ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πιτίνο σε Σπανούλη: "Σε θέλω αρχηγό και ηγέτη"

Ο Ρικ Πιτίνο
Ο Ρικ Πιτίνο EUROKINISSI

Το SPORT24 αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες του ραντεβού στην Ιθάκη και τι είπε ο Ρικ Πιτίνο στον Βασίλη Σπανούλη και τον έπεισε οριστικά να επιστρέψει στην Εθνική.

Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο Ρικ Πιτίνο και ο Βασίλης Σπανούλης δεν είχαν γνωριστεί ποτέ. Είχαν συναντηθεί ως τώρα μόνο μέσα στο γήπεδο, ως αντίπαλοι στις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για την EuroLeague. To μεσημέρι της Πέμπτης είχαν το πρώτο ραντεβού εκτός παρκέ και ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα.

Ηταν ένα γεύμα που αρμόζει σε δύο μεγάλες προσωπικότητες του Παγκόσμιου μπάσκετμπολ. Στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, δίπλα στη θάλασσα, με φόντο το γαλάζιο της Ελλάδας και της Εθνικής. Ηπιαν κρασί, έφαγαν ψάρι και συζήτησαν για το Προολυμπιακό του Καναδά.

"Σε θέλω στην Εθνική για αρχηγό και ηγέτη", ήταν η πρώτη κουβέντα του Πιτίνο, αμέσως μετά τις τυπικές κουβέντες μιας πρώτης επαφής. Δεν χρειάστηκαν πολλά, πολλά. Ο Σπανούλης άκουσε αυτό που ήθελε και αμέσως απάντησε στον Αμερικανό κόουτς ότι είναι στη διάθεσή του. Κάπως έτσι, οριστικοποιήθηκε η επιστροφή του 39χρονου γκαρντ στην Εθνική Ελλάδας.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο παιχνιδιού και τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνίζεται ο Σπανούλης δεν συζητήθηκαν. Δεν ασχολήθηκαν με ρόλους και άλλα τεχνικά ζητήματα. Αυτά θα τα πουν και θα τα ξαναπούν στην προετοιμασία της ομάδας. Θα τα δουν στην πράξη. Απλά το μεσημέρι της Πέμπτης, αποφασίστηκε και οριστικοποιήθηκε η ιστορική επιστροφή. Κάτι που επιθυμούσε και ο Σπανούλης και ο Ρικ Πιτίνο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ