ΑΡΗΣ

Ματσόν: "Οι Αυτοκρατορίες δεν χτίζονται σε μία εβδομάδα"

Ματσόν: "Οι Αυτοκρατορίες δεν χτίζονται σε μία εβδομάδα"
Ματσόν

Βελτίωση στην επίθεση θέλει ο Αντρέα Ματσόν και περισσότερο χρόνο ο Κώστας Φλεβαράκης, όπως δήλωσαν

" Είναι σημαντικό που κερδίσαμε. Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Η πρώτη πεντάδα πήγε αρκετά καλά. Έπαιξε επιθετική άμυνα με τους Καστλ, Σκέιλς, Τσαλδάρη, Μάσεϊ, Ουίλκινσον. Παίξαμε και δυνατά ήταν ένα σκληρό παινχνί και κάναμε άλλο ένα βήμα. Ελπίζω να βελτιωθούμε σημαντικά και γρήγορα στην επίθεση".

" Το σχήμα εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Αν παίξεις με την ΤΣΣΚΑ των Ζεβροσένκο και Άντερσεν δεν μπορείς να παίξεις με κοντό σχήμα. Αναλόγως αναζητούμε λύσεις".

Για τον Σκέιλς, είπε: " Τώρα είναι ένας άλλος παίκτης σε σχέση με την προετοιμασία. Ήταν 25 μέρες εκτός,
αλλά ήταν καλό το ξεκίνημά του
".

Όσον αφορά στον Αμντούλ-Ραούφ, ο Ιταλός κόουτς, τόνισε: " Πρέπει να τον δοκιμάσουμε να δούμε σε τι κατάσταση είναι από θέμα υγείας. Αν είναι καλά θα σκεφτούμε σοβαρά να τον χρησιμοποιήσουμε στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας".

Ο Αντρέα Ματσόν, μίλησε για το πρόβλημα στη θέση 5: " Συμφωνώ ότι υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο Φλέτσερ είναι πρώτη φορά στην Ελλάδα και ο Γιαννούλης δουλεύει για να επιστρέψει σε κανονικό επίπεδο, αν και το ιατρικό τιμ είπε ότι χρειάζεται χρόνο. Ο Οτυίλκινσον είναι ο ίδιος με πέρυσι και ο Μάσεϊ είναι ιδιαίτερα αποτελεσατικός για το ελληνικό Πρωτάθλημα. Αν συγκρίνουμε τους ψηλούς σε σχέση με αυτούς των Νάπολι, ΤΣΣΚΑ, Μπενετόν είναι καλύτεροι από μας. Εμείς όμως, θα πρέπει να δουλέψουμε και να βωρίσκουμε λύσεις σε κάθε αγώνα".

Τέλος, για τη Φενερμπαχτσέ, την πρώτη αντίπαλο στην Ευρωλίγκα, είπε: " Έχουν τους Κλαρκ, Καμπάλα και Τουρκσάν που είναι υψηλού επιπέδου παίκτες. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα και για την επόμενη χρονιά, να παίζουμε τσην Ερυωλίγκα. Οι Αυτοκρατορίες δεν χτίζονατι σε μια εβδομάδα".

Φλεβαράκης: " Θέλουμε χρόνο"
Ο κόουτς του Μακεδονικού, Κώστας Φλεβαράκης, είπε: " Δεν έχω πολλά να πω για το ματς. Ο Μακεδονικός δεν είναι έτοιμος να χτυπήσει μια ομάδα που θα παίξει την Τετάρτη στην Ευρωλίγκα. Κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι μέχρι τώρα. Τα δύο πρώτα ήταν καλύτερα. Εμφανίσαμε δύο πρόσωπα. Ήμασταν αρνητικοί στην επίθεση όπου δεν είχαμε ρυθμό ως ομάδα αλλά και ατομικά. Το θετικό είναι ότι παίζουμε καλή άμυνα για τρίτο παιχνίδι".

" Μέσα από το παιχνίδι 2-3 παίκτες θα τραβήξουν το σκοράρισμα. Θέλουμε ακόμα χρόνο και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Καλή επιτυχία στον Άρη. Σίγουρα υπάρχει χρόνος για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Αν τα τρία παιχνίδια ήταν αργότερα θα είχαμε μια νίκη, ειδικά στα δύο πρώτα. Τώρα με ένα ματς την εβδομάδα πιστεύω θα πάμε καλύτερα".

Καλαϊτζής: " Σταματήσαμε τα ατού τους"

Ο άσος του Άρη, Γιώργος Καλαϊτζής, εξήγησε ότι η καλή άμυνα στους παίκτες κλειδιά του Μακεδονικού, έφερε την άνετη νίκη: " Δεν αφήσαμε τα πόιντ γκαρντ του Μακεδονικού, να κάνουν το παιχνίδι τους και να σκοράρουν.
Κόψαμε και την πάσα στον Ουίνγκεϊτ. Γενικά περιορίσαμε τα ατού του αντιπάλου και αυτό ήταν σημαντικό. Εμείς και οι πέντε που παίξαμε και οι εφτά του πάγκου, είμαστε μαζί ουσιαστικά πέντε μέρες. Γι' αυτό το χρονικό διάστημα είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μας. Ο δρόμος είναι μακρύς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Οι παίκτες είναι καλοί, μπορούμε να παίξοτυμε καλό μπάσκετ και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας
".

Για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, είπε: " Πάντα οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις. Όχι τόσο πολύ ο βαθμός ετοιμότητας αλλά η διάθεση που δείχνεις. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να διορθώσουμε ότι προλάβουμε. Ο χρόνος τρέχει υπέρ μας απλώς περέπει να περάσουμε πολλές ώρες στο γήπεδο και οι κόποι μας θα ανταμειφθούν Καλή επιτυχία στον Μακεδονικό, ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι και εύχομαι να πετύχει τους
στόχους του
".

Καραγεωργίου: " Νέα αρχή τη Δευτέρα"

Από πλευράς Μακδεονικού, μίλησε ο Καραγεωργίου: " Συγχαρητήρια στον Άρη. Ήταν καλύτεροι από μας σε άμυνα και επίθεση. Είμαστε μια καινούρια ομάδα και πρέπει να ξεκουραστούμε και την Δευτέρα να κάνουμε μια νέα αρχη. Εύχομαι στον Άρη καλή συμμετοχή στην Ευρωλίγκα".

" Δεν είναι θέμα πότε θα είμαι εγώ καλά να παίξω αλλά το θέμα είναι όλη η ομάδα να γίνει καλύτερη. Είμαι χαρούμενος που γυρισα κι ευχαριστώ τον κόουτς που με έφερε πάλι στην Ελλάδα. Θα τα δώσω όλα για να
μείνουμε στην Α1
".























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ