ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Ματζέτ: ''Μου λείπουν οι 100άρες!''

Ματζέτ: ''Μου λείπουν οι 100άρες!''

Ο Τζος Ματζέτ μοιράζεται τις εμπειρίες του στην Ελλάδα με τη φανέλα του Κοροίβου Αμαλιάδας και γράφει για τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο NBDL και την Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Μετά το πέρασμά του στην αναπτυξιακή λίγκα με τους Los Angeles D-Fenders, ο Τζος Ματζέτ αποφάσισε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και να παίξει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Κοροίβου Αμαλιάδας.

Ο 25χρονος γκαρντ διατηρεί blog στο site των D-Fenders και μοιράστηκε τις εμπειρίες του από τη μέχρι στιγμής παρουσία του στην Ελλάδα, λίγες ώρες μετά την πρόσφατη αναμέτρηση του Κοροίβου με τον Παναθηναϊκό.

''Χαιρετισμούς από την Ελλάδα!

''Είμαι ενθουσιασμένος αφού μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ ορισμένες από τις εμπειρίες μου στην Ελλάδα. Αυτή την περίοδο παίζω στον Κόροιβο, μια ομάδα που έχει την έδρα της στην Αμαλιάδα. Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα και, μέχρι στιγμής, απολαμβάνω την εμπειρία εδώ! Είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεσαι μακριά από τους φίλους και την οικογένειά σου όμως ασχολούμαι με το παιχνίδι που αγαπώ και η τεχνολογία κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Αυτή τη στιγμή η ομάδα μου έχει ρεκόρ 3-5 ενώ κανένα παιχνίδι μας δεν κρίθηκε με περισσότερους από 13 πόντους, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης ήττας από τον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό! Δεν χρειάζεται να το αναφέρω όμως η ελληνική λίγκα είναι πολύ ανταγωνιστική, επομένως πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό κάθε εβδομάδα. Είναι η πρώτη μας χρονιά στην πρώτη κατηγορία (Α1 Basket League), επομένως όλοι οι άνθρωποι στον Κόροιβο είναι ενθουσιασμένοι με αυτά που έρχονται!

Ματζέτ: ''Μου λείπουν οι 100άρες!''

Θα ήθελα να αναφερθώ στις διαφορές ανάμεσα στην τελευταία μου σεζόν στην D-League και στην πρώτη μου χρονιά στην Ευρώπη. Η πρώτη και μεγαλύτερη διαφορά είναι το στυλ παιχνιδιού. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες όπως τα pick-n-rolls και οι σετ επιθέσεις. Επίσης είχαμε πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι μας, πέρσι. Φέτος στον Κόροιβο δίνουμε έμφαση στην αμυντική λειτουργία. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι σκοράραμε περισσότερους από 100 πόντους σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια μας! Για την ακρίβεια, μόνο σε ένα σκοράραμε κάτω από 100 (99)! Φέτος δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το νούμερο, αν και ένα παιχνίδι μας πήγε στη δεύτερη παράταση! Υπάρχουν θετικά και στα δυο στυλ παιχνιδιού όμως σίγουρα ήθελα χρόνο προσαρμογής, ώστε να ισορροπήσω τα δεδομένα.

Ματζέτ: ''Μου λείπουν οι 100άρες!''

Η τελευταία μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με τον αριθμό των αγώνων. Εδώ, και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, δίνουμε ένα ματς την εβδομάδα. Ό,τι δηλαδή συμβαίνει και στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Κάνουμε προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα και δίνουμε αγώνες τα σαββατοκύριακα. Πέρσι δώσαμε 50 αγώνες στη regular season και υπήρχε πολύ λίγος χρόνος για να προετοιμαστούμε για τους αντιπάλους μας. Πλέον βλέπουμε βίντεο τρεις και τέσσερις φορές την εβδομάδα. Σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια πηγαίνουμε οδικώς και από τη στιγμή που η πόλη μας είναι παραθαλάσσια, τα ταξίδια μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο. Όμως όπως είπα και πριν, η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα, επομένως τα τοπία που βλέπω με βοηθούν ώστε να περνάει γρήγορα η ώρα.

Τζος Ματζέτ''

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ