεν είναι έτοιμος 100% και παρά την παρουσία του στο ρόστερ, ο Γκέρσον δεν τον έχει ως πρώτη λύση στα πλάνα του, αφού δεν έχει φτάσει στο απόλυτο σημείο αποθεραπείας. Τέλος, ο Ιάκωβος Τσακαλίδης θα ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα τη Δευτέρα.
















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ