ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με Σπανούλη, Κώστα Αντετοκούνμπο και παίκτες Ολυμπιακού η πρώτη της Εθνικής

Ο Βασίλης Σπανούλης στην προπόνηση της Εθνικής
Ο Βασίλης Σπανούλης στην προπόνηση της Εθνικής EUROKINISSI

Η Εθνική Ανδρών μπαίνει σιγά-σιγά την Τετάρτη (2/6) σε ρυθμούς προπονήσεων, με τον Ρικ Πιτίνο να γνωστοποιεί τους 12 παίκτες που θα δώσουν το παρών. Σε αυτούς βρίσκονται οι παίκτες του Ολυμπιακού, συμπεριλαμβανομένου του Βασίλη Σπανούλη, όσο και οι Κώστας Αντετοκούνμπο, Νίκος Χουγκάζ και Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

Η Εθνική ομάδα αναμένεται να μπει την Τετάρτη (2/6) σε ρυθμούς προπονήσεων, με τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά στον Καναδά (29/6 έως 4/7).

Στην πρώτη προπόνηση της ομάδας μάλιστα θα δώσουν το παρών τόσο οι παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλαμβανομένου του Βασίλη Σπανούλη, όσο και εκείνοι που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στα προκριματικά αλλά κι αυτοί που δεν έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους ή έχουν αποκλειστεί οι ομάδες τους από τα playoffs. Μάλιστα, οι Κώστας Αντετοκούνμπο, Νίκος Χουγκάζ, Νίκος Ρογκαβόπουλος και Κωνσταντίνος Παπαδάκης θα βρίσκονται εκεί έτσι ώστε να βοηθήσουν στις προπονήσεις.

Τα βλέμματα πέφτουν στο όνομα του Βασίλη Σπανούλη και στην μεγάλη του επιστροφή στην Εθνική ομάδα μετά το 2015. Όπως σας είχε ενημερώσει το SPORT24 και όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στον Βασίλη Σκουντή, ο Σπανούλης ήταν θετικός στο να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα κάτι που έγινε και ανεβάζει το επίπεδο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Όπως του είχε πει και ο Πιτίνο στο μεταξύ τους ραντεβού, ο Αμερικανός κόουτς θέλει τον Σπανούλη ηγέτη και αρχηγό που θα οδηγήσει την ομάδα στο δύσκολό της έργο προς τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Στο πρώτο ραντεβού λοιπόν, έχουν κληθεί οι: Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Καββαδάς, Γιάννης Αθηναίου, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Νίκος Χουγκάζ, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Παπαδάκης και Κώστας Αντετοκούνμπο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον 1ο όμιλο του Προολυμπιακού του Καναδά, μαζί με τους διοργανωτές και την Κίνα, ενώ στον 2ο Όμιλο βρίσκονται η Τουρκία, η Ουρουγουάη και η Τσεχία.

Στο διάστημα 18-20 Ιουνίου επίσης, θα πραγματοποιηθεί και το τουρνουά προετοιμασίας της Εθνικής ανδρών, "Ακρόπολις Eurobank", εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το Μεξικό, το Πουέρτο Ρίκο αλλά και τη Σερβία, εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά.

Τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με την εξέλιξη των πλέι οφ θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την ενσωμάτωση περισσότερων παικτών και τη διαμόρφωση της τελικής σύνθεσης της ομάδας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ